Kovács “Kokó” István, mint leendő MOB-elnök?

A stop.hu információja szerint őrségváltás lesz a magyar sportvezetés élén.

Kulcsár Krisztián és Kamuti Jenő nevét is bedobták, Gyulay Zsolt más pozíciót kap, Vaskuti István egy hete még befutónak tűnt, de mára Kovács Kokó István a legesélyesebb a MOB-elnöki posztra. Úgy néz ki, hogy úszó vezeti a sport szakállamtitkárságot és két nyelven beszélő olimpiai és világbajnok bokszoló pedig a MOB-ot. Döntés ősszel.

A STOP információi szerint Schmitt Pál rászánta magát a fiatalításra és nem a volt kenus olimpiai bajnok, Vaskuti Istvánra, inkább a sokkal jobban ismert Kovács Istvánra bízná a MOB-elnökséget. Schmittről szerdán kiderült, hogy ő lesz a Parlament elnöke. Vaskuti hetekig biztos befutónak tűnt, de kiderült, mégsem ambicionálja annyira a tisztséget. A feladat sokkal jobban érdekli Kovács Istvánt, akit Schmitt Pál is vélhetően elfogad. A MOB-ot huszonegy éve vezető Schmitt Pálnak előbb le kell mondania a MOB-elnökségről, csak az után lehet új elnöke a MOB-nak. Erre ősszel kerülhet sor.

Informátorunk szerint Schmitt Pál tudatosan készült a tisztújításra. Ennek jegyében vette magát körbe megbízható, ambiciózus fiatal olimpiai bajnokokkal. Győr polgármestere, az 1988-as olimpiai tornász és kajakos bajnoka, Borkai Zsolt valamint Gyulay Zsolt alelnökké választása is a tervszerű építkezés része volt. A jelenlegi négy alelnök közül Gyulay és Borkai jelenthették volna a jövő MOB-ját. Gyulay állítólag más posztra esélyes, Borkai pedig elsősorban Győrre koncentrál.

Megkezdődtek a tapogatózó tárgyalások Kovács István személyéről. Rá – jogosan – büszkék az ökölvívók: amatőrként mindent megnyert, profiként WBO-vb címig vitte. Jelenleg a MÖSZ (Magyar Ökölvívó Szövetség) és a WBO tiszteletbeli tagja. Kovács rengetegszer hangsúlyozta, hogy a lehető legtöbbet akar visszaadni a szeretett sportágának. Kérdés, meglesz-e rá a lehetősége.

A hagyományos magyar sikersportágak közül a kajak-kenu és az úszás már képviseltetve van fontosabb tisztségeknél. Czene Attila sport államtitkárságát idáig senki nem cáfolta, Gyulay Zsolt pedig jelenleg is a MOB alelnöke. A MÖSZ első embere, Csötönyi Sándor nem baj, ha a fiatalok megkapják a lehetőséget. “Czene Attila a Sportmax vezetésében szerzett tapasztalatokat, kíváncsian várom, mit tud tenni államtitkárként a magyar sportért.” Csötönyi nyilván elfogult Kokóval szemben, de elárulta, hogy a háttérben már voltak megkeresések más sportági szakszövetségektől Kokó MOB-elnöksége ügyében. “Több nyelven beszél, vezetői képessége, tudása, tapasztalata alkalmassá teszi, hogy ha úgy alakul, elvállalja a feladatot.” – jelezte Csötönyi, hogy nem pusztán szubjektív indokok miatt támogatná Kovács jelölését.

A MOB szombaton tartja közgyűlését, személyi kérdések egyelőre nem szerepelnek a napirenden. A STOP megkérdezte Kovács István véleményét, aki nem kívánt nyilatkozni a kérdésről.

(stop.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s