Íme az ÁNTSZ-reakciója

Az ÁNTSZ közleménye szerint egyelőre két kérdésben nem tudott megállapodni a Ferencvárossal, amely a szomszédságában szeretné idén nyáron elkezdeni a tervezett labdarúgó-stadion építési munkálatait.

“Az ÁNTSZ, mint telekszomszéd, az elvi építési engedély ügyintézése során bekapcsolódott az egyeztetésekbe – olvasható az állásfoglalásban. – Minden kérdésben sikerült megegyezni, két kivétellel: az ÁNTSZ elvárja és kéri a beruházótól, hogy az építkezés ne veszélyeztesse az építési terület közvetlen közelében lévő, a járványügyi feladatokban résztvevő épületek biztonságát és működését, valamint a mélyépítés során elengedhetetlen nagy tömegű földkiemelés és szállítás illetve a felszíni építkezés teherjármű forgalma során ne sérüljenek meg a telekhatáron lévő épületek”.

Az ÁNTSZ kiemelte “az elvi építési engedély az I. fokú hatóság előtt van”, továbbá bizakodik abban, hogy “a bontási és az elvi építési engedély birtokában a gazdasági recesszió sem vet gátat a beruházás mielőbbi megkezdésének”, mert az új rendezvényközpont a minőségi sport mellett a tömegsportnak is kiváló helyszíne lehet, ami összecseng a népegészségügyi programban megfogalmazott célokkal is.

Forrás: telesport.hu/mti

Folytatódik a Fradi-ÁNTSZ-vita

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s