Pécset is elnevezték a száguldó őrnagyot

Teret neveznek el Puskás Ferencről Pécsett, a keresztelőt november 25-én, az angolok felett aratott 6-3-as Aranycsapat-győzelem évfordulóján tartják – jelentette be Páva Zsolt polgármester.

“Puskás Ferenc nem kötődött szorosan Pécshez, de Európa idei kulturális fővárosa szeretne tisztelegni a futball-legenda előtt, és hozzájárulni neve megörökítéséhez” – mondta a fideszes politikus az 50 évvel ezelőtt játszott és az évszázad klubmérkőzésének tartott Real Madrid-Eintracht Frankfurt BEK-döntő ünnepi vetítését megelőzően.

A Grosics Gyula részvételével tartott ünnepi vetítés apropója, hogy a Real Madrid-Eintracht Frankfurt (7-3) BEK-döntőt éppen fél évszázada, 1960. május 18-án játszották. A Real Madrid színeiben játszó Puskás Ferenc négy gólt is szerzett, de a találkozót Magyarországon nem közvetítették, az akkor már emigráns Puskás sikereiről ugyanis nem volt szabad beszélni. A mérkőzés Szepesi György, valamint Hajdú B. István által utólag “kommentált” és digitálisan felújított felvétele nem csak a moziban volt látható, DVD-n is megjelent.

Forrás: telesport.hu/mti

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s