Sztáresőből , de esőből sem volt hiány a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztón!

92 megjelenő és kipróbálható sportág, a két nap alatt több mint 15 000 látogató, esős idő és olyan nagy nevek jellemezték a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztót, mint Dzsudzsák Balázs, Berki Krisztián, Csollány Szilveszter, Erdei Zsolt, Gergely István, Kozmann György, Kótai Mihály, Mészöly Géza, Nick Árpád, Pulai Imre, Sebestén Júlia, Rippel Viktor, Rippel Ferenc, Vincze Ottó, Wichmann Tamás.

2010. május 14-én, pénteken a borús időjárás előrejelzés ellenére már ½ 9-kor gyülekeztek az előre bejelentkezett óvodás, iskolás csoportok a parkolóban, alig várva a 9 órás kapunyitást, 92 megjelenő sportágba kóstolhattak bele a Merkapt Maraton Sportközpontban, hozzáértő szakemberek, edzők instruálása mellett.
A rendezvényt hivatalosan Fábián László öttusa olimpiai bajnok nyitotta meg, aki beszélt arról, milyen fontos, hogy minél több gyermek és felnőtt sportoljon és találja meg a hozzá leginkább illő mozgásformát, ezt követően Babati Lajos, a Magyar Olimpiai Bizottság szervezési és marketing igazgatója szólt elismerőleg a rendezvényről, az ötletről, a megvalósításról és arról, hogy a Nagy Sportágválasztó idén már nem csak Budapesten, hanem 15 vidéki városban is megjelenik.
A Budapesti Nagy Sportágválasztó főkoordinátora, Koós-Lukács Tímea megköszönte a sportágaknak, az olimpikonoknak, élsportolóknak az aktív közreműködést, a szponzoroknak a támogatást és a szervezőtársaknak a kitartást. Ipacs Endre, a rendezvény főszervezője arra biztatott mindenkit, hogy ha el is ered az eső, ez ne szegje senki kedvét, tapasztalják meg, hogy van élet, sportélet az esőben is.

A Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvény kiemelt támogatója az Univer Product Zrt. 12 órakor a nagyszínpadon tartotta meg a „Nyerjen a mi iskolánk! 2009-2010” programjának ünnepélyes díjkiosztóját. A díjakat neves sportszemélyiségek – Dzsudzsák Balázs, Csollány Szilveszter, Kótai Mihály, Sebestény Júlia, a Rippel fivérek – adták át nem kis örömöt okozva a gyerekeknek.
Ismét nagy sikere volt az E.ON fociszigetnek, de a KINDER+SPORT „standjának” is, ahol sok sportos játékkal, aktivitással várták a gyerekeket.

Miután a megnyitón mindenki deklarálta, hogy ezt a sportpályát elkerüli az eső, leszakadt az ég alja és egy hatalmas futó zápor űzte a látogatókat és a sportágakat a fedett helyiségekbe, sátrakba. Kisvártatva elvonult a zivatar és a sportági helyszínek újra megteltek élettel! Fantasztikus látvány volt, hogy sokan esőben is „állták a sarat”, s nem hagyták abba a sportolást, hanem égiektől küldött természetes velejárónak tekintették. A sportközpontot továbbra sem hagyták el a látogatók,sőt újabb és újabb gyerekcsoportok népesítették be a pályát, s 14 órától (már szinte napsütésben) az egyéni látogatók, családok vették birtokba a területet. Az első nap 7654-en, tehát közel 8000-en vettek részt a rendezvényen, szinte ugyanannyian, mint tavaly szeptemberben, amikor igazi indián nyár fogadta a közönséget. A szervezők kimondhatatlanul büszkék voltak a sportágakra és a látogatókra is, hogy ilyen kitartóak voltak, s az időjárás ellenére ennyire sikeres volt a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó az első napon. „Ez a rendezvény mindenki számára bizonyította a sport valódi erejét!”
Péntek késő délután még ragyogó napsütés biztatta a rendezvény szervezőit, hogy másnap, szombaton szárazon marad a pálya, 15-én a családoknak, nagyközönségnek fenntartott napon valóban folyamatosan özönlött a közönség, elérve a több mint 7000-es látogatói számot. Sajnos délutánra megszűnni nem akaró eső vette kezdetét és ugyan megható látványt nyújtott, hogy sokan bőrig ázva fociztak, gyeplabdáztak, vívtak, kenuztak vagy éppen a fedett sátrakban a küzdősportokat gyakorolták egy órával a zárás előtt, 16 órakor a rendezők kénytelenek voltak zárszót hirdetni, mert a sportpálya szinte teljesen felázott. Ennek ellenére a VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó ismét sikeres volt, hiszen az eső ellenére is kiemelkedő, 15 000-et meghaladó látogatói létszámot produkált!

A rendezvény apropóján a szervezők „Sportélmény” címmel fotópályázatot is hirdettek, melyen a helyszínen készült fotókkal lehet indulni hivatásos és amatőr fotósoknak egyaránt, részletek a rendezvény honlapján. Beküldési határidő: június 15.

Szeptemberben újra „miénk a pálya”! – 2010. szeptember 17-18., a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztó időpontja.
2010. május 28-29-én pedig Hódmezővásárhely, Kecskemét és Pécs városa is várja a sportágválasztókat!
További információ: www.sportagvalaszto.hu

Forrás: sportagvalaszto.hu

Fotó: Pej László


Vodpod videos no longer available.

more about “sportágválasztó“, posted with vodpod

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s