Forma-1 hírek

Hétvégén jön a török nagydíj. A csapatok már hangolódnak. Íme a McLaren és a Mercedes GP nyilatkozata.

McLaren

Jenson Button: Isztambul az a pálya, amelyet nagyon élvezek. A nyolcas kanyar az egyik legjobb a Forma-1-ben, fantasztikus érzés azon a kanyaron átmenni, amikor megdobja a kocsit, és aztán nagyon precízen kell átmenni rajta. Én azt hiszem, hogy ez az egyik legmodernebb pálya és nem mellékesen remekül lehet rajta előzni. Nekünk fekszik a török pálya, így úgy gondolom, hogy jó eredményt fogunk elérni ott. Van néhány fejlesztésünk, ami valószínűleg még erősebbé tesz minket.

Lewis Hamilton: Már alig várom, hogy Törökországban versenyezzek. Monacoban nem értem el rossz eredményt, ahhoz képest, hogy mennyire nem feküdt nekünk a szűk, göröngyös pálya. Most Isztambulban visszajövünk, mert szeretjük a sima, gyors pályákat, és remek kanyarok vannak, szinte repülünk. Úgy gondolom, hogy tisztességes eredményre vagyunk képesek. Többen kérdezték, hogy a gumiabroncs kopása mekkora problémát okoz, így hogy több üzemenyaggal rajtolunk. Nincs problémánk különösen a gyors pályákon, úgy érzem a gumik remekül működnek. Fantasztikus lenne, ha Törökországban szerezném meg a 2010-es év első győzelmemet, bár még soha nem nyertem Isztambulban.

Mercedes GP

Nico Rosberg: Isztambul nagyon jó pálya, talán az egyik legjobb az újabbak közül. Szerencsére van sok előzési lehetőség, széles nyomtáv és több helyen is elég későn fékezni. Mindenki a nyolcas kanyarról beszél, nekem mégis a 3-as a kedvencem, mert nagyon hosszú kanyarról van szó és nagyszerű érzés ott vezetni és sok időt nyerhetsz, ha jól oldod meg. Keményen dolgozunk azért, hogy Isztambulban jó eredményt érjünk el, sajnos Barcelonában és Monacoban csalódást keltő produkciót nyújtottam és nem siekrült kihasználnom az autó adta lehetőségeket. Remélem ezúttal jó hétvége lesz, hiszen újabb fejlesztések vannak az autók.

Michael Schumacher: A török szurkolók mindig nagyon kedvesek voltak a számomra, így nagy öröm, hogy ismét ott versenyezhetek és remélem sokan fognak támogatni minket és mi megpróbálunk majd örömet szerezni nekik. Már láttunk némi javulást Barcelonában és Monacoban. Isztambul egy speciális pálya, hiszen az óramutató járásával ellentétesen haladunk, sok dombos kanyar van, amin nagyon jó vezetni. Határozottan várom már a hétvégét, különösen azért, mert a fiúk rengeteg dolgoztak a gyárban és egy továbbfejlesztett autóval állunk ki Isztambulban. Egyértelműen azt akarjuk, hogy ezek az erőfeszítések végre kifizetődjenek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s