Peter Mokaba Stadion

A Dél-Afrikai Köztársaság 10 stadionjában rendeznek vb meccseket, mi pedig megpróbáljuk bemutatni sorozatunkban az összes helyszínt. Ön tudja hol rendezik a vb nyitó illetve zárómeccsét, és azt, hogy melyikben lesz a bronzmérkőzés ? Akkor tartson velünk és garantáltan fény derül erre és még sok más érdekességre!

A világbajnokságra az öt régi stadion mellé, öt újat építettek a dél-afrikaiak, amely 1,3 milliárd dollárba került. Sorozatunk nyolcadik részében a polokwane-i Peter Mokaba Stadiont mutatjuk be, amely szintén újonnan épült helyszín a régi Mokaba Stadion helyén. Különlegessége, hogy minden sarkában található az ikonnak számító Boababfa, azaz majomkenyérfa, amely tartja a tetőt és az acélszerkezetet.
A helyi lakosok már izgatottan várják a világbajnokságot, ugyanis hatalmas futballőrültek élnek a környéken. Polokwane a legkisebb város Dél-Afrikában, amely otthont ad a vb meccseknek. A helyi labdarúgó csapat is ezen a pályán készül majd a vb után, és számos sporteseménynek fog otthont adni, beleértve a rögbit is, ami rettentő népszerű a környéken.
A nézők nagyon közel lesznek a pályához és mivel nyitott tetejű a stadion, így a túristák is hamar megismerhetik, hogy miért nevezik Polokwanét „City of Starsnak”, azaz a Csillagok városának.

Tények
– 500 VIP ülőhely, saját bejárattal
– a média képviselőinek 1675 szék van fenntartva
– jó parkolási lehetőségek vannak
– 45000 néző befogadására alkalmas
– 5 km-re van a városközponttól és a repülőtér sincs messze
– 2002-ben Afrika Nemzetek Kupája selejtezőben Didier Drogba már pályára lépett a Peter Mokabában, akkor a hazaiak nyertek 2-1-re

Történelem
Peter Mokaba a dél-afrikai történelem jelentős személye, Polokwanéban született nagyszerű vezér volt, aki küzdőszelleméről volt híres. Eredetileg úgy tervezték, hogya régi Mokaba stadiont újítják fel, de végül úgy döntöttek legyen egy teljesen új létesítmény szükséges, így egy sportkomlexumot építettek.

Plusz:
– a nyitott stadion lehetővé teszi, hogy a nézők a csillagokban is gyönyörküdjenek (erről híres a város)
– könnyen meg lehet közelíteni, ugyanis nem a városközpontban található
– Polokwane közelében van több határ (Botswana, Malawi, Zambia), így minden bizonnyal rengeteg focirajongó érkezik a városba
– a vb után valószínűleg rögbi meccseknek, politikai összejövetelknek és szórakoztató rendezvényekben is otthont fog adni a Mokaba Stadion
– a biztonsági és egészségügyi készültség is megfelelő lesz

Mínusz:
– mivel a legkisebb város, így a tömegközlekedésben egy útvonal áll rendelkezésre
– mivel a legkisebb város, így csak négy vb meccset fognak itt rendezni

Meccsek
Június 13, 13:30 – C. Csoport – Algéria – Szlovénia
Június 17, 20:30 – A. Csoport – Franciaország – Mexikó
Június 22, 20:30 – B. Csoport – Görögország – Argentína
Június 24, 16:00 – F. Csoport – Paraguay – Új-Zéland

Peter Mokaba Stadion” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: foci vb 2010, B-csoport, 3.forduló: Görögország – Argentína – a kibeszélő-show « SportMenü – a Te választásod!

  2. Ez ismét egy gyönyörű stadion. Az ember szinte azonnal indulna, hogy saját szemmel is láthassa. Mivel azonban ez nem egy olcsó mulatság, a tévén keresztül is élmény lesz megcsodálni.

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s