Szima Gábor: “Nem lesznek mindig bajnoki címek, nemzetközi kupaszereplések, és fontos, hogy akkor is stabil legyen a klub anyagi háttere”

A DVSC-TEVA elnöke és tulajdonosa, a klub honlapján értékelte a 2009/2010-es szezont.

Az interjúból egy rövidet közlünk belőle:

“- A BL-szerepléssel a DVSC-TEVA jelentős bevételhez jutott. Most már jöhetnek a sztárjátékosok Debrecenbe?

– Jó lenne, ha ilyen egyszerűen menne… Kockázatos sztárjátékosokra áldozni a befolyt pénzt, és várni, vajon bejutunk-e a Bajnokok Ligájába. Nem úgy kell elképzelni, kaptunk egy nagy összeget, amely arra vár, hogy valamire elköltsük. A klub működése és a Bajnokok Ligájában való szereplés nagyon sok pénzt emészt fel, ám a DVSC-TEVA-nak igazából komoly szponzorai nincsenek, a bajnoki mérkőzések jegybevételei sem jelentősek a költségvetésünkhöz képest. A város sem támogat minket ebben az esztendőben, bár úgy gondolom, nincs is rá szükség, mivel a kasszában van pénz a sikeres nemzetközi részvételnek köszönhetően. Próbáljuk nem elszórni, hanem inkább jó célokra fordítani. Egy részét a működésünkre, egy részét az akadémia felépítésére költjük. A többi biztonsági tartalék, mert jöhetnek nehezebb idők a klub életébe. Nem lesznek mindig bajnoki címek, nemzetközi kupaszereplések, és fontos, hogy akkor is stabil legyen a klub anyagi háttere.

Pénzügyi gond tehát nincs, a csapat megnyert mindent, ám nem várt nehézségbe ütköztünk. Amellett, hogy az együttest sokszor kritizálták, az UEFA felbukkanása és rejtélyes vizsgálódása a bajnoki hajrában bizonyára nem tett jót a hangulatnak.

– A játékosokat nem viselte meg az eset, nem tartottak semmitől, de az is biztos, hogy nem segítette a szereplésünket. A magam részéről biztos vagyok benne, hogy senki sem érintett. Mindenképpen érdekesnek találjuk ugyanakkor, hogy kétszáz mérkőzést vizsgál a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, ám a médiában csak a Debrecen játékosaival való elbeszélgetés került nyilvánosságra. A magyar sajtó egy része úgy írt a DVSC-TEVA labdarúgóiról, mintha az UEFA gyanúsítottként hallgatta volna meg őket, miközben a szövetség egyetlen hivatalos állásfoglalásával kapcsolatban az alábbiak jelentek meg a Nemzeti Sportban: pusztán adatokat, információkat gyűjt arról, hogy valójában történt-e manipuláció. Az illetékesek csak elbeszélgettek a játékosokkal. Tehát szó sincs arról, hogy gyanúsítottként hallgatták meg a debreceni futballistákat.

A labdarúgók, a csapat és a klub becsületén, hírnevén csorba esett. Fontolgatnak valamilyen lépéseket?

– Természetesen. Itt most nem akarom részletezni, de a klub a héten megteszi a szükséges intézkedéseket. ”

Bővebben itt elolvashatod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s