Mocsai Lajos lezártnak tekinti a Nagy Laci-ügyet

A Nagy László-ügynek vége – mondta Mocsai Lajos szakmai igazgató a magyar férfi kézilabda-válogatott edzése előtt szerdán – írja a Veszprémi napló.

Nyílt gyakorlást tartott a sajtó képviselői számára szerda délelőtt a Szlovénia elleni világbajnoki selejtezőre Veszprémben készülő magyar férfi nemzeti csapat szakmai igazgatója, Mocsai Lajos.

Az edzést megelőzően természetesen a Nagy László-ügy volt az első téma. Mint ismeretes, a Barcelona átlövője, aki tavaly mondta le a válogatottságot, az előző hétvégi határidőre sem adott egyértelmű választ a behívóra, majd végül kedden gerincsérülésre hivatkozva jelezte távolmaradását.

– Az egész történet kezdett egy nyúlós tésztára hasonlítani – szólalt meg a válogatott tagjai előtt a Nagy László-féle bizonytalansággal kapcsolatban Sinka László. A Magyar Kézilabda-szövetség elnöke megjegyezte: szerencsére az árnyék mellett napsütés is van.

– Örülünk, hogy Carlos Perez visszatér az együttesbe és annak is, hogy a felkészülést ilyen remek körülmények között tudjuk végezni. Aki nem Veszprémben szerepel, három hét múlva annak is hazai pálya lesz az aréna. Ragadjuk meg a lehetőséget! – zárta mondandóját az elnök.

Mocsai Lajos kijelentette: a Nagy László-ügynek vége.

– A nemleges válasz is válasz. Nem szabad, hogy a csapat tagjainak erkölcsi tartását és önbecsülését megzavarja ez a történet. A válogatotthoz méltó hangulatban és koncetráltsággal kell dolgozzunk.

A szakmai igazgató szintén példaként említette meg Perez hozzállását, aki 39 esztendősen vállalja a megmérettetést. Hozzátette: a kubai származású átlövő remek formában és erőben készül, ahogyan az együttes többi tagja is.

A játékoskeret egyébként még nem teljes: bajnoki és kupa-elfoglaltságok miatt Ilyés Ferenc és Mocsai Tamás (mindketten Lemgo), Gál Gyula (Croatia Zagreb), valamint Császár Gábor (Chambery) később csatlakozik.

Mocsai Lajos és Csoknyai István szövetségi kapitány munkáját kapusedzőként a Balatonfüredi KSE hálóőre, Szathmári János segíti a következő hetekben. A válogatott június ötödikén Szerbiában vív felkészülési mérkőzést, a vb selejtező június 13-án Szlovéniában kezdődik, a visszavágót pedig június 20án a Veszprém Arénában rendezik meg.

A magyar válogatott bő kerete,

kapus: Fazekas Nándor (MKB), Liszkai Szilveszter (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr), Szente Gábor (Tatabánya).
Jobbszélső: Gulyás Péter (MKB), Harsányi Gergely (Tatabánya), Iváncsik Tamás (MKB).
Jobbátlövő: Balogh Zsolt (PLER), Laluska Balázs (Koper), Mocsai Tamás (Lemgo), Nagy László (Barcelona).
Irányító: Császár Gábor (Chambery), Nikola Eklemovic (MKB), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr).
Beálló: Gál Gyula (Zagreb), Herbert Gábor (Pick), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick).
Balátlövő: Grebenár Gábor (Aragon), Ilyés Ferenc (Lemgo), Carlos Perez (MKB).
Balszélső: Halász Máté (Tatabánya), Iváncsik Gergő (MKB), Pálos Gábor (DKSE), Törő Szabolcs (Arrate).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s