Férfi Kézi, vb-selejtező, visszavágó: “Bízom benne, hogy kiváló kapusteljesítményünkkel és hatékony védekezésünkkel olyan zavart keltünk a pályán, amivel kivívjuk a továbbjutást”

Vasárnap, a SportKlub kamerái előtt próbál meg kijutni a világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott. Mocsai Lajos legénysége a szlovénok elleni első mérkőzésen kétgólos hátrányt szedett össze. Szakmai igazgatónk a sportklub. tv-nek nyilatkozott a csapat előtt álló feladatokról.

A magyar kézilabda válogatott az elmúlt vasárnap 27-25-ös vereséget szenvedett a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőn, így kedvező helyzetből várhatja a hét utolsó napján rendezett visszavágót. Nemzeti csapatunknak fontos lenne kivívnia a továbbjutást, mert a világ legjobbjainak seregszemléjéről már ki lehet jutni a londoni olimpiára. A létfontosságú találkozó előtt Mocsai Lajos szakmai igazgatóval beszélgettünk.

Kétgólos hátrányban várjuk a vasárnapi mérkőzést. Hogyan készül a csapat a szlovénok elleni visszavágóra?

– Veszprémben nagyon jó körülmények között készültünk, belaktuk az Arénát, azok a játékosok is tapasztalatot szereztek, akik nem itt játsszák klubmérkőzéseiket. Minden rendben van a csapat körül, sérültünk nincs, a keretben lévő 17 játékos vállalni tudja a játékot. Herbert Gábornak megszületett a kislánya, így rá nem számítok a vasárnapi visszavágón. Nagyon motiváltan készülünk a találkozóra.

Mennyire erős csapat a szlovén?

– A szlovénok a világranglistán előttünk állnak, az együttes gerincét évek óta együtt játszó nemzetközi klasszisok alkotják. Sok játékosuk a Celje gárdáját erősíti, ők ugyanolyan csarnokban kézilabdáznak, mint amilyen Veszprémben várja őket. Ennek köszönhetően a csarnok légköre nem lesz újdonság számukra. Azt azért fontos tudni a szlovénokról, hogy idegenben legalább annyira jók, mint hazai pályán. Abban bízom, hogy a szurkolóinknak köszönhető atmoszféra más lesz ahhoz képest, amit Celjében megszoktak.

Miben kell javulnunk az első találkozóhoz képest?

– Fontos, hogy korrekt legyen a bíráskodás, mert Szlovéniában nem volt az. Ha a játékunkat nézzük, akkor az utolsó tíz percben több technikai hibát követtünk el, és ebből kaptunk két-három indítás gólt. Ennek is köszönhető, hogy nem sikerült kiharcolnunk a döntetlen körüli reális eredményt.

Milyen taktikával lehetünk eredményesek?

– Kézilabdában átlagosan 20-25 másodperc alatt befejeződik egy támadás, ami azt jelenti, hogy a két csapat együtt köze 120 akciót vezet egy meccsen. Így a kétgólos hátrány ledolgozása könnyen megoldható. Külön támadó és védekező edzésekkel igyekszünk megtalálni azokat a lehetőségeket, amely segítségével még gyorsabban tudunk váltani a különféle játékszituációkra. Bízom benne, hogy kiváló kapusteljesítményünkkel és hatékony védekezésünkkel olyan zavart keltünk a pályán, amivel kivívjuk a továbbjutást.

A közönségen kívül mi lehet még előnyünk a visszavágón?

– Az is a mi malmunkra hajtja a vizet, hogy most nem lesznek olyan rossz körülmények, mint Szlovéniában voltak. Gondolok itt arra, hogy szabálytalan méretű pályán volt az első mérkőzés, az egyik oldalon például nem volt kifutó. A csarnokban 33 fokos hőség volt. A múlt vasárnap úgy érezhettük magunkat, mint 20-30 évvel ezelőtt, amikor az ellenfél minden olyan eszközt bevetett, amivel minket hátrányban részesített. Veszprémben minden korrekt lesz.

Mit várhatunk a magyar válogatottól a SportKlub által közvetített visszavágón?

– Szeretnék olyan meccset vívni, amely után emelt fővel jöhetünk le a pályáról. Remélem ez elég lesz a továbbjutáshoz.

A Magyarország-Szlovénia világbajnoki selejtezőt vasárnap 17.45 órától a SportKlub élőben közvetíti.

A magyar keret:
Kapusok: Fazekas Nándor (Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr).
Jobbszélsők: Gulyás Péter (Veszprém), Iváncsik Tamás (Veszprém)
Jobbátlövők: Laluska Balázs (Cimos Koper, szlovén), Mocsai Tamás (Lemgo, német)
Irányítók: Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr), Nikola Eklemovics (Veszprém)
Beállók: Gál Gyula (Croatia Zagreb, horvát), Herbert Gábor (Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta, román)
Balátlövők: Carlos Pérez (Veszprém), Ilyés Ferenc (Lemgo, német)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate, spanyol)

Szakmai igazgató: Mocsai Lajos
Szövetségi kapitány: Csoknyai István

Férfi Kézi, vb-selejtező, visszavágó: “Bízom benne, hogy kiváló kapusteljesítményünkkel és hatékony védekezésünkkel olyan zavart keltünk a pályán, amivel kivívjuk a továbbjutást”” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Férfi Kézi, vb-selejtező, visszavágó: Magyarország – Szlovénia 28-25 (13-14) – a kibeszélő-show (élő) | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

  2. Visszajelzés: Férfi Kézi, vb-selejtező, visszavágó: “Bízom benne, hogy kiváló kapusteljesítményünkkel és hatékony védekezésünkkel olyan zavart keltünk a pályán, amivel kivívjuk a továbbjutást” | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s