Kajak-Kenu Eb: Május óta formálódik a férfi kajaknégyes

A csapathajók közül az idén is nagy hangsúlyt fektet Storcz Botond szövetségi kapitány a férfi négyes kialakítására. A pénteken kezdődő trasonai Európa-bajnokságon a Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland, Hadvina Gergely összetételű csapat képviseli a magyar színeket, ám korántsem biztos, hogy az augusztusi világbajnokságon is ugyanezt a négyest láthatjuk majd – írja a szövetség honlapja.

Dombi Rudolf, Szalai Tamás, Kökény Roland és Hadvina Gergely. A pénteken rajtoló trasonai Európa-bajnokságon ez a négy versenyző száll majd vízre K-4 1000 méteren. Bár az egység az újdonság erejével hat, Storcz Botond szövetségi kapitány már május közepe óta keresi a legjobb megoldást a csapathajó tekintetében.

„Már a május eleji szolnoki rangsoroló verseny után megkezdtük a négyes összeállítását – mondja Storcz Botond. – A szolnoki eredmények és a formák alapján a Dombi Rudolf, Holpert Ervin, Boros Gergely, Hadvina Gergely összetételű hajó indult el a szegedi Világkupán, amelyen meg is szerezték a győzelmet. A Világkupát követően kipróbáltuk a Dombi, Szalai, Kökény, Hadvina egységet is, amelyet még jobbnak találtunk, így Sári Nándor vezetésével ez az egység folytatta a tovább a felkészülést. A válogatón Gyökös Lajos egyesben meggyőzően szerepelt, így őt is megnéztem a négyes hajóban, ám ebben a felállásban nem volt igazán hátsó emberünk, így végül maradtam ennél a négyesnél. Jónak tartom ezt a csapathajót, bízom benne, hogy az Európa-bajnokságról éremmel térhetnek majd haza a srácok.”

És hogy mi lesz ezután?

Nos a kapitány sikeres Eb-szereplés esetén ezt az egységet, vagy egy másik hajót jelöl majd ki első számú csapathajónak, amely a júliusi válogatón kihívható lesz. Igaz, csak olyan versenyzők ülhetnek be a négyesekbe, akik a júniusi első válogatón K-1 1000 méteren a legjobb hat, K-2 1000 méteren a legjobb négy, míg K-1 és K-2 500 méteren a győztes hajóban zártak.

„Ez tizennégy embert jelent, hiszen az ötszázon győztes Kammerer, Kucsera páros és Szalai Tamás ezer méteren is teljesítette ezt a kritériumot – mondja Storcz Botond. – Nyilvánvalóan az Európa-bajnokság eredményei is hozhatnak változásokat, hiszen aki Trasonában nem találja meg a számításait, megeshet, hogy a következő válogatón inkább már a négyes mellett teszi le a voksát. A világbajnokság szempontjából nyitott az út, ebből a tizennégy emberből bárki bekerülhet majd a csapathajóba.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s