Videóbíró kontra öt birós-rendszer (szavazás!)

Mi a fontosabb a pénz vagy az ésszerűség?

Az elmúlt napokban óriási felháborodást váltott ki a bíráskodás, hiszen a dél-afrikai labdarúgó vb-n a nyolcaddöntőben a Németország – Anglia mérkőzésen Frank Lampard érvényes gólját nem adták meg, illetve aznap este az Argentína – Mexikó találkozón Tévez lesgólt szerzett, amit Rosetti megadott, tévesen. Ezután kitört a botrány. Hozzáteszem jogosan.

Mint ismeretes a labdarúgás világában évek óta nagy vita folyik, hogy legyen-e videóbíró vagy sem. Michel Platini, az UEFA francia elnöke a 2009/2010-es szezonban próbaképpen bevezette az Európa Ligában az öt birós rendszert. S láss csodát, működik. Nem voltak viták, óriási botrányok. Joseph Blatter, a FIFA elnöke egyiket sem akarja: se videóbíró, se öt birós rendszer, hanem minden maradjon a régiben.

Nem értek egyet, azokkal akikel a videóbírós rendszert szorgalmazzák. Ugyanis nem volt tesztelve a rendszer, nem tudjuk mennyi ennek a járulékos költsége, milyen technikai feltételek kellenek hozzá (tv-s szempontból). Én szorgalmaznám, hogy +2 bíróval kiegészülve legyen öt birós rendszer. Így spórolni lehet a költségeken. Nem lennének viták, és a focié legyen a főszereplő.

Kárpáti Balázs


Videóbíró kontra öt birós-rendszer (szavazás!)” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: Videóbíró kontra öt birós-rendszer | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s