Birkózás: Egyéves eltiltást kapott Kiss Balázs

A Nemzetközi Birkózószövetség (FILA) fegyelmi bizottsága egy évre, 2011. március 18-ig tiltotta el Kiss Balázst, a BVSC-DEGA kötöttfogású világbajnokát. A jövő évi Európa-bajnokság március 29-én kezdődik – tájékoztatta a honlapunkat a Magyar Birkózó Szövetség.

Április 17-én jutott a közvélemény tudomására, hogy a világbajnok birkózó doppingügybe keveredett. Március 19-én a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) megrendelésére Budapesten történt a mintavétel, amely a versenyző szervezetében az S4-es csoportba tartozó aromatáz inhibitort talált. Már akkor felmerült, hogy bizonyos, a legális forgalomban kapható táplálék-kiegészítők is tartalmazzák a szert. Maga az érintett a leghatározottabban jelentette ki, hogy nem doppingolt, de azt elmondta, hogy használ táplálék-kiegészítőket. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport (MACS) vezetője jelezte: „A tiltólistán az S4-es csoportban tartozó szerekhez tartozó büntetési tétel két év.”
Ebből az elméleti két évből lett most egy. Noha a hivatalos indoklást még nem ismerjük, nyilvánvaló, hogy a fegyelmi bizottság a szándékos doppingolást kizárta.

2011. március 18-án telik le az egy év, az Európa-bajnokság pedig március 29-én kezdődik a németországi Dortmundban. Dr. Hegedüs Csaba, az MBSZ elnöke úgy nyilatkozott: „A szövetség továbbra is a versenyző mellett áll, és mindent elkövet azért, hogy az eltiltás egy részét felfüggesszék.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s