Három birkózóérem a junior Eb-ről

A bulgáriai Szamokovban véget ért a birkózók junior Európa-bajnoksága. A magyarok három éremmel – közte egy arannyal – térhetnek haza, majd megkezdik közvetlen felkészülésüket a korosztály budapesti világbajnokságára – tájékoztatta a honlapunkat a Magyar birkózó szövetség.

Ígéretes eredménnyel zártak a magyar fiatalok a kontinensbajnokságon. A ceglédi Lőrincz Viktor (kötöttfogás 74 kg) Európa-bajnok lett, bronzérmet nyert Siroki Tímea (női 67 kg) és Rizmajer György (kötöttfogás 96 kg). Az 5. helyen végzett két női (Nagy Cintia, Fekete Mónika) és két szabadfogású (Gulyás Zsolt, Györgyi Péter) versenyzőnk. További négy magyar jutott be súlycsoportjának legjobb tíz helyezettje közé.
A magyarok a 26 országot felvonultató szabadfogás pontversenyében a 10., a nők (25 ország) mezőnyében, illetve a kötöttfogásban (31 ország) egyaránt a 9. helyen végeztek.
Aranyérmet tíz ország nyert, a legtöbbet az oroszok (6), az azeriek (4) és a grúzok (3). A nem szovjet utódállamok közül a németek és a törökök 2-2, a görögök, a románok és a magyarok 1-1 bajnoki címet szereztek.
A magyar csapat rövid pihenő után megkezdi közvetlen felkészülését a július 20-25-i junior-világbajnokságra, amelynek a budapesti SYMA Sport- és Rendezvénycsarnok ad otthont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s