Ifjúsági Olimpia: Alakul a magyar csapat

Tovább gyarapodott az I. Ifjúsági Olimpiai Játékokon részt vevő magyar csapat létszáma – adta hírül a mob.hu.

Hegedűs Csaba, a hazai szövetség elnöke, a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnökségének tagja sikeres közbenjárására a lányok versenyére Németh Zsanett is meghívást kapott.
Így már 18 sportágban indulhatnak Szingapurban a magyar fiatalok.
Amint arról már korábban beszámolt a mob.hu a torna szövetség, a londoni Eb során jól szerepelt Vágner Levente mellett a 15 éves békéscsabai Mitykó Bianka kiutazását javasolta.
A NOB-tól érkezett tájékoztatás szerint két légfegyveres fiú is meghívást kapott, a résztvevőkre a szövetség tesz majd javaslatot.

A NOB a szakmai igények figyelembe vételével az eredetileg szigorúan meghatározott, – a versenyzők létszámához viszonyított 35 százalékos – kísérői előírást felülvizsgálta. Így Berkes István professzor mellett egy további orvos is kiutazhat, aki az evezős válogatott keretorvosa, Dr. Deák Valéria, a Sportkórház munkatársa lesz.

További edzők, Nagy Ibolya (torna), Krajnyák György (úszás) és Zentai Tibor (atlétika) részvételére is lehetőség nyílik.
A közreműködő magyar versenybírók száma is emelkedett, Hegedűs András (íjászat) is meghívást kapott.

Molnár Zoltán a csapat vezetője írásban is felhívta a sportágvezetők figyelmét arra, hogy a fiatalok számára a teljes kint tartózkodás idejére megfelelő edzéstervet készítsenek, és minden résztvevőt tájékoztassanak arról, hogy a versenyek mellett a különböző nevelési, és más programokon is kötelező a részvétel.

Alig 48 nappal az I. Ifjúsági Olimpiai Játékok előtt a részvétel jogát kivívó fiatalok szüleik, edzőik, szövetségi vezetőik kíséretében, fontos megbeszélésre érkezve gyülekeztek a Magyar Sport Házában.

“Annak idején harminc-harmincöt résztvevőre számítottunk. A jelenlegiek szerint tizenhét sportágban már több mint negyven fiatal képviselheti hazánk színeit Szingapúrban. Gratulálok valamennyiüknek, további szorgalmas készülődést, s jó versenyt kívánok ” – hangoztatta Molnár Zoltán. Majd hozzátette, hogy az Ifjúsági Olimpia nemcsak a sportról szól.. A versenyeket kísérő különböző kulturális és nevelési rendezvényeken is kötelező a részvétel!

Majd két eseményre hívta fel a figyelmet.

Csapatgyűlés

Július 30-án (pénteken) 17 órakor az Uránia Filmszínházban rendezik meg a csapat ünnepélyes búcsúztatását, amelyen közjogi méltóságok is jelen lesznek. A fiatalok délelőtt átveszik a felvonuló ruhákat. Délelőtt 10 órakor ugyanis a SYMA csarnokban rendezett csapatgyűlés keretében hasznos tudnivalók hangzanak el, s a felvonuló ruhák mellett a sportfelszerelést is megkapják.

Utazás

A NOB szervezi, és bonyolítja le a küldöttségek, így a magyar csapat utazását is. A résztvevőknek együtt kell utazni, s a versenyek befejezése után együtt kell hazatérni. A sportversenyek mellett különböző kulturális, s más programokon is részt kell venni.
A csapat augusztus 10-én (kedden) 16 órakor indul Ferihegyről, és Frankfurton át repül Szingapúrba. Hazaérkezés augusztus 29-én (vasárnap) 8.40 órakor. A versenyek iránt érdeklődő kiutazni szándékozó szülőknek, sportvezetőknek a Pegazus nyújt segítséget. Kívánságra szállásról és belépőjegyekről is gondoskodnak.

A dopping ellenes küzdelemről

A megbeszélés középpontjában a dopping ellenes küzdelemmel kapcsolatos tájékoztató állt.
Tiszeker Ágnes főorvos asszony a Magyar Antidopping Csoport vezetője, a dopping alkalmazásának veszélyeiről, a tiltott szerek listájáról adott részletes tájékoztatást. Felhívta a figyelmet arra, hogy gyógyszerek szedése, táplálék kiegészítők használata előtt feltétlenül kérjék ki a keretorvosok, illetve az Antidopping Csoport véleményt. Elmondta, hogy a táplálék kiegészítőkben a tartalom feltüntetése legtöbb esetben pontatlan. Nemzetközi vizsgálatok megállapítása szerint a táplálék kiegészítők döntő többsége tiltott szereket is tartalmaz, s így azok alkalmazásával a versenyzők akaratlanul doppingvétséget követnek el.

A doppingvizsgálatok során a sportolók jogait, kötelezettségeit is részletesen ismertette. S közölte, hogy a gyakorlatban is megismerkedhetnek az ellenőrző vizsgálatok menetével. A tájékoztató után ugyanis valamennyien kötelező dopping és drog ellenőrző vizsgálaton estek át.

A Magyar csapat

Asztalitenisz (2): Lakatos Tamás, Nagyváradi Mercedes.
Atlétika (7): Nguyen Anasztázia (100m), Szabó Diána (rúdugrás), Váradi Krisztina (diszkoszvetés), Töreky Balázs (kalapácsvetés), Czúth Réka (magasugrás), Káplár József (diszkoszvetés), Fertig Fruzsina (kalapácsvetés)
Birkózás (1): Németh Zsanett
Cselgáncs (2): Tóth Krisztián, Batizi Barbara.
Evezés (3): Bíró Márk (egypár), Uglik Szimóna-Kiss Hella (korm. nélküli kettes)
Íjászat (1): Linszter Sebastian
Kajak-kenu (2): Farkasdi Ramóna (kajak), Totka Sándor (kajak)
Kerékpársport (4):
Hegyikerékpár és országúti futamok: Fenyvesi Péter
A BMX és országúti futamok: Szoboszlai Patrik
Országúti időfutam és mezőny számok: Stubán Ferenc
A három szakág együttesen leány versenyzője: Kéri Zsófia
Ökölvívás (1): Harcsa Zoltán.
Öttusa (2): Demeter Gergely, Földházi Zsófia.
Sportlövészet (1): Szíjj Katinka.
Súlyemelés (1): Berki Lilla
Tenisz (3): Babos Timea, Fucsovics Márton, Zsiga Máté
Torna (2). Vágner Levente, Mitykó Bianka
Triatlon (2): Hankó Gábor, a női versenyzőt később jelölik ki
Úszás (8): Bernek Péter, Biczó Bence, Szána Zsombor, Zámbó Balázs, Ambrus Diana, Kapás Boglárka, Olasz Anna, Bucz Ágnes.
Vívás(3): Lupkovics Dóra, Györgyi Antal, Szatmári András.
Vitorlázás (2): Bathó Péter. Nikl András (szörf)

Továbbá:

Sportlövészetben két légfegyveres fiú kapott meghívást, a résztvevőkre a szövetség tesz majd javaslatot .
Triatlonban a leány indulót a julius elején sorra kerülő világverseny után nevezik meg
A teniszező Susányi Zsófia még a meghívásra vár.

A már kijelölt sportágvezetők:

asztalitenisz: Szily György, atlétika: Szabó Dezső, Zentai Tibor, ijászat: Kosys Nándor, judo: Németh Tibor, kajak-kenu: Hüttner Csaba, kerékpár: Somogyi Miklós, ökölvívás: Szántó Imre, öttusa: Kállai Ákos, sportlövészet: Kisvárdai István, súlyemelés: Magáth Krisztina, tenisz: Hornok Miklós, torna: Láng Géza, Nagy Ibolya, triatlon: Kuttor Csaba, úszás: Güttler Károly, Krajnyák György, vitorlázás: Sigmond András, vívás: Kamuti Jenő

Nemzetközi versenybírók: Petővári Attila (asztalitenisz), Palásti Tibor (birkózás), Hegedűs András (ijászat)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s