MLSZ: Keddtől Csányi Sándor lehet az MLSZ az új elnöke

A Magyar Labdarúgó Szövetség kedden, azaz ma 11 órától, a telki edzőcentrumban tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését, amelyen várhatóan az egyedüli elnökjelöltként induló Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját választják meg a küldöttek a szervezet élére.

A mai közgyűlésen két egyszerű, de fontos kérdésben kell döntenie a küldötteknek, egyrészt megválasztják az elnökségi tagokat, másrészt új elnököt nevezzenek ki. Mint korábban beszámoltunk arról, hogy az egyetlen elnök-jelölt Csányi Sándornak voltak több feltételei, és kérései. Íme az egyik: a közgyűlésig a profik és az amatőrök is állapodjanak meg egy-egy jelöltben. Előbbieknek Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC tulajdonosa lesz a jelöltje, ugyanakkor az amatőröknél nem született egyezség: Dankó Béla, a Békés Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Orell Zsolt, a Bács-Kiskun Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, továbbá Nemes Ferenc és Helmeczy László korábbi MLSZ-alelnökök is összegyűjtötték a szükséges ajánlószelvényeket.

Továbbá Csányi Sándor megnevezte a hat jelöltjét az elnökségbe: Vizi. E. Szilveszter akadémikus, az MTA korábbi elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Bánki Erik, a parlament sport- és turizmus bizottságának fideszes elnöke, Berzi Sándor, a Videoton FC ügyvezetője, az MLSZ korábbi főtitkára, Anthony Radev, a McKinsey Company partnere és Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Mint ismeretes decemberben Kisteleki István korábbi MLSZ-elnök lemondott. Az utódjáról egy hosszabb folyamat végén született meg az a döntés, hogy ki mögé áll a labdarúgó társadalom. Az MLSZ ad-hoc bizottsága Csányi Sándort az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját kérte fel eme tisztségre. Az üzletember olyan feltétellel fogadta el, hogy a szövetség módosítja az alapszabályát, ami erre június 14-én meg is történt. Komoly vita nélkül az MLSZ-elnöksége és a Videoton FC által kidolgozott tervezetet elfogadták.

Íme a változások: a megyei amatőrszövetségek hatásköre megváltozott, ugyanis az eddig önálló megyei szövetségek 2011. január 1-jétől szervezeti egységekként működnek tovább, munkájukat igazgatók irányítják, a rendszer működését pedig a főtitkár felügyeli majd. A határozatok értelmében 2011. január elsejével megszűnik a Magyar Gyermek Labdarúgó Szövetség, így akkortól 102-ről 100-ra csökken a küldöttek száma. Az elnökség létszáma az eddigi 15-ről 9-re módosul, s egy-egy vezetőt delegálnak majd az amatőrök és a profik.

Az új alapszabály szerint bővült az MLSZ elnökségének hatásköre, a testület dönt a jövőben a szövetségi kapitány, a sportigazgató és a nemzetközi igazgató mellett a megyei szövetségek vezetőinek kinevezéséről, valamint visszahívásáról.

A mai közgyűlésről 11 órától élő videóközvetítésben lehet megtekinteni az MLSZ honlapján keresztül is.

MLSZ: Keddtől Csányi Sándor lehet az MLSZ az új elnöke” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: MLSZ: Keddtől Csányi Sándor lehet az MLSZ az új elnöke | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s