Elmarad az augusztus 20-i gyorsasági műrepülő vb-futam

Az engedélyeztetési procedúra elhúzódása miatt a szervezők törölték a Red Bull Air Race gyorsasági műrepülő világbajnokság idei budapesti futamát a versenynaptárból – közölte a Master Sky Kft. kedden.

Közleményükben leírták, hogy a Red Bull Air Race ügyvezető igazgatója, Bernd Loidl csalódottságát fejezte ki a verseny törlésével kapcsolatban, különösen azért, mivel egy héttel ezelőtt a portugál futamot is törölniük kellett, a lehetséges házigazda városok közti megállapodás késlekedése miatt. Loidl reméli, hogy 2011-ben Budapest ismét szerepel majd a gyorsasági műrepülő világbajnokság versenynaptárában, amelyről az augusztus eleji németországi futamot követően adnak majd tájékoztatást.

Loidl azt is elmondta, hogy nehéz volt meghozni a döntést az elmúlt hat év “biztonságos és sikeres” versenyei után. Hozzátette: “a Red Bull Air Race Világbajnokság jövőjének biztosítása a legfontosabb, és ebbe beletartozik, hogy időnként nehéz döntéseket is meg kell hozni”.

A versenysorozatnak 2004 óta állandó állomása volt a budapesti futam, amely minden évben több mint hatszázezer nézőt vonzott a Duna partjára – írta a szervező cég. Az idei lett volna a hetedik verseny, amelyet augusztus 19-én és 20-án tartottak volna. A Master Sky Kft. 2003 óta szervezte a gyorsasági műrepülő világbajnokság magyarországi futamait. A versenyt 2003-ban még a tököli reptéren tartották, 2004 óta viszont a Parlament előtti Duna-szakasz adott otthont a versenynek.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) kedden közölte az MTI-vel, hogy ők július 6-i határozatukban elutasították a Red Bull Air Race Világbajnokság 2010-es magyarországi futamának megrendezéséhez szükséges, az eseti légtér kijelölésére vonatkozó kérelmet. Ez ellen tíz munkanapon belül fellebbezést nyújthat be a szervező cég, azonban mostanáig erre nem került sor.

(MTI)

Elmarad az augusztus 20-i gyorsasági műrepülő vb-futam” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Elmarad az augusztus 20-i gyorsasági műrepülő vb-futam | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s