Hivatalos: A BL-ben is bevezetik a gólbírót

A következő két évben a Bajnokok Ligájában is bevezetik az Európa Ligában már az elmúlt szezonban kipróbált plusz két asszisztenst.

A Bild online kiadásának értesülései szerint a labdarúgás szabályalkotó testületének (IFAB) technikai albizottsága cardiffi ülésén bólintott rá az európai szövetség (UEFA) javaslatára.

A két plusz assisztens – akiket gólbírónak is lehet tekinteni – az elmúlt idényben az Európa Liga-találkozókon már közreműködött, az IFAB pedig május 18-án döntött úgy, hogy a tesztidőszakot további két évvel meghosszabbítja.

Az 1886-ban alapított IFAB-nak – amely márciusban arról határozott, hogy leállítja a chipes labdával folytatott kísérleteket – nyolc tagja van, ennek felét – amely az íratlan szabályok szerint mindig egységesen szavaz – 1913 óta a nemzetközi szövetség (FIFA) delegálja, a másik négy vezető pedig Angliát, Skóciát, Észak-Írországot és Walest képviseli. A szabályok megváltoztatásához a voksok 75 százaléka szükséges.

A szabályváltoztatásokat követelő hangok a dél-afrikai világbajnokságon tapasztalt súlyos, mérkőzést befolyásoló játékvezetői hibák miatt erősödtek fel az utóbbi időben.

Forrás: bild.de/telesport.hu

Hivatalos: A BL-ben is bevezetik a gólbírót” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Hivatalos: A BL-ben is bevezetik a gólbírót | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s