Ma eldőlhet: Koeman marad vagy távozik a magyar labdarúgó válogatott éléről

A szavazók az augusztus 11-i, angliai meccs előtt edzőt cserélnének a fociválogatott élén – írja a Blikk.

Az újság olvasói döntöttek: leváltanák Erwin Koemant (48), a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, és már az augusztus 11-i, Anglia elleni barátságos találkozón Egervári Sándort (60) látnák a kispadon. A szövetség elnökségének sürgősen, már ma kellene döntenie a kapitánykérdésben, mivel három hét múlva a Wembley stadionban lép pályára a csapat, amelyre szeptembertől Európa-bajnoki selejtezők várnak.

A Blikk honlapján tartott szavazásán a voksolók 67 százaléka választaná az U20-as válogatottat világbajnoki bronzéremig vezető Egervárit a gárda élére, míg a válaszadók csupán 33 százaléka szerint maradhatna Koeman. Több szakember mellett már a szurkolók sem kérnek a holland trénerből, nagy kérdés, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) újonnan felálló elnöksége a mai ülésén miként dönt. A kapitány szerződése 2011 novemberéig szól, így menesztése nem lenne olcsó, mint azt a Blikk korábban kiszámolta, körülbelül 138 millió forintba kerülne a szövetségnek a válás.

– Meghallgatom Erwin Koemant, beszámolót kérünk tőle, és az általa elmondottak ismeretében döntünk a sorsáról. Egy biztos, az ő jövője nem lehet pénzkérdés – szögezte le Csányi Sándor (57), a szövetség két hete megválasztott új elnöke.

Koeman tisztában van azzal, hogy ma a kilenctagú elnökség szakíthat vele.

– Hónapok óta sok kritikát kapok Magyarországon, éppen ezért nem lepne meg, ha mennem kellene – mondta a kapitány, aki 2008. május 1-jén állt munkába nálunk. – Egyre kevesebbet beszélnek a szakmáról, politikusok mondanak véleményt rólam, pedig nekik más lenne a feladatuk. Nekem tiszta a lelkiismeretem, szerte Európában azt hallom, hogy fejlődött velem a magyar válogatott, és szép jövő előtt áll a csapat.

Koeman az utóbbi hónapokban egyre többször mérgesítette fel a drukkereket, akik nehezen bocsátják meg neki, hogy a sorsdöntő világbajnoki selejtezőkön gyáván játszott a csapat, és azt is a holland nyakába varrják, hogy Gera Zoltán (31) hátat fordított az együttesnek. A nyár eleji két felkészülési meccs (0-3 Németország, 1-6 Hollandia ellen) sem növelte Koeman népszerűségét, és ahogy a blikk.hu szavazása is mutatja, kevesen sajnálnák távozását.

Blikk-összeállítás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s