Megtámadta a vesztes az úszó-Eb-közvetítési tendert

Az úszó-Európa-bajnokság közvetítési tenderének vesztese megtámadta az eredményt a Közbeszerzési Döntőbizottságnál. Ugyan a sportesemény augusztus 4-én kezdődik, de az MTV bízik abban, hogy addig lezárul az ügy – írja a kreativ.hu

Jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Studiotech Hungary Kft. a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz, amiben az úszó-Európa-bajnokság közvetítésére kiírt tender eredményének megváltoztatását kérik. Az MTV döntése értelmében a legjobb nyertes ajánlatot az Albacomp RI Kft. nyújtotta be, a Studiotech pályázata második lett.

A Studiotech az eredményt követően előzetes vitarendezési kérelemmel fordult az MTV-hez, mivel a nyertes ajánlat elfogadása véleményük szerint több helyen megsértette a közbeszerzési törvényt, és szakmailag is erősen kifogásolható. A kérelmet az MTV elutasította, ezért fordultak a Döntőbizottsághoz. A cég közleménye szerint „nehéz döntést kellett hozni, hiszen legális módja így nem maradt az MTV-nek arra, hogy ezen pályázat keretein belül valósítsa meg az augusztus 4-én kezdődő közvetítést”, de szerintük „egy későn kiírt pályázat nem lehet mentség arra, hogy megalapozatlan döntés szülessék, és ne legyen idő jogorvoslatra egyik fél részére sem”.

Kert Attila, az MTV kommunikációs igazgatója szerint azonban a jogorvoslati eljárás nem fogja meghiúsítani a közvetítést, hiszen – annak ellenére, hogy amíg a Döntőbizottságnál van a kérelem, áll az ügy – mindez „bele van kalkulálva a határidőkbe”, és bízik benne, hogy augusztus 4-ig lezárul az eljárás. Kert Attila hozzátette, hogy a Studiotech ajánlata egyébként jóval drágább volt, mint a nyertesé.

Nem is akarták közvetíteni
Az Eb-közvetítés ügye indulni sem indult zökkenőmentesen: az MTV eredetileg takarékosságból lemondott róla, azért vállalta el mégis, mert korábban kötelezettséget vállalt rá az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségénél (EBU). Ezt visszamondani nem lehetett, és az EBU által felkért cég kétszer annyiba került volna, mintha az MTV saját erőforrásból teljesítené a kötelezettséget, így a közbeszerzés mellett döntöttek.

Az úszó, műugró, szinkronúszó és hosszútávúszó Európa-bajnokságot augusztus 4-15. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.

(Forrás: Kreatív Online, MTI OTS)

Megtámadta a vesztes az úszó-Eb-közvetítési tendert” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Megtámadta a vesztes az úszó-Eb-közvetítési tendert | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s