F1: Komoly büntetést kapott a Ferrari és még nincs vége!

100 ezer dolláros pénzbírsággal sújtotta a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Ferrari alakulatát a Német Nagydíjon történt bújtatott csapatutasítás miatt. Az olasz gárdának emellett felelnie kell majd a Motorsport Világtanács (WMSC) kérdéseire is – adta hírül az f1center.hu.

Mint ismert, a csapat kettős győzelmet aratott Hockenheimben, a remek eredményt azonban beárnyékolja a csapat döntése, miszerint a futam kétharmadánál – nem konkrétan ugyan, de – arra utasították az addig élen álló Felipe Massát, hogy engedje maga elé csapattársát, Fernando Alonsót.

A versenyt követően a stewardok meghallgatták a csapatot irányító Stefano Domenicalit, a gárda menedzserét, Massimo Rivolát, valamint a két versenyzőt, s úgy döntöttek, hogy a Sportszabályzat 39.1-es pontjának (mely a csapatutasítást tiltja), valamint 151c. cikkelyének (mely a sportág jó hírnevéről tesz említést) megszegése miatt 100 ezer dollárra bünteti a maranellói gárdát, valamint az ügyet további kivizsgálásra a Motorsport Világtanács elé terjeszti.

F1: Komoly büntetést kapott a Ferrari és még nincs vége!” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: F1: Komoly büntetést kapott a Ferrari és még nincs vége! | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s