Atlétika Eb: Tóth Lívia kiesett, Orbán Éva döntőbe jutott

Nem jutott döntőbe Tóth Lívia 3000 méter gátfutásban, miután időeredménye (10:03.97 ) csak a 15. helyre volt elég. Orbán Éva döntőbe jutott kalapácsvetésben.

Barcelonában az atlétika Európa-bajnokság második napján Tóth Lívia állt rajthoz 3000 méter gáton, ám vágya, hogy a döntőbe kerüljön nem sikerült. Már az elején leszakadt a bolyról és a végére tartalékolt, sikerült is utolérnie az élen állókat, végül a 8. helyen futott be 10:03.97-es idővel. Az első négy helyezett autómatikusan továbbjutott, de Lívia még reménykedhetett abban, hogy a további legjobb négy idő között lesz, ám a következő futamban megdöntötték többen. A magyar lány az MTI-nek nyilatkozott kicsit csalódottan: “Nem így terveztem a versenyt, szerettem volna idei legjobbamat megfutni. Az elején sok volt a lökdösődés, kiszorultam a hármas pályára, a meleg és a szél is megfogott kissé. Aztán próbáltam javítani, hogy legalább nyolcadik legyek. A 10:03 perces idő egy rémálom, ennél több volt bennem.”

Orbán Éva kalapácsvető azonban kivívta a fináléba jutást. Elsőre 64,55 méter dobott, majd másodikra 68.59-ot. A szintet a 69 métert ugyan nem dobta meg Orbán, de ígyis nyolcadikként bejutott a döntőbe, sőt egyéni legjobbjához közeli dobást teljesített. (69,73) A selejtező után Éva az MTI-nek nyilatkozott: “<Az első dobásom nem sikerült jól, de megnyugtatott, hogy van már érvényes kísérletem. A második sem volt tökéletese, de most elégnek bizonyult. A döntőben remélem frissebb leszek, mert nem délben kell dobókörbe lépni, ennél csak jobb lehet.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s