Olimpiai válogatott: Győzelemmel zárult az edzőtábor

A magyar olimpiai válogatott kedden délután egy edzőmérkőzéssel zárta háromnapos telki edzőtáborát, a fiatalok a Szolnok élvonalbeli csapatával mérkőztek meg, és 2-1-es győzelmet arattak – adta hírül az mlsz.hu.

A mérkőzésre kilátogatott dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, illetve Vági Márton főtitkár, Berzi Sándor alelnök, Nyilasi Tibor sportigazgató és Both József képzési igazgató is.

Csányi Sándor előbb megtekintette a telki edzőkomplexumot, majd Vági Márton, Berzi Sándor, Nyilasi Tibor és Both József társaságában bemutatkozott az olimpiai válogatott tagjainak, és egy rövid beszédet is tartott a játékosoknak. A szövetség elnöke elmondta, azon dolgozik, hogy minden feltétel adott legyen a válogatottak sikeres szerepléséhez, és azt kérte a futballistáktól, hogy ők is legyenek partnerek a közös munkában, sportemberekhez méltó magatartással végezzék feladatukat. Csányi Sándor ismét leszögezte: nem futballista “celebeket” akar látni a magyar címeres mezében, hanem olyan labdarúgókat, akik miközben élik a fiatalok normális életét, mindent alárendelnek a futballnak, és a magyar válogatottnak.

A válogatott 2-1-re legyőzte az élvonalbeli Szolnok gárdájátA megbeszélés után az együttes a Szolnok élvonalbeli együttesével mérkőzött meg. Olimpiai válogatottunk a Somodi Bence – Szokol Zsolt, Pintér Ádám, Debreceni András, Zámbó Bence – Tóth Bence, Simon Ádám, Gyömbér Gábor, Kulcsár Dávid – Lencse László, Balázs Zsolt összeállításban kezdte a mérkőzést, majd a második félidőben az Esterházy Mátyás – Szekeres Adrián, Dvorzsák Gábor, Debreceni András, Szabó János – Kulcsár Dávid, Pintér Ádám (Gyömbér Gábor a 70. percben), Pátkai Máté, Balázs Zsolt – Lencse László (Tóth Bence a 70. percben), Szilágyi Péter összetételű együttes játszott.

A mérkőzésen Lencse László szerzett vezetést az olimpiai válogatottnak, majd a szünet után Tóth Bence is betalált az együttesből, a találkozó 2-1-es végeredménnyel zárult.

Róth Antal egyelőre “külső szemlélőként” figyelte a mérkőzést- Rövid idő állt a csapat rendelkezésére, de hasznos volt a kétnapos összetartás, mert testközelből láthattam a játékosokat edzésen, és mérkőzés közben is – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Róth Antal szövetségi edző.

Ezúttal én még csak külső szemlélő voltam, és azt láttam, hogy a futballisták fegyelmezetten játszottak, betartották Egervári Sándor utasításait, igyekeztek végrehajtani a kért taktikai feladatokat. A bajnoki felkészülés utolsó fázisában a játékosok egyelőre eltérő erőállapotban vannak, de mindenki a maximumot hozta ki magából, és biztos vagyok benne, hogy amint elkezdődik a szezon, technikailag is pontosabbak lesznek a labdarúgók. Ez a két nap remek alkalom volt az információszerzésre, rengeteg anyaghoz, elemzéshez hozzájutottam, és személyesen is megismerhettem a játékosokat. A következő napokban folytatom a munkát, fontosnak tartom, hogy mielőbb felvegyem a kapcsolatot a klubedzőkkel, ezért ez a hét ennek a feladatnak a jegyében zajlik majd.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s