Íme az új szlogen: “Fradistának lenni felelősség”

Gondolatok a vezérigazgatótól és a játékosoktól – írja az ftc.hu.

Az elmúlt hónapban sokszor hangsúlyoztuk már, hogy új csapat épül. Nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is. Az új csapat a régi elvárásoknak próbál megfelelni. Fradistának lenni felelősség. Valóban. Nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is. Játékosoknak, szurkolóknak és az Albert Stadionban dolgozóknak egyaránt. Értéket képviselünk mindannyian és felelősséget vállalunk tetteinkért, nem csak magunkért, hanem a csapatért, egymásért azzal, hogy magunkra öltjük a zöld-fehér mezt.

Hogy ez pontosan kinek mit jelent?

Berkes Zoltán:

„A zöld-fehér mez és a rajta található, Magyarországon az egyik legismertebb és legelismertebb címer számomra nagy felelősséget, elhivatottságot és a tradicionális értékek tiszteletét jelenti. Egy értékítéletet, amit a címerbe vésett három E betű testesít meg. Az erőt, amely segítségével ez a klub mindig is a magyar labdarúgás egyik meghatározó csapata volt. Az erkölcsöt, ami a mezt viselő számára kijelöl egy értékrendet. És végül az egyetértést, ami nélkül nem léteznek nagy sikerek. Az általam vezetett klub minden dolgozójának érezni kell azt a megtiszteltetést, hogy e csapat sikeréért dolgozhat a pályán vagy azon kívül. És ugyanakkor azt a felelősséget is, amit e klub kiemelkedő múltja és presztízse meghatároz. Szerencsés embernek tartom magam, hisz ilyen emberekkel dolgozhatok, és remélem kitartó munkánk gyümölcse a pályán elért sikerekben meg is fog mutatkozni.”

Prukner László:

„Azt gondolom, hogy a mindennapi munkához való viszonyunk, viselkedésünk kell, hogy megjelenítse azt a tartalmat, amivel a Ferencvárost képviseli. Ezek nem lehetnek szólamok vagy lózungok, tartalommal kell megtölteni még akkor is amikor, adott pillanatban kevésbé vagyunk sikeresek, de akkor is, amikor elér minket a siker. Ezek a tartalmak soha nem eredményfüggőek, hanem a mindennapi eredmények felett állnak.”

Lipcsei Péter:

„Én megtanultam azt, hogy aki ide belépett, ebbe a klubba, annak ezt a klubot tisztelnie és szeretnie kell. Természetesen mi is felelősséggel tartozunk a szurkolókért, a klubért és nem utolsó sorban egymásért. Simon Tibor mondta gyakran: rosszul lehet játszani, de lélektelenül nem. Ebben minden benne van, ami érvényes arra, aki magára ölti a Fradi mezét…”

Dragóner Attila:

„Akkor fogod megérteni, hogy mit jelent ebben a mezben játszani, ha már felfogtad, hogy több százezer fradista az életét adná azért, hogy csak egy percre is magára húzhassa egy meccsre. Azon szerencsés, aki erre jogosultságot kap, kötelessége legjobb tudása szerint játszani, de feltétel az is hogy hittel, szívvel, és szenvedéllyel töltse meg a zöld-fehér mezt. A Jó Istennek adj hálát nap, mint nap, hogy megadta neked, nekem, hogy a Ferencváros mezében játszhatunk.”

Csizmadia Csaba:

„Én úgy gondolom egy olyan nagy múltú klubnál, mint a Ferencváros – aki magyar bajnok rekorder – igazi kihívás és természetesen ezzel járó felelősség is a Fradi mezét magunkra húzni. Ez a klub hagyományainál fogva hatalmas szurkoló táborral rendelkezik, ha megkapjuk a tiszteletet és a bizalmat ennyi embertől, kötelességünk felelősséggel, büszkén és példát mutatva viselni a Ferencváros mezét!”

Rósa Dénes:

„A betűk jelentése: Erkölcs, Erő, Egyetértés. A három mondat az alábbi:
– Fradistának lenni felelősség az erkölcsben, amely a remény és az egyetértés színei alatt egyesíti a vezetőket, a sportolókat, és a szurkolókat.
– Fradistának lenni felelősség az erőben, amelyben a fizikai és szellemi képesség egyesül az elődök által is tisztelt erkölcsös egyesületi és nemzeti cél eléréséért.
– Fradistának lenni az egyetértés tudatában kell, amelyben nincs kis vagy nagy cél, kis vagy nagy résztvevő társ, kis vagy nagy felelősség, amelyben az alázat az azt elváróra is érvényes, és az öncélú kritikák hangoztatói fajsúlytalanná válnak!”

Marek Heinz:

„Mielőtt ideszerződtem játszottam Franciaországban, Németországban és Ausztriában is, de egy magyar klubot ismertem. Ez a Ferencváros, mivel ez egy nagy hagyománnyal rendelkező klub nemzetközileg is elismert. Egy külföldi szájából ezek a sorok mindent elárulnak arról, hogy mit jelent ennek a klubnak a mezét magamra ölteni.”

Sváb Dániel:

„Nekem a Fradimez iránti felelősség attól a pillanattól kezdődött hogy felvettem elösször a mezt. A pályán és azon kívül is rajtam van a címer, és büszke vagyok hogy hordhatom! Felelősségel tartozom a családom,a csodálatos szurkolók, és az egész Fradi közösség iránt, hiszen Magyarország legerősebb közösségét képviselem.”

Nike:

„Támadásban vagyunk. Mindig. Az a feladatunk, hogy támadók maradjunk és elkötelezettek a saját játékszabályaink iránt. Irányítunk. Vezetünk. Ha reagálunk, azt komolyan és határozottan tesszük. „

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s