MOB-állam: Tárgyalás a 700 millió elosztásáról

A Parlament legújabb, a sportot is érintő határozataival kapcsolatos feladatok végrehajtásáról tárgyalt Czene Attila sportállamtitkár, a MOB képviselőivel, Molnár Zoltán főtitkárral és Kovács Tamás sportigazgatóval – írja a mob.hu.

– Elöljáróban a Mező Ferenc Sport Közalapítvány jövője került napirendre. Kölcsönösen megállapították, hogy az olimpiai bajnokokból álló kuratórium igazi szolidaritással, és kellő ismeretekkel, takarékos gazdálkodással, példamutatóan teljesítette az alapokiratban megfogalmazott feladatokat. Segítette az arra rászoruló egykori világbajnokokat, sikeres versenyzőket, szakvezetőket és özvegyeket. A közalapítvány 2010. január 1-je után a MOB egyik bizottságaként, nevét megtartva, változatlan összetételben folytatja tevékenységét. Elkülönített számláról gazdálkodhatnak, és amint Czene Attila kilátásba helyezte, a jelenleginél nagyobb forrást biztosítanak tevékenységükhöz, számítanak hasznos munkájukra.

– A korábbi sportminiszter által az olimpiai felkészülésből elvont forrás visszapótolt összegének elosztásáról a MOB által elkészített javaslat alapján a következőkben állapodtak meg.

– A 700 millió forintból 400 milliót elsősorban az eredményesség figyelembe vételével osztanak szét a szakszövetségek között. Az eredményesség alapján történő támogatás elosztásával a szakszövetségek, az elmúlt időben egyetértettek. A MOB a közeljövőben kezd tárgyalásokat, a szakszövetségekkel, az elosztás részleteiről, mértékéről. A tárgyaló felek abban is megállapodtak, hogy a kisebb, kevés eredménnyel rendelkező szakszövetségekre is gondolnak. Egyenként húsz millió forintot biztosítanak számukra további működésükhöz.

– A visszapótolt összegből a központi edzőtáborok legszükségesebb fejlesztését, fenntartását is támogatni kívánják. A tatai, a dunavarsányi és a Maty-éri edzőtáborok számára 90 milliót biztosítanak.

– Figyelmet kivánnak fordítani a sportegészségügyi ellátás szinvolának javitására, az olimpiai keretek orvosainak támogatására, a dopping ellenes küzdelemre. Erre a célra mintegy 50 milliót terveznek..

– A MOB elnökségének korábbi határozatával egyetértve, a Bay Béla edzői program bővítését is támogatják. A programban eddig 50 edző vehetett részt. A létszámot a közeljövőben megduplázzák, amire 50 milliót szánnak.

– A Gerevich Közalapítvány kezelése is a MOB hatáskörébe kerül 2011. január 1-je után. Az alapítvány, a jövőben elsősorban az olimpiára készülő versenyzőket kívánja előnyben részesíteni. Ennek során a támogatásban eddig nem részesült versenyzőket is akarnak segíteni, amire mintegy 20 milliót csoportosítanak át.

A baráti légkörben, teljes egyetértésben elfogadott tervek alapján a MOB a közeljövőben egyeztető tárgyalásokat kezd a szakszövetségekkel. Előkészítik a szükséges szerződéseket, és így miután a 700 millió remélhetően rövidesen megérkezik a MOB számlájára, a megállapított forrásokat mielőbb el tudják juttatni az érdekelteknek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s