MPB: Bíztató egyeztetés a minisztériummal

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke pénteken találkozott Czene Attilával, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEMFI) sportállamtitkárával – adta hírül a Magyar Paralimpiai Bizottság.

Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke pénteken találkozott Czene Attilával, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEMFI) sportállamtitkárával. A megbeszélésen részt vett Szekeres Pál, a NEMFI sportállamtitkár-helyettese és Növényi Norbert az MLMS elnöke is. Gömöri Zsolt a tárgyalás után azt mondta, hogy a jó hangulatú megbeszélés után joggal bízhat a paralimpiai mozgalom abban, hogy az állami sportirányítás ezúttal tényleg igyekszik érdemi megoldást találni a napi gondok enyhítésére.

Gömöri Zsolt elmondta, a korábbi vezetéshez képest bekövetkezett minisztériumi szemléletváltást jól példázza, hogy a találkozóra érkező MPB-küldöttség részére külön parkolóhelyet biztosítottak a NEMFI épülete előtt, ilyesmire korábban nem volt példa. Az egyeztetésen áttekintették az elmúlt időszak eseményeit, Gömöri Zsolt tájékoztatta Czene Attilát az elmúlt évek eredményeiről, feladatairól és az MPB pénzügyi helyzetéről. Az MPB elkészítette jövő évi költségvetési tervezetét is, és az idei kiadásokról is pontos elszámolást mutatott be.

A kormány szeretné, ha minél több kiemelkedő, nagy érdeklődést kiváltó nemzetközi eseményt rendezne Magyarország, ez az elképzelés egyezik az MPB törekvéseivel is.

A jövő év kiemelkedő eseménye lehet a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) kongresszusa, melynek rendezési jogára Magyarország is pályázik.

A megbeszélésen elhangzott, hogy napokon belül elkészülhet az idei évre érvényes támogatói szerződés, ebben az esetben augusztus végén megérkezhet az MPB számlájára a támogatás összege a szakmai feladatok végrehajtására. Gömöri Zsolt az egyeztetésen elmondta, hogy az MPB erre az évre 40 millió forintos hiánnyal kalkulált, a pénzhiány miatt fontos programok maradtak el.

A minisztérium ígéretet tett arra, hogy lehetőségeihez mérten minden tőle telhetőt megtesz a gondok enyhítéséért és már a támogatási szerződés is kiegészítésre kerül a hiányzó összeg felével.

MPB: Bíztató egyeztetés a minisztériummal” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: MPB: Bíztató egyeztetés a minisztériummal | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s