BL, 3. selejtezőkör, visszavágó: FC Basel – DVSC-TEVA 3-1 (1-0) – a kibeszélő-show

Szerdán este 19:45-kor rendezik meg az FC Basel – DVSC-TEVA, Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének visszavágóját, amelyen a svájciak két gólos előnnyel várhatják az összecsapást. Szurkoljunk közösen a Lokinak egy tisztességes eredmény eléréséhez. Tartsatok velünk!

Az első mérkőzést Újpesten, a Megyer úton rendezték meg, ahol a Lokinak megvoltak a lehetőségei, de a Basel nem kegyelmezett, és 2-0-ra legyőzte a magyar bajnokot. Gyakorlatilag eldőlt a továbbjutás, de a fociban minden benne van. Az első mérkőzés tudósítását itt elolvashatod.

2010. július 31. Szombat
A Debrecen hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Lombard FC Pápát az NBI nyitófordulójában. A gólokat Szilágyi és Kulcsár szerezte.

2010. Augusztus 3. Hétfő
– A hétvégén a Basel a svájci bajnokságban hazai pályán magabiztos 3-0-s sikert ért el a Young Boys ellen. A gólokat Frei, Yapi és Almerares szerezték. A bázeliek hibátlanul vezetik a svájci bajnokságot három forduló után.

Kulcsár: “Felszabadultan kell játszani, aztán remélhetőleg jól jövünk ki belőle. “
A Loki legújabb játékosa a klub honlapján nyilatkozott az esélyekről.
A futballban bármi megtörténhet – reflektált gyorsan Kulcsár Tamás. – Eddig sem volt túl nagy veszítenivalónk, most aztán pláne nincs. Felszabadultan kell játszani, aztán remélhetőleg jól jövünk ki belőle. Aki látta az első meccset, tudja, hogy akár fordított eredmény is születhetett volna. Nem akarok ugyanakkor úgy nyilatkozni, mint a Videoton játékosai, akik azt hangoztatták az első meccsük után, hogy jobbak voltak, a visszavágón pedig a Maribor könnyedén győzte le a Fehérvárt. Külső szemlélőként néztem a Basel elleni meccset, és úgy éreztem, hogy hajtottak a srácok, jól is játszottak, csak sajnos nem mentek be a helyzetek. Nem lehet tudni, hogy a valódi arcát mutatta a Basel, vagy mi voltunk jók, ez majd a visszavágón kiderül.“.

2010. Augusztus 3. Kedd

Ma este már Bázelben edz a Loki
A DVSC labdarúgócsapata 19 játékossal utazik el Bázelbe. A szakmai stáb 19 órakor tart edzést a mérkőzés helyszínén – írja a dvsc.hu. A Loki gépe kedden 10 órakor száll fel Debrecenből, és várhatóan két és félóra után landol a Basel Mulhouse Freiburg repülőtéren.

Az érkezés után a csapat elfoglalja szálláshelyét, amely a Swissotel Le Plaza lesz. Az ebédet követően játékosaink pihenőre vonulnak, majd 19 órakor a mérkőzés helyszínén, a St. Jakob Parkban edzenek. Előtte (18.15.) Herczeg András és egy játékosunk megtartja az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatót.

Az utazó keret: Mindaugas Malinasuskas, Verpecz István – kapusok; Bernáth Csaba, Nagy Zoltán, Komlósi Ádám, Mirszad Mijadinoszki, Laczkó Zsolt, Fodor Marcell, Kiss Zoltán, Varga József, Czvitkovics Péter, Kulcsár Tamás, Yannick Mbengono, Adamo Coulibaly, Kabát Péter, Dajan Simac, Farkas Balázs, Bódi Ádám, Luis Ramos – mezőnyjátékosok.

Mirszad Mijadinoszki: “A Loki ugyanakkor bebizonyította, hogy felveszi a versenyt egy nehéz ellenféllel is”
A debreceni légiós a klub honlapján nyilatkozott a mérkőzéssel kapcsolatban. “Az első mérkőzésen jól játszottunk, helyzeteket dolgoztunk ki, ezért bosszant, hogy kikaptunk 2-0-ra. Nem érdemeltünk vereséget, de a Basel annyival volt jobb, hogy a kevés lehetőségét is gólokra tudta váltani. A Loki ugyanakkor bebizonyította, hogy felveszi a versenyt egy nehéz ellenféllel is. Képesek voltunk időnként veszélyesen játszani, csak sajnos a szerencse elkerülte a csapatot. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nem koncentráltunk eléggé a befejezéseknél. Az adódó lehetőségeket mindenképpen be kell rúgni, különben az ellenfél megbüntet.
A bázeli visszavágóval kapcsolatban a védő szerint az igazi arcát fogja megmutatni a Basel. “Biztos vagyok abban, hogy a Basel maximálisan odatette magát, és amit tudtak, megtettek. Nem mindig sikerült nekik kibontakozni, ami bizonyos szempontból a mi érdemünk is. A visszavágón valószínűleg telt ház lesz, és biztos vagyok benne, hazai pályán sokkal veszélyesebbek lesznek, ugyanis a St. Jakob-Parkban mindig nagyon megy nekik, így igen nehéz mérkőzésre számítok.

Bázelbe érkezett a Loki
A klub honlapjának beszámolója szerint bő háromnegyedóra késéssel szállt fel a DVSC-TEVA gépe Debrecenből, mivel a Romániából rendelt chartergép nem érkezett meg időben. A levegőben aztán nagyjából sikerült behozni a lemaradást, a repülő gond nélkül landolt Bázelben. A játékosok reakcióiból kiderült, hogy elszántan várják a mérkőzést. Többen úgy vannak vele, hogy veszítenivaló nincs, és szeretnének ennek szellemében pályára lépni. Az út során a többség zenehallgatással töltötte el az időt, és persze – mint mindig – előkerült a kártyapakli is. A csapat már elfoglalta szálláshelyét, az ötcsillagos Swissotel Le Plazát. A társaság az ebédet követően pihenőre vonul, majd 19 órakor a mérkőzés helyszínén, a St. Jakob Parkban edz a csapat.

Herczeg András: “Tiszteltjük a Baselt, komoly gárda, de nem feltett kezekkel lépünk pályára.”
Herczeg András, klubmenedzser és Bernáth Csaba, csapatkapitány, a szerdai Basel elleni mérkőzés előtt megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját. Herczeg reméli, hogy olyan teljesítményt tudnak nyújtani, amire a csapat szurkolói büszkék lesznek az együttesre. “A szakértők a Baselt tartották esélyesebbnek, de úgy érzem, hogy az első mérkőzésen sok helyzetünk volt, csak sajnos nem tudtuk értékesíteni. Ellenfelünk jól játszott Budapesten, és két távoli lövéssel megszerezte a győzelmet, így jelentősen megnövelte az esélyeit a továbbjutást illetően. Azon a találkozón a tavaszi csapatból, amely bajnokságot nyert, nyolc kezdő nem tudott játszani különböző okok miatt. Együttesünk jelenleg átalakulóban van, tehetséges, szép jövő előtt áll. Természetesen azért szeretnénk a holnapi mérkőzésen is bizonyítani, hogy jó csapat vagyunk. Úgy készülünk, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa minden játékos. Tiszteltjük a Baselt, komoly gárda, de nem feltett kezekkel lépünk pályára. Remélem, olyan teljesítményt tudunk nyújtani, hogy az értünk szurkolók büszkék lesznek a csapatunkra. Az első mérkőzéshez képest nem lesz jelentősebb változás az összeállítást illetően, nagyrészt ugyanazok kapnak szerepet, akik Budapesten is pályára léptek.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy Kiderült Laczkó Zsolt és Kabát Péter felépült, ám Rezes László és Szilágyi Péter megsérült, illetve Szakály Péter továbbra sem bevethető.

Bernát Csaba szerint a Loki nem adja fel a párharcot. “Nem mi voltunk a párharc esélyesei, és az első mérkőzés után még nehezebb helyzetbe kerültünk, de ez nem azt jelenti, hogy feladtuk volna. Szeretnénk egy jó mérkőzést játszani, küzdeni becsülettel, és a helyzeteinket jobb százalékkal kihasználni.“.

2010. Augusztus 4. Szerda

Thorsten Fink szerint még semmi sem dőlt el
A svájciak menedzsere Thorsten Fink is megtartotta a mérkőzés előtt a sajtótájékoztatott. “Nem szabad, hogy a 2-0-s előny miatt túlzottan elkényelmesedjünk, ugyanis a labdarúgásban bármi előfordulhat. Végig kell koncentrálnunk, mert a Debrecen jó csapat, nemzetközileg is egyre inkább elismert. Biztos vagyok benne, hogy a hátrányuk ellenére hisznek a továbbjutásban, és mindent meg is tesznek ennek érdekében. Mindenképpen jobb teljesítményre lesz szükségünk, mint az első találkozón. Magyarországon túl sokszor került helyzetbe ellenfelünk, ezúttal ezt már nem engedhetjük meg magunknak.” – nyilatkozta a fiatal német szakember.

Továbbá az is kiderült, hogy Alex Frei és Marco Streller sérülés miatt nem fog játszani a Loki ellen.

Verpecz szerint a Loki képes lehet meglepetést okozni
A fiatal kapus a dvsc.hu-nak nyilatkozott. “Nem volt benne ez a két gól a mérkőzésben, mert előttünk adódott több lehetőség, csak nem tudtuk sajnos kihasználni. Úgy érzem, két elkerülhető gólt kaptunk védekezési kihagyás miatt. Nagyon nehéz visszavágó elé nézünk, de ha orvosolni tudjuk a hibákat, és a lehetőségeinket gólokra váltjuk, akkor meglepetést okozhatunk. Nem tudom, mennyien lesznek a mérkőzésen, de ha sokan is, nem szabad, hogy ez minket megzavarjon. Rájuk kell erőltetni az akaratunkat. Ha tovább szeretnénk jutni, akkor mindenképpen a saját játékunkat kell játszani, ami megvalósítható, ha betartjuk a taktikai utasításokat. A pálya egyébként fantasztikus, maga a stadion is nagyszerű. Én nem voltam Liverpoolban, de sokan ahhoz hasonlították a St. Jakob-Parkot.

Varga József bízik a mérkőzés elején gólt szereznek…
A fiatal középpályás nyilatkozott a dvsc.hu-nak. “Remélem, ismét játéklehetőséget kapok. Jó lenne a mérkőzés elején gólt szereznünk, mert akkor még lehet reális esélyünk a továbbjutásra. Ha jobban figyelünk, és nem kapunk olyan elkerülhető gólokat, mint az első meccsen, akkor akár meg is lehet a siker. Ehhez az kell, hogy mindenki százszázalékosan odategye magát, és végig koncentráljon. Hogy az ellenfél mennyit enged, majd a mérkőzésen kiderül, de bízom egy szép eredményben.”

Herczeg András kijelölte a kezdőcsapatot: három támadóval kezd a Loki
A kora délutáni taktikai megbeszélés után eldőlt, egyrészt visszatér a kezdőbe Laczkó Zsolt, és másrészt három támadóval megy neki a Baselnek a Debrecen. Íme a kezdőcsapat:
Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss Z., Czvitkovics, Varga – Kulcsár, Coulibaly, Yannick

FC Basel – DVSC-TEVA 19:45 Sport1 – élőben

Akinek esetleg nem jönne be a sportcsatorna, akkor annak itt segítünk:
– Sport1: Katt ide!
– FC Basel – DVSC-TEVA: Katt ide!

———————————————————————————————————
18:00: Köszöntjük a kedves szurkolókat! Bő másfél órával a kezdés előtt megvannak a várható kezdőcsapatok. Íme.

Az FC Basel várható kezdőcsapata:
Costanzo – Inkoom, Abraham, Cagdas, Safari – Shaqiri, Huggel, Yapi, Stocker – Zoua, Almerares

A DVSC-TEVA várható kezdője:
Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss Z., Czvitkovics, Varga – Kulcsár, Coulibaly, Yannick

19:15: Íme a hivatalos kezdők!

Basel: Costanzo – Inkoom, Cagdas Atan, Abraham, Safari – Yapi-Yapo, Huggel, Tembo, Shaqiri, Chipperfield – Zoua
A kispadon: Sommer (kapus), A. Frei, Stocker, Almerares, Cabral, Ferati, Xhaka

DVSC: Verpecz – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss Z., Czvitkovics, Varga J. – Kulcsár T., Coulibaly, Yannick
A kispadon: Malinauskas (kapus), Simac, Farkas B., Kabát, Fodor M., Bódi, Nagy Z.

19:34: Bő tíz perc és kezdődik a mérkőzés. Szurkoljunk a Lokinak, hátha meg lehet a csoda!

19:42: A csapatok már a pályán vannak. A hazaiak a megszokott piros-kék csíkos, míg a vendégek tiszta fehér mezben fognak játszani.

19:45: A mérkőzést a hazaiak kezdik.

19:46: Rögtön az első haza szöglet jön. A Loki védői felszabadítanak.

19:47: Az első Loki szöglet jön.  Sajnos nem sikerült. A hazai kontra zajlik. Húúúúúúúúú a svájci támadó lövése éppen elkerülte a mi kapunkat. Marad a 0-0.

19:53: A 9. percben majdnem gólt szerzett a hazai csapat, miután jobboldalról Tempo beívelő labdáját Chipperfield Bernáthot megelőzvve a kapu fölé fejelt.

19:56: A 11. percben Inkoom Yannickot visszahúzta. A játékvezető jogosan adott sárgát a svájci játékosnak.

19:58: Óriási debreceni lehetőség maradt ki a 13. percben Coulibaly lövését, nagy helyzetben blokkolt egy svájci védő.

20:02: A 17. percben újabb svájci lehetőség maradt ki, miután a baloldalon Safari elhúzott baloldalon, majd a középre érkező beadása után Chipperfield fejelt, mellé. Marad a 0-0.

20:07: Túl vagyunk az első félidő felénél, gól nélkül. A hazaiaknak három lehetőségükből egyiksem sikerült értékesíteniük, viszont a Loki is próbálkozik, egyelőre eredménytelenül.

20:11: Góóóóóóóóóóóóóólll! Vezet a Basel, miután a 26. percben egy hazai beadás után Verpecz rosszul jön ki a kapujából, Huggel még a kapufára fejelte a labdát, de a lepattanó után Atan közelről nem hibázott. 1-0. Verpeczet ápolni is kell az ütközés után.

20:15: A 30. percben járunk a svájciak megérdemelten vezetnek 1-0-ra a Debrecen ellen.

20:19: Húúúúúú, újabb kapufa! A 34. percben egy gyors hazai akció végén Shakiri beadása után Zoua szerezhetett volna könnyedén gólt, de csak a kapufát találta el.

20:25: Elkezdődött a 40. perc is a mérkőzésen. A Basel közepes iram ellenére is, sokkal jobban játszik, mint a Debrecen. Sajnos…

20:29: Az első félidő utolsó perce kezdődött el.

20:30: Egy perc a ráadás.

20:31: Vége az első félidőnek.

Összefoglaló: A hazai csapat megérdemelten vezet 1-0-ra a Debrecen ellen, miután a Baselnek három lehetősége is volt a vezető gólja előtt. A Loki próbálkozik, de ezen a színten kevés, nagyon kevés. Az iram nem gyors, ennek ellenére a hazai csapat gyorsan építi fel a támadó akcióját. Van mit tanulnunk, és fejlődnünk… (pedig nem egy angol, német, olasz, vagy egy spanyol csapattal játszunk…).

20:45: Lassan kezdődik a második félidő. A csapatok jönnek ki a pályára.

20:47: A második félidőt a Loki kezdte el.

20:48: A második félidő első svájci helyzet maradt ki, méghozzá Chippelfiled lövését Verpecz védte.

21:01: Góóóóóóóóóóóóólll! Az 59. percben egy beívelés után Hugged fejjel továbbcsúsztatta a labdát, Verpecz nagyon rosszul jön ki, Chipperfield a magyar kapus mellett befejeli a labdát a kapuba 2-0.

21:05: Góóóóóólll! Három dugó! A 64.percben ismét gólt szerzett a hazai csapat, miután macska-egér játék után Shakiri szerezte a gólt.

21:09: Mindkét együttes cserél a 67. percben. A Lokinál Kabát és Bódi érkezik Yannick és Kulcsár helyett a debrecenieknél. A másik oldalon Chipperfieldet cseréli le Thorsten Fink, a helyén Almerales folytatja.

21:14: 11-es!!!! Egy szöglet után svájci kézre pattan a labda

21:15: Coulibaly kihagyta, de a kipattanót belőtte. 3-1, széptítettünk

21:18: Svájci csere a 78. percben. Yapi-Yapo helyett Cabral a pályán.

21:21: A 81. percben a harmadik Loki-csere: Czvitkovics helyére Farkas Balázs érkezett.

21:29: A 87. percben ismét cserélt a hazai csapat. Huggel helyett Xhaka érkezett.

21:31: Az utolsó perc kezdődött el a mérkőzésen.

21:32: Két perc a ráadás.

21:34: Vége a mérkőzésnek.

Összefoglaló: A második félidőben nem változott a játékképe. A hazai csapat további két gólt szerzett, míg a Loki kihagyott büntető után szerezte az egyetlen gólját. A svájci együttes megérdelten jutott tovább. A Basel a BL, míg a Debrecen az EL-ben folytatja a szereplését. Pénteken eldől ki melyik csapatot kapja a sorsolás után.

Íme a mérkőzés felvétele:
Vodpod videos no longer available.

BL, 3. selejtezőkör, visszavágó: FC Basel – DVSC-TEVA 3-1 (1-0) – a kibeszélő-show” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Visszajelzés: EL, rájátszás, 1. mérkőzés: DVSC-TEVA – PFC Liteksz Lovecs – a kibeszélő-show | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

  2. Visszajelzés: EL, rájátszás, 1. mérkőzés: DVSC-TEVA – PFC Liteksz Lovecs – a kibeszélő-show « SportMenü – a Te választásod!

  3. Visszajelzés: BL, 3. selejtezőkör, visszavágó: FC Basel – DVSC-TEVA – a kibeszélő-show | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s