Úszó Eb: Schmitt Pál hivatalosan is megnyította az Eb-t

Schmitt Pál szerda esti ünnepi beszédével hivatalosan is megkezdődött a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság két magyarországi színhelyen: Budapesten és Balatonfüreden.

A Magyar Köztársaság megválasztott elnöke, az Eb fővédnöke a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában teltház, mintegy ötezer ember előtt elhangzott megnyitójában így fogalmazott: “Meggyőződésem, hogy az úszás ünnepének, magyar sikereknek leszünk megint tanúi, akárcsak négy éve is. De nemcsak magunknak, a mi versenyzőinknek, hanem minden résztvevőnek kívánom, hogy élete legjobb formájában versenyezzen!

Schmitt Pál előtt Gyárfás Tamás, a hazai úszószövetség és az Eb-t szervező bizottság elnöke azt emelte ki, hogy öt éven belül ez a negyedik kontinensviadal, amelynek Magyarország ad otthont. “Budapesten 2005-ben junior, 2006-ban felnőtt Eb-t, 2007-ben – Debrecenben – pedig rövidpályás Európa-bajnokságot rendezhettünk, és most jön a negyedik! Remélem, hogy az első három Európa-bajnokság volt a főpróba, és most kezdődik az előadás!” – fogalmazott.

Nory Krutchen, a kontinentális szövetség, a LEN elnöke köszöntőjében leszögezte, hogy “a nagyszerű Magyarország és népe különleges, bensőséges viszonyban áll a sporttal”. “Kevés helyen olyan nyilvánvaló ez, mint itt, a Margitszigeten. Ez a helyszín példátlan módon negyedszer biztosít tökéletes körülményeket ahhoz, hogy a kitűnő versenyzők a legjobb teljesítményt nyújthassák. A LEN hálás ennek a városnak, és büszke arra, hogy története olyan szorosan összekapcsolódik a magyar fővároséval” – mondta a LEN első embere.

A beszédeket követő, tűzijátékkal ötvözött kulturális programban fellépett a 100 tagú cigányzenekar, a Strokes és a Bad Boyz együttes, Bangó Margit Kossuth-díjas énekesnő, s a Presidance tánccsapat.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s