Egervári Sándor: “nem felejtettünk el semmit, csupán a világ haladt el mellettünk”

A nemrégiben kinevezett Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, az Inforádió Aréna c. műsorának a vendége volt.

Nem feltétlenül illeszthetők be a magyar futballkultúrában nevelt játékosok a holland játékstílusba – jelentette ki Egervári Sándor. A szövetségi kapitány példaként említette azt az időszakot, amikor a Henk ten Cate irányította MTK 16 ponttal maradt el a bajnok Dunaferr mögött, mert Illés Béláéknak nem feküdt a holland edző által bevezetett pozíciós játék.

A holland képzési rendszer mindezek ellenére kétségtelenül Európában az egyik legjobb, és ezt Both Józsefnek, (aki ma az MLSZ képzési igazgatója), sikerült is a Bozsik-programon keresztül behoznia a hazai utánpótlás-nevelésbe. Ez követhető lenne ugyan, viszont nem lehet a már kész játékosokat olyan rendszerbe kényszeríteni, amire nem készítették fel őket az elmúlt tíz évben – jegyezte meg Egervári Sándor.

A szövetségi kapitány szerint vissza kell térni a hagyományos magyar stílushoz, amelyet például a világszerte elismert hazai edzők, mint Baróti Lajos vagy Lakat Károly képviseltek. Egervári Sándor azt mondta,nem felejtettünk el semmit, csupán a világ haladt el mellettünk.

Máshol rengeteg pénzt fektettek a sportágba, aminek a profitja lett a látványos futball – tette hozzá. Nálunk más körülmények és feltétele között kellett dolgozniuk a futballedzőknek. Az örökség azonban nem veszett el, és mozgósítható is, csupán a feltételeket kell hozzá megteremteni. És akkor talán elkezdhetjük utolérni a világ – vélekedett a szövetségi kapitány.

Egervári Sándor: “nem felejtettünk el semmit, csupán a világ haladt el mellettünk”” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Egervári Sándor: “nem felejtettünk el semmit, csupán a világ haladt el mellettünk” | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s