NBI, 2. forduló: Kecskeméti TE – Ferencvárosi TC 1-2

Szombaton este 20:00-kor kezdődik a Kecskeméti TE – Ferencváros találkozó a nemzeti bajnokság második fordulójában. Mindkét együttesnek a nyár során jelentősen átalakult a kerete. Mind a Kecskemét, mind a Fradi nyerni szeretne. Tartsatok velünk és derüljön ki, hogy Urbányi István, vagy Prukner László lesz boldogabb a találkozó után.Az első fordulóban a Ferencváros hazai pályán 2-1-re legyőzte a Paksot, míg a Kecskemét egy fordulatos találkozón a Hungária Körúton 4-2-re kikaptak az MTK-tól. Urbányi István, a KTE vezetőedzője győzelemre készül a Fradi ellen, és Prukner László szeretné gyarapítani a győzelmek számát.

Először ismerkedjünk meg a két csapattal.

Kecskeméti TE-ERECO
Vezetőedző: Urbányi István

Érkezett: Tököli (Paks), Ribánszki (Spartak Trnava), Tóth Z.(Békéscsaba), Foxi (Újpest), Ebala, Balogh Béla (MTK), Mohl (DVSC – kölcsönbe)
Távozott: Szűcs (DVSC), Montvai (Paks), Kokot, Memic, Robson, Veselic Dudu (szabadlistán)

Ferencvárosi TC
Vezetőedző: Prukner László

Érkezett: Rodenbücher (MTK), Nagy P. (Rapid Wien), Józsi (Győri ETO), Pisanjuk (Szolnok), Maróti, Junior, Sztanics (Kaposvár), Andrezinho (Gremio Catanduvense), Heinz (Kapfenberg), Mester (Kozármisleny), Ranilovic (Maribor), Adriano (Oeste), Frank Danquah (Newcastle)
Távozott: Megyeri (Olympiakosz), Ferenczi (Vasas), Doherty (Bradford City), Lipcsei, Shaw (visszavonult), Alcántara, Joaquín, Mamics, Wolfe, Morrison, Adnan (szabadlistán)

Urbányi István győzelemre készül, Prukner László agreszív, harcos KTE-re, azonban a Fradi is győzni szeretne. A két szakvezető az nb1.hu-nak nyilatkozott a mérkőzés előtt:

Urbányi István (KTE): “Szerintem ez egy nagyon remek, ünnepi mérkőzés lesz: első hazai meccs a szezonban, a Fradi ellen, sok néző előtt, este nyolc órakor, igazi futballhangulatban. Jó néhány játékos érkezett hozzánk, folyamatosan csatlakoztak be a munkába, kell még néhány mérkőzés, hogy összeálljunk. Az MTK ellen a csapat már megmutatta, hogy mi az irány, az azon a meccsen elkövetett hibákat szeretnénk kiküszöbölni, ami a védekezésünkben adódott“.

Prukner László (Ferencváros):Az alapvető problémáink, amelyekről már korábban is beszéltem, még mindig fennállnak, nem akarom ismételgetni magam. Egy jó szellemű Kecskemét vár ránk, amely bátor támadójátékot mutatott be az MTK ellen. Erre készülünk mi is, hogy a KTE agresszív támadójátékot fog majd játszani. Emellett természetesen igyekszünk tovább építeni a csapatot, és ebben a folyamatban a legnagyobb erőt a siker jelentheti“.

A találkozót élőben közvetíti a Sport 1, 19:45-től.

A várható kezdőcsapatok:

KTE: Holczer – Némedi, Gyagya, Lambulic, Farkas – Litsingi, Ebala, Csukics, Szavics – Foxi, Tököli

Ferencváros: Ranilovic – Balog Z.(Stockley), Csizmadia, Rodenbücher/Balog Z., Junior – Maróti – Tóth B., Stanic, Andrezinho – Rósa, Heinz

Kecskeméti TE – Ferencvárosi TC 20:00
Széktói Stadion

ÉLŐ

Kecskemét: Holczer – Némedi, Balog, Lambulity, Farkas – Savity, Csukity, Ebala, Litsingi – Foxi, Tököli

Csere: Tóth (k), Csordás, Gyagya, Simon, Koncz, Dosso, Wilson

Ferencváros: Ranilovic – Balog, Csizmadia, Tutoric, Junior – Maróti – Kulcsár, Andrezinho, Sztanic – Rósa, Heinz.

Csere: Mester (k), Abdi, Stockley, Rodenbücher, Tóth, Pisanjuk, Pölöskei

A meccs pikantériája, hogy Tököli Attila egykoron a Ferencvárosban játszott és nem is akárhogyan. Tököli az ftc.hu-nak nyilatkozott a várakozásairól:  “Amióta eljöttem a Fradiból, egy meccsen játszottam egykori csapattársaim ellen. Tavaly a Pakssal az Üllői úton 1-1-et értünk el még Gellei Imre irányításával. Furcsa érzések kavarogtak bennem, hiszen három szép évet töltöttem el a Ferencvárosnál. Akkor abszolút pozitív volt a fogadtatás, ami nagyon jólesett. Mivel ez még csak a második forduló, nehéz formáról és esélyekről beszélni. A Kecskemét egy olyan csapat, amely bárhol, bárki ellen képes lehet nyerni, de veszíteni is. Támadófocit játszunk, ezt bizonyítottuk az MTK ellen is, sok helyzetünk volt, kettőt kihasználtunk, ezzel illett volna legalább egy pontot szerezni, de sajnos kaptunk négyet. Minden bizonnyal teltház előtt léphetünk pályára, kiváló hangulatban. Bebizonyíthatjuk, hogy jobbak, stabilabbak vagyunk annál, mint amit a szezonnyitón mutattunk. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal is gólra törően fogunk játszani, hiszen az edzőnk a támadófoci híve. Nem akarok tippelni, de nagyon bízom egy jó eredményben…”

Némedi Norbert a KTE csapatkapitánya a kecskemetite.hu-nak nyilatkozott a mérkőzés előtt: “Első hazai mérkőzésünk lesz a szombati, úgyhogy itthon is ugyanúgy győzelemre játszunk majd, mint legutóbb az MTK ellen idegenben. Természetesen nagyobb odafigyelésre lesz szükség, hogy ne kapjunk elkerülhető gólokat. Biztosan sokan lesznek kíváncsiak a mérkőzésre, igyekszünk kiszolgálni szurkolóinkat. Hátul változtatásra kényszerülünk, de remélem ezeket meg tudjuk oldani.”

20:04 Érkeznek a csapatok a pályára.

Bede Ferenc elindította a mérkőzést, a hazaiak hozták el a labdát.

2′ Az első helyzet a Kecskemét előtt adódott, Tököli kapott egy veszélyes labdát, de Csizmadia jól csúszott be.

4′ GÓÓÓÓÓÓL! Adrezinho adta be a labdát, ami Rósa elé került és jó tíz méterről a kapuba lőtt! 0-1 a Fradinak!

10′ A Kecskemét a gól után beszorítja az FTC-t.

12′ Fradi kontra, Kulcsár indult meg a jobb oldalon és lőtt kapura, de Holcser magabiztosan fogta a labdát.

Jó iramú a meccs!

13′ Ezúttal Tököli próbált veszélyeztetni.

19′ Nagy labdát kapott Tököli, aki lefutotta ugyan Csizmadiát, de éppenhogy lemeradt a labdáról, csak belekotorni tudott.

A héten a KTE kilencszeres válogatott futballistát igazolt Balogh Béla személyében, aki most a pályán tartózkodik. A 25 éves játékos három éves szerződést kötött a klubbal és Urbányi természetesen a védelem megerősítésére igazolta le őt az MTK-tól.

25′ A Fradi védelem állja a sarat, a KTE nem találja az ellenszert.

26′ Reklamálnak a játékosok Tutoric kezezése miatt, de Bede tovább engedte. Az ismétlésből kiderül, hogy érte a kezét, de talán ezt jogosan engedte tovább Bede.

A Ferencváros háza táján a héten zajlottak az események, mint arról már beszámoltunk Berkes Zoltán, vezérigazgató másfél hónap után elköszönt a klubtól, Kevin McCabe befektetőtársat keres. Közös megegyezéssel távozott az utánpótlás csapat éléről Rakonczai András is, akinek munkáját Tajti József vette át.

30′ Hatalmas KTE helyzet maradt ki!!! Litsingi kapott nagyon jó labdát, amit át is emelt a kapus fölött, de éppenhogy a kapu felett is elszállt.

32′ Rósa indult be, de lövése az oldalhálóban landolt.

34′ Marótit kellett ápolni.

A Ferencváros II Lipecsi Péter vezetésével ma Vecsésen lépett pályára felkészülési meccsen. A zöld-fehérek 1-1-es döntetlent játszottak, a gólt Nyilasi Bálint szerezte. A bajnokság augusztus 14-én rajtol, amelyen a Fradi a Baja otthonában lép pályára.

41′ A meccs első sárgáját Ebala kapta, reklamálásért.

43′ Tutoric maradt lent, ami miatt két percig állt a játék.

45′  GÓÓÓL! hatalmasat bakizott a Ferencváros, Csizmadia nem vette észre a kiérkező Ranilovicot, összeütköztek, a labda pedig Tököli elé került, aki könnyedén gurított az üres kapuba. 1-1

Vége az első félidőnek! A Ferencváros hamar megszerezte a vezetést Rósa révén, ám a Kecskemét végig nagyon veszélyesen játszott és a félidő előtt kiegyenlítettek a lilák.

Csizmadia Csaba, a Fradi védője korábban már játszott Kecskeméten és így nyilatkozott: “Annak idején Fehérvárra a Kecskeméttől igazoltam. Négy évet töltöttem el a csapattal, szép időszak volt, de azóta, már a vezetőség is kicserélődött, nemhogy a keret. Arra számítok, hogy a Kecskemét a továbbiakban is a támadásokra törekedő játékát erőlteti, főleg otthon, így egy-egy ellencsapással meglephetjük őket. Reméljük minél többen jönnek majd velünk szurkolni idegenben is”

Marko Ranilovic (szlovén) a meccs előtt így nyilatkozott az nb1.hu-nak, ami azért a mostani gólnál külön érdekesség: “Csizmadia Csabával, és Djordje Tutoticcsal nem nagyon értjük egymás szavát, olyan hangosan bíztatnak minket a szurkolók. Fantasztikusak!” Talán most nem a szurkolók tehetők felelőssé.

46′ Elkezdődött a második félidő!

Nincs csere egyik csapatnál sem.

49′ Csizmadia keményen érkezett Foxira, Bede felmutatta neki a sárgát. Szabadrúgás a KTE-nek, veszélyes szituáció alakult ki, de a partjelző beintette a lest.

Nézd meg Rósa gólját!

A Kecskemét a héten még egy játékost igazolt Balogh mellett Mohl Dávid személyében. A DVSC-TEVA 1 évre adta kölcsön a 25 éves játékost a liláknak.

56′ A Kecskemét ismét beszorította a Ferencvárost, úgy tűnik sokkal jobban akarják a vezető gólt.Tököli került hatalmas helyzetbe, de Ranilovic ezúttal óriásit védett!

Eredemények a mai napról: Szombathelyi Haladás – Zalaegerszeg: 0-0, Lombard Pápa FC – Szolnoki MÁV FC: 0-0, Budapest Honvéd – MTK Budapest: 1-2 (Botis 63. ill. Kanta 10.-büntető, Tischler 74.)

58′ Ismét helyzet a KTE előtt, de ezúttal is kimaradt!

61′ Cserél a Fradi: Andrezinho helyére Tóth bence érkezett!

Tököli így egyenlített:

66′ Ismét egy órási Ranilovic védés, Lambulic bombáját kellett hárítania, ami ugyan kipattant, de Némedi már nem tudta jól kapura helyezni.

70′ Cukic buktatta Tóth Bencét, ezért bizony jár a sárga.

75′ Első KTE csere: Cukic jön le, Dosso állt be  + A Fradinál is: Kulcsár helyett Abdi a pályán.

80′ Kettős csere a hazaiaknál: Szavics helyére Csordás, Foxi helyére Wilson állt be.

85′ Megint Ranilovicnak kellett fognia egy helyezett lövést.

86′ Prukner is kihasználta utolsó cseréjét: Stanic helyett Pisanjuk érkezett.

87′ GÓÓÓL! 2-1 a Fradinak! A csereként beállt Abdi 25 méterről bombázott Holczer kapujába.

92′ Szabadrúgás a KTE-nek! Tököli rúgta be a labdát, de szögletre tisztázott a Fradi.

VÉGE a mérkőzésnek! A Fradi idegenben is begyűjtötte a 3 pontot, a Kecskemét rengeteg helyzetet kihagyott, ami megbosszulta magát.

Abdi bombája:


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s