Női Vízilabda: Petrovics Mátyás kijelölte a Világkupára a keretét

Petrovics Mátyás

A siracusai bronzérem után kérdezte a nvv.hu a szövetségi kapitányt, Petrovics Mátyást.

nvv.hu: Hogy értékeled a csapat játékát Siracusában?
Petrovics Mátyás: A reális válaszhoz minden találkozónkat külön kellene értékelni. Az összkép, ami egy átfogó választ is ad, hogy csak az olasz mérkõzésen volt végig egy szinten a játékunk, a másik két találkozón hullámzó volt a csapat teljesítménye. Ez a spanyolok ellen a vereséget jelentette, a németek ellen pedig csak az összecsapás második felében tudtunk felül kerekedni.

nvv.hu: Mi szerinted az oka a spanyol és olasz válogatott elleni vereségnek?
Petrovics: A két találkozó nagyban különbözött egymástól. Amíg az olaszok ellen magas hõfokon, jól védekezve pólózott a csapat, addig a spanyolok ellen nem volt elegendõ a fordulatszám. Az elõbbin nem éltünk a kínálkozó emberelõnyökkel, amikkel simán nyerhettük volna a mérkõzést, miközben pazarul védekeztünk. Az utóbbin pedig sok egyéni hiba miatt veszítettünk, azt is hozzá kell tennem, hogy a spanyol csapat kimagaslott a mezõnybõl, remekül pólóztak. Az olaszok is sokat léptek elõre, rajtuk a rengeteg közös, évközbeni edzés látszik leginkább. A német csapat ismét kellemetlen ellenfél volt, ellenük sem mehetünk biztosra. Az Eb-n jobban kell játszani ellenük!
A vereségek azért voltak -remélem- hasznosak, mert egy esetleges kis különbségû gyõzelemmel, ami benne volt mindkét találkozóban, nem biztos, hogy mindenki reálisan látná a csapatunk gyengeségeit, egészében és egyénekre bontva is. Azokat, hogy miben kell fejlõdnie ennek az átlagban rettentõ fiatal, tapasztalatlan társaságnak. Rengeteg közös munkára, és játékra van szüksége ennek a csapatnak továbbra is, különösen most, hogy az ismert okok miatt további fiatalokat kell a tervezettnél gyorsabban “mélyvízbe dobni”
.

nvv.hu: Mennyire vagy elégedett a játékosaid teljesítményével?
Petrovics: Ezt nem lehet általánosítani. Mindhárom találkozón jól teljesítõ játékos kevés volt. A spanyol meccsen alig tudnék valakit kiemelni, erre utaltam a korábbiakban is. Az olaszok ellen csapatként kiválóan dolgoztunk, mindenki maximálisan küzdött, figyelt, hajtott. Itt – fõleg a videó megtekintése után- egyértelmûen a fórjaink gyorsabb értékesítésével, amire megvoltak a lehetõségeink, simán nyerhettünk volna. A németek ellen megint kínlódtunk az elején, mert figyelemetlenül, ponatatlanul, álmosan kezdtünk. Amikor “feléberedt” a társaság és akiknek helyzetük volt már korábban is, eltalálták a kaput, valamint erõszakosabban védekeztünk, eldöntöttük a mérkõzést.

nvv.hu: Meggyõzött-e valaki, hogy kividd az Eb-re, ha eddig nem volt biztos a szerepe?
Petrovics: Most teljes mértékben a Világ Kupára fókuszálunk, ezért elõbb azt a csapatot kell kijelölnöm. Ez persze nem nagyon fog különbözni az Eb-re utazók névsorától, hiszen már csak 15 fõs a keret. Voltak olyanok akiken láttam, hogy még többet dolgoznak a csapatba kerülésért az elmúlt hetekeben, aminek meg is lett az eredménye, de vannak olyanok is, akiktõl remélem, hogy bátrabbá válnak, mert minden kurázsira szüksége van a válogatottnak. Hiszen ebben az összetételben azt nem mondhatjuk, hogy rutinból tudunk játszani, mert tapasztalt játékosból elég kevés van most. Ez az évünk elég nehézzé vált a sok váratlan esemény miatt (sérülések, lemondások, iskolai problémák). Ezt csak fokozza, hogy Kisteleki Dóri, akinek egészen káprázatos éve van a nemzeti csapatban, sajnos nem tud velünk tartani Új-Zélandra családi okok miatt. Így várhatóan mindössze két(!), 25 évesnél idõsebb játékosunk lesz a Világ Kupára utazó csapatban! Át kell érezni a lehetõséget, amit a Világ Kupa indulás jelent, még akkor is, ha a sok váratlan esemény nehezebb feladat elé állít minket. Ezért most mindenkinek, rutinosnak, fiatalnak és a stábnak egyaránt még többet kell tennie a csapatért, a világbajnoki kvalifikáció kivívásáért! Most csak ez számít a következõ napokban.

nvv.hu: Mi a mostani terv/program a Világkupáig?
Petrovics: Edzés, elemzés és utazás péntek reggel 10 órakor. Ebben minden benne van, ami vár ránk az augusztus 17.-i kezdés elõtt.

A jövõheti Világkupára utazó keret a következõ:
Gyöngyössy Anikó és Kasó Orsolya (kapusok), Antal Dóra, Bujka Barbara, Drávucz Rita, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Menczinger Katalin, Poszkoli Rita, Szücs Gabriella, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Valkay Ágnes (mezõnyjátékosok)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s