Női Vízilabda, Kovács Dóra: “Most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljak teljesen”

A nvv.hu interjút készített a a sérült Kovács Dórával, aki korábban ifjúsági, jelenleg junior válogatott balkezesével, aki klubcsapatával, a Dunaújvárossal bajnoki aranyat és Magyar Kupa gyõzelmet is bezsebelt.

nvv.hu: Balkezesnek lenni egyben áldás és átok. Ebben mennyi az igazság? Hiszen egyrészt ritka és ezért kereselet van rá, másrészt mivel ritka és szükség van rá, így nagyobbak lehetnek az elvárások is, a nyomás, a felelõsség.

Kovács Dóra: Szerintem balkezesnek lenni egyáltalán nem átok, de jelenleg nem is számít olyan nagy különlegességnek, mivel egyre több balkezes van. Az viszont biztos, hogy vannak olyan szituációk amikor a rosszkéz oldalé a befejezõ szerep és ezt meg kell tanulni kezelni. Én még igencsak tanulom.

nvv.hu: Hogy sikerültek a 2009-es nyári utánpótlás események? Milyen a csapat? A 91-esek legendás összetartása fiú és lány szinten is “legendás”. Egyrészt a csapat eredményeit, másrészt a saját teljesítményedet tekintve.

Kovács: Negyedik helyezést értünk el a szibériai junior világbajnokságon, ami, ha úgy vesszük nem rossz eredmény, de szerintem ebben a csapatban több volt. Magáról az említett csapatról annyit, hogy egyre jobban ismerjük egymást, régóta játszunk egy bajnokságban vagy csapatban. A többiek nevében nem nyilatkozhatok, de szerintem jó a hangulat, azt nem állítom, hogy zökkenõmentes, de lányok vagyunk. A saját teljesítményemmel teljesen elégedetlen vagyok, hiszen nem nagyon tudtam a csapat segítségére lenni.

nvv.hu: A nyár végén elkezdett fájni a vállad. Mi történt? Kaptál vmilyen kezelést? Mennyiben akadályozott a játékban a vállad? Mikor derült ki pontosan, hogy mi a baj és mi a gyógyulás menete?

Kovács: Azt, hogy pontosan mi történt nem tudom, nem egy mozdulat volt az oka sérülésnek. Az orvosok szerint a túlerõltetés miatt volt az egész gyulladás, de eleinte annyi látszott az MR, röntgen és ultrahang felvételeken, hogy be van gyulladva a bicepsz-inam. Évközben kaptam rengeteg gyulladáscsökkentõ-, és fájdalomcsillapító gyógyszert, 3 injekciót, jártam fizikoterápiára, ultrahangos kezelésre, de sajnos hosszútávon egyik sem volt eredményes. A bajnokság után elmentem Pavlik Attilához, a felnõtt válogatott orvosához, aki eleinte nem szerette volna megmûteni, de végül mégis úgy döntött, hogy inkább most legyen a mûtét, mint késõbb, mert így van esélyem a következõ bajnokság kezdetéig felépülni. A mûtét szerencsére kisebb volt, mint amire számítottunk, mivel csak egy atroszkópos beavatkozásra került sor. Így elvileg gyógytornával hipp-hopp bevethetõ leszek. Az év vége felé már elég rossz volt a helyzet a vállammal kapcsolatban, de akkor már az lebegett a szemem elõtt, hogy akkor is végigcsinálom, bár így utólag nem vagyok benne biztos, hogy ez volt a legokosabb döntés.

nvv.hu: Hogy lehetett összeegyeztetni a bajnoki évvel? Mennyit változott a szereped a csapatban azáltal, hogy Benkõ Nóra Angliába igazolt és a húga, Tímea kevesebbet játszott, volt, hogy kézszérülés miatt egyáltalán nem?

Kovács: A szezon elsõ felében sok lehetõséget kaptam az edzõmtõl, de a bajnokság lebonyolításának köszönhetõen idén több tétmeccse volt a csapatnak és rendkívül nagy volt a nyomás rajtunk, így a rájátszásban sajnos még kevés lehetõséget kaptam, mert nem lehetett hibázni és ebben az esetben inkább a megbízható, rutinos játékosok, mint Benkõ Timi, játszottak.

nvv.hu: Milyen a nyár úgy, hogy nem kell edzeni? Mennyire hiányzik? Mi a terved az új idényre? Mikor leszel újra bevethetõ? Mit vársz?

Kovács: Eleinte élveztem a nagy semmittevést, pihizést, de aki ismer az tudja, hogy elég hiperaktív vagyok, szóval már mennék. Futnék, úsznék…stb, de egyenlõre nem lehet. Most az a legfontosabb, hogy meggyógyuljak teljesen, úgyhogy marad a gyógytora, amirõl korántsem állítanám, hogy nem elég fárasztó. Azt hogy pontosan mikor leszek újra bevethetõ még nem tudom elõre, de egy valami viszont biztos, hogy úgy nem állok neki az edzéseknek, hogy nem jött helyre vállam, mert véleményem szerint csak egy egészséges balkézzel tudok maximálisan a csapat rendelkezésére állni. Remélem hogy egy nagyon izgalmas, pörgõs meccsekkel teli új idénynek nézünk elébe és remélem, végre nekem is jól fog menni a játék!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s