Ifjúsági Olimpia: Schmitt Pál az olimpiai lánggal futott

Schmitt Pál (fotó:mob.hu)

Az olimpiai fáklyafutás befejezéshez közeledik. Az öt földrész egy-egy városának érintése után augusztus 7-én Szingapúrba érkezett lángot 2400 futó adta kézről-kézre. A megnyitó előtti utolsó napon az olimpiai mozgalom kiemelkedő egyéniségei futottak a lánggal – számolt be a mob.hu.
A NOB sportolói bizottságának vezetője, a kétszeres ezüst érmes, világcsúcstartó Frank Fredericks, a vitorlázó Barbara Kendall, az úszó Alekszander Popov, az asztaliteniszező Yang Yang, az atléta Charmaine Crooks, a vívó Claudia Bokel, de még Peter Tallberg, az öt olimpián részt vett finn vitorlás, a bizottság tiszteletbeli elnöke is vállalkozott a fáklya vitelére, de természetesen Szergej Bubka, a rúdugrás királya, a NOB koordinációs bizottságának vezetője sem hiányzott.

A gondos, minden részletre kiterjedő előkészületekre jellemző, hogy a futásra felkért kiválóságokat pontos tájékoztatással látták el. Csak kísérő nélkül, egyedül jelenhettek meg a találkozó helyen, a futáshoz kapott felszerelést, a piros felsőt és szürke shortot előzően nem viselhették, kézitáskát, szatyrot nnem vihettek magukkal és nap szemüveget viselve sem futhattak.

A szombat esti ünnepélyes megnyitó színhelye, a Marina öböl közelében lévő Church Roadon, azután magyar aranyérmesek következtek. Gyulay Zsolt a kétszeres aranyérmes, MOB alelnök, Egerszegi Krisztinának, az ötszörös bajnoknőnek, fővédnök társának adta át a lángot, amit a kétszeres aranyérmes Schmitt Pálnak nyújtott át. Majd utolsó emberként J. J. Liu, Szingapúr legnépszerűbb énekese futott a fáklyával , amit azután Ser Miang Ng a NOB alelnöke, a szervező bizottság elnöke vett át.

Ezzel az öt földrész egy-egy városát érintő, majd Szingapúrban több mint 300 kilométeres utat megtett láng a végállomáshoz érkezett. A nevezzetes esemény esti ünnepségét a váltófutás támogatója, a Samsung, a NOB TOP Programjának egyik résztvevője szervezte

Ifjúsági Olimpia: Schmitt Pál az olimpiai lánggal futott” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Ifjúsági Olimpia: Schmitt Pál az olimpiai lánggal futott | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s