Talma: “Egy jó rajttal előre tudok jönni”

Hófehér ködfátyolba borult a brnoi versenypálya ma reggelre, ezért minden délelőtti program fél órát csúszott. Ahogy oszlott a köd előkerültek a nézők is, akik ma már szép számban megérkeztek a lelátókra.

A délelőtti edzésen a keményebb gumit próbálta Talmácsi, amivel képes volt jobb időt futni, mint egy nappal korábban, de a javulást délutánra várta a csapat. Több lehetőséget is próbálgattak a szerelők, végül a magyar világbajnok a hetedik helyen fejezte be a szabadedzést.

A kvalifikáló edzés elején Talmácsi Gábor egy kiváló kört teljesített, amivel a második helyen állt. A tréning feléig nem javított a magyar versenyző, de a többiek sem voltak ekkor még igazán gyorsak, így Talma ötödik volt ebben az időszakban. Az utolsó körök előtt a Fimmco Speed Up mérnökei nagy változtatásra szánták el magukat, és állítottak a motor áttételezésén, de ezzel nem lett gyorsabb Gábor, sőt rosszabb időket tudott csak teljesíteni. Idő már nem volt az újabb módosításra, így Talmácsi a tizenhatodik helyen végzett, és a negyedik sorból indul a holnapi Cseh Nagydíjon.

16. TALMÁCSI GÁBOR – 2’04.899

“Az első két edzésen minden rendben volt, és az időmérő elején is tudtam javítani az időmön, utána a mérnökeim egy olyan konfigurációt dolgoztak ki, ami nem volt jó. Az áttétel egyik kanyarban sem jött ki, gyakorlatilag a kvalifikáció hajrájában motorozhatatlan volt a gép. Bízom a mérnökeimben, hogy holnapra javítják a mai hibát, és egy jó rajttal előre tudok jönni. Egy biztos, én minden megteszek ennek érdekében.”

2010. augusztus 14, Cseh Nagydíj, Brno, időmérő edzés
1. Shoya TOMIZAWA 2’03.452
2. Andrea IANNONE 2’03.684
3. Toni ELIAS 2’03.741
4. Roberto ROLFO 2’03.794
5. Yuki TAKAHASHI 2’04.145
…16. TALMÁCSI GÁBOR 2’04.899

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s