Ifjúsági Olimpia 2. nap: Aranyérem úszásban!!!

Az I. Ifjúsági Olimpia 2. napján több számban is érdekeltek voltunk. Az úszó Kapás Boglárka révén begyűjtöttük első aranyérmünket 200 méteres pillangón!

Íme a nap eredményei és hírei röviden!

Triatlon: Hankó Gábor 32 résztvevő közül a kilencedik helyen ért célba. 750 méteres úszást a 22. helyen zárta, ám a 20 kilométeres kerékpározás során egészen a 11. pozícióig küzdötte fel magát. A futás után végül kilencedikként ért célba 2:07.68-as hátránnyal.

Úszás: Kapás Boglárka a 200 méteres pillangó előfutamaiban a legjobb időt úszta és jutott be első helyen a délutáni döntőbe. Ugyanebben a számban Ambrus Diána is úszott, ő a harmadik helyen kvalifikálta magát. Bucz Ágnes a 100 méteres gyors úszásban volt érdekelt délelőtt és a selejtező során a nyolcadik időt úszta, így simán bejutott a középdöntőbe. A fiúk közül a pécsi Biczó Bence szintén nyolcadik idővel jutott a 100 méter pillangó elődöntőjébe. Szána Zsombor nem jutott döntőbe 200 méter vegyesen, miután a 13. helyen zárta a selejtezőket. Bernek Péternek sem sikerült a 200 méteres gyorsúszás, miután a második leglassabb volt a 43 résztvevő közül.

Kapás Boglárka délután is felülmúlt mindenkit és 2:08.72-as idővel megnyerte a 200 méteres pillangót, így megszületett az első Ifjúsági Olimpiai címünk! Ambrus Diána ebben a számban a negyedik lett 2:12.90-es idővel! Bernek Péter vasárnap az 5. idővel kvalifikálta magát a 100 hát döntőjébe, amelyet ma rendeztek. 56.33 idő a negyedik helyre volt elég.

Holnap Bucz Ágnesnek és Biczó Bencének is szoríthatunk, miután Ági a hatodik helyen bejutott a 100 gyors döntőjébe, Bence pedig a negyedik legjobb idővel jutott a 200 pillangó fináléjába.

Birkózás: Németh Zsanett pont nélkül zárta a csoportküzdelmeket, így a 7. helyért bírkózhatott a 70 kg-osok között. A magyar lány a helyosztón legyőzte a Toraja Mohamedet, így végül a 7. helyen zárt.

Evezés: Bíró Márk bejutott az egypár középdöntőjébe miután ma megnyerte reményfutamát. A magyar fiú vasárnap nem tudott egyeneságon bejutni, de ma azzal, hogy legyőzte belga, holland és lengyel ellenfelét, ott lesz a magyar idő szerint kedd hajnalban sorra kerülő középdöntőben.

Tenisz: Babos Tímea már a legjobb nyolc közé jutott, miután a nyolcaddöntőben legyőzte 7:5, 6:3-re a szlovák Chantal Skamlovát. Következő ellenfele az ötödik helyen rangsorolt orosz Julija Putinceva lesz.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s