Parasport, úszó vb: Három magyar döntős az első nap után

Sors Tamás mellett Illés Fanni és Csuri Ferenc is bejutott a döntőbe a magyar úszók közül az eindhoveni világbajnokság első napján – adta hírül a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapja.

Sós Csaba szakmai vezető helyszíni tájékoztatása szerint összesen nyolc versenyzőnk állt rajthoz az első versenynapon.
Illés Fanni (S6) egyéni csúcsát megközelítve 6:34.11 perccel a hetedik idővel lett döntős 400 m gyorson.
Sors Tamás (S9) esélyeshez méltóan 1:00.03-mal, a legjobb idővel került be a fináléba 100 m pillangón, Meilinger Csaba (1:04.17) és Tóth Tamás (1:04.18) megjavították egyéni legjobb eredményüket, de ez sem volt elég a döntőbe kerüléshez.
Adámi Zsanett (S3) 50 m gyorson elmaradt egyéni rekordjától (1:25.39) és nem jutott be a fináléba, Engelhardt Katalin (S5) ugyanezen a távon idei legjobb eredményét érte el (47.21), de ez sem volt elég a továbbjutáshoz.
Csuri Ferenc (S8) 200 m vegyesen szenzációs egyéni csúcsot úszott (2:35.63), és óriási meglepetésre a 6. legjobb idővel lett döntős.
A döntőben Illés Fanni szerepelt először a magyarok közül, és 400 m gyorson 6:27.45-ös óriási egyéni csúccsal hetedik lett.
Ezután következett a 100 m pillangó döntője, melyet a 19 éves Sors Tamás nagy fölénnyel, 59.52-vel nyert meg, a mezőnyben egyedül ő úszott 1 percen belül.
A nap zárásaként Csuri Ferenc 200 m vegyesen tovább javította egyéni csúcsát, és a hatodik helyen végzett. Eredményének értékét növeli, hogy 200 m vegyesen még soha sem szerepelt korábban világverseny döntőjében.
Sós Csaba írásos értékelését azzal zárta, hogy a vb előtt Sors Tamás és Csuri Ferenc tudott meleg égövi edzőtáborban is készülni – ami nagyon fontos része a felkészülésnek -, és ez látszott az eredményeken is.

Parasport, úszó vb: Három magyar döntős az első nap után” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Parasport, úszó vb: Három magyar döntős az első nap után | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s