Kajak-kenu vb előzetes

A nőknél tíz kajakos és egy kenus, a férfiaknál pedig 13-13 kajakos és kenus képviseli a magyar színeket a lengyelországi Poznanban csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő világbajnokságon.

A 37 fős magyar együttesből a háromszoros olimpiai bajnok Janics Natasa indul majd a legtöbb számban, ötben, míg Kovács Katalin megszerezheti 28. vb-elsőségét, amivel megdöntheti az eddigi rekordot. Mindegyik szakágban benne van az aranyérem, hangsúlyozottan természetesen a hagyományosan jól teljesítő női kajakban. A férfi kajakosoknál elsősorban a rutinos Kammerer, Vereckei duótól, kenuban pedig az olimpiai bajnok Vajda Attilától várom a kimagasló eredményt – mondta Storcz Botond.

Storcz kijelentette: Janics Natasát képesnek tartja arra, hogy akár a “mesterötöst” is elérje. “Persze nem lesz egyszerű, hiszen minden döntőjét az utolsó, vasárnapi versenynapon rendezik, remélem, nem fárad el túlságosan a végére” – tette hozzá.

Janics párostársa, Kovács Katalin három számban és három távon – K-1 1000, K-4 500 és K-2 200 méteren – száll vízre a lengyelországi regattán, mindhárom versenyben címvédőként. Amennyiben akárcsak egy számban is a dobogó legfelső fokára áll, megdönti a legendás német Birgit Fischer vb-rekordját, jelenleg ugyanis “társbérletben” ez a két kajakos a legeredményesebb 27-27 aranyéremmel.

“Nem mondom, hogy nem foglalkoztat ez a téma. A válogatók után leültem, tisztáztam magamban mindent, és arra gondoltam: hú, de jól lenne legalább egy aranyat nyerni! Úgyhogy most ez motivál, de azt azért mindenképpen szeretném kihangsúlyozni, hogy az én éremhalmozásom nem összehasonlítható azzal, amit Fischer csinált. Akkor, amikor ő versenyzett, nem volt ennyi szám, nekem szerencsém volt abban, hogy lehetőségként kilenc szám állt előttem, volt olyan, amikor egy vb-n hat elsőséget is begyűjtöttem. Szóval nem szabad összehasonlítani kettőnk teljesítményét.” – fogalmazott a Domino Honvéd klasszis játékosa.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s