Ifjúsági Olimpia- 4. nap

Íme az I. Ifjúsági Olimpia negyedik napjának eredményei.

ÚSZÁS

Az olimpiai bajnok Kapás Boglárka 200m gyorsúszásban a harmadik idővel került az esti fináléba. A másik magyar Bucz Ágnes a 16. időt úszta.
A fiú 4x100m-es vegyesváltó is bekerült az esti döntőbe. A BERNEK Péter, SZÁNA Zsombor, BICZÓ Bence, ZÁMBÓ Balázs összeállítású négyes a 7. időt úszta.

A döntőben Kapás Boglárka újabb éremmel, ezúttal ezüsttel örvendeztette meg a magyar szurkolókat Szingapúrban: 2:00.99 perces idővel másodikként csapott célba a 200 méteres gyorsúszás fináléjában Tang Ji mögött. A kínai lány a 100 méter után a 200-at is uralta, két testhosszal, 1:58.78-as idővel nyert Kapás előtt.
A 200 méter pillangó győztesének az első ötven méter nem sikerült a legjobban, az első fordulónál a hatodik volt, majd féltávnál negyedik, de a hajrában sikerült megelőznie ausztrál és amerikai ellenfelét, így másodszor is felállhatott a dobogóra Szingapúrban.

A magyar fiú 4×100-as vegyes váltó a hetedik helyen végzett a szerdai döntőben. A mieink 3:47.27-es idővel értek célba, míg a számot 3:42.50 perccel az ausztrál válogatott nyerte meg a franciák és a németek előtt.

A magyar csapat Bernek Péter révén remekül kezdett, hiszen 100 méter után a második helyen állt, de ezt követően visszaesett és az utolsó ember, Zámbó Balázs csak a hetedik helyért csatázhatott, amelyet végül sikerült is megszerezni.

Eredmények.

fiúk 4x100m vegyes váltó,Olimpiai-bajnok: Ausztrália (Ackermann, Schafer, To, J. James) 3:42.50, 2.Franciaország (Pedurand, Rabeisen, Coelho, Metella) 3:43.84, 3.Németország (Diener, Von Lehn, Herrmann, Leithold) 3:44.22,…7.Magyarország (Bernek Péter, Szána Zsombor, Biczó Bence, Zámbó Balázs) 3:47.27

lányok 200m gyors, OB: Tang Yi (Kína) 1:58.78, 2.Kapás Boglárka 2:00.99, 3.Emma McKeon (Ausztrália) 2:01.18

EVEZÉS

A magyar evezősök befejezték olimpiai szereplésüket.
Bíró Márk az egypárevezés “B” döntőjében hatalmas csatát vívott az új-zélandi fiúval. Végül 0,4 másodperc előnnyel ért a célba, s így a 7. helyen fejezte be a versenyt.

A Uglik Szimona, Kiss Hella kormányos nélküli kettes a legjobbak küzdelmében az “A” döntőben mintegy hat másodpercet javítani tudott az elődöntőben elért idejéhez képest az 1000 méteren,
ám a 3:40.58 perc így is csak a döntő hatodik helyére volt elég.

Evezés, döntők.

lányok kormányos nélküli kettes, Olimpiai-bajnok: Georgia Howard-Merrill, Fiona Gammond (Nagy-Britannia) 3:28.60, 2.Emma Basher, Olympia Aldersey (Ausztrália) 3:29.34, 3.Eleni Diamant, Lydia Ntalamagka 3:29.37,…6.Uglik Szimona, Kiss Hella 3:40.58

fiúk, egypárevezés, B. döntő: 1.Bíró Márk 3:28.00, 2. Új-Zéland 3:28.04

ATLÉTIKA

Nguyen Anasztázia remek, 11.89 mp-es idővel egy erős futamban a második helyen végzett a 100 méteres síkfutás selejtezőjében, és ezzel – az ötödik legjobb eredménnyel – bejutott a szombati fináléba.

Nguyen az öt selejtezőfutam közül a harmadikban állt rajthoz, és küzdelmükben hárman is 12 másodperc alatti időt értek el. A futamgyőztes Fany Chalas (Dominikai Köztársaság) 11.70-es ideje az első kör legjobb eredményének bizonyult.
A magasugrás selejtezőjében Czúth Renáta révén volt érdekelve a magyar csapat, versenyzőnk végül 170 centiméteres eredménnyel a 11. lett a tizennégy induló közül.

KERÉKPÁRSPORT

Az összetett kerékpárverseny fiú időfutamában Stubán Ferenc a 28. idővel ért a célba. A csapatversenyben 3 versenyszám után a 23. helyen áll a magyar válogatott .

VÍVÁS:

A vívóversenyek csapat találkozókkal fejeződtek be.
Európa 3. leány csapatában a tőrvívó Lupkovics Dóra is helyet kapott.
A nyolc között Amerika1 válogatottja ellen a magyar tőrvívó lány 7-4-es vereséget szenvedett a kanadai Allana Goldietől. A csapat pedig 30-28-ra kapott ki.
Az 5-8. helyért vívott csatában America2 válogatottját Lupkovics csapata legyőzte (30-23), de Dórának itt sem ment a vívás 7-0-ra kapott ki az amerikai Mona Shaitól.
A helyoszton Európa4 válogatottja ellen Lupkovics 7-4-re verte a szlovák Michala Cellerovát, de együttese végül 30-29-re vesztett.
Így Lupkovics Dóra Európa 3. gárdájával a hatodik helyen végzett.

IJÁSZAT

Linster Sebastian a rangsoroló versenyben a 27. eredményt érte el.
A folytatásban a 32-es táblán a szlovén Gregor Rajh jobb volt a magyar ijásznál, s így Linster búcsúra kényszerült.
Az egyéni verseny résztvevői vegyes csapatokat alkotva ismét pályára léptek.
Linster Sebastian az indiai Verma Seemaval össszemérte tudását a lengyel, török Alexandra Wojnicka, Yagiz Yilmaz duóval, de gyengébbnek bizonyultak, s kiestek.

TENISZ

A teniszezők között Babos Tímea felemás napot tudhat maga mögött: egyesben vereséget szenvedett az elődöntőben, párosban viszont bejutott oda.

A soproni lány az egyéni elődöntőben 6:4, 6:1-re kapott ki Cseng Szaj-szajtól. Babos 4:3-ig tartotta a lépést, ezt követően azonban kínai ellenfele megnyerte az első szettet, majd a másodikban már végig dominált. Babos a harmadik helyért a szlovák Jana Cepelová ellen lép majd pályára.

Egyesben elszenvedett veresége után a belga An-Sophie Mestach oldalán javított, a magyar, belga páros nagy csatában, szuper tie-break után jutott a legjobb négy közé az Isizu Szacsi, Mutagucsi Emi duó ellen.

Babosék ellenfele az elődöntőben a Cseng Szaj-szaj, Tang Hao-csen kínai kettős lesz. .

Zsiga Máté egyéniben Damir Dzumhurral csapott össze a négy közé jutásért. Az első szettet 6:4-re vesztette el, míg a másodikban 3:3-ig fej-fej mellett haladtak a bosnyák teniszezővel, de utána Zsiga már nem tudott gémet nyerni, vagyis két szettben kapott ki.

TORNA:

Vágner Levente összetettben a 13. helyen végzett a fiú tornászok összetett versenyében. Vágner jól kezdett, a gyűrű és az ugrás után még a második helyen állt, később azonban visszaesett, így a mezőny második felében végzett a 18 résztvevő között. A számot nagy fölénnyel a japán Kamoto Juja nyerte meg.

Eredmény:
fiú egyéni összetett döntő, Olimpiai-bajnok: Yuya Kamoto (Japán) 86,350, 2.Oleg Stepko (Ukrajna) 85,350, 3.Zhu Xiaodong (Kína) 85,000, 13.Vágner Levente 81,250

VITORLÁZÁS

A Byte CII hajóosztályban induló Bathó Péter összesítésben a 22. helyen áll két versenynap után a vitorlások versenyében. Bathó a nap első futamán a 26. helyen végzett, a második szakaszon azonban remekelt, és harmadikként ért célba, így összetettben is sikerült előrébb lépnie.

Nikl András továbbra is kiválóan teljesít a szörfösök között, hiszen a Techno 293-as osztályban nyolcadik helyről várja a verseny folytatását. Nikl a keddi első futamban 12., a másodikon az előkelő 5. helyen ért célba.

A nap harmadik szakaszát egyébként mind a vitorlásoknál, mind a szörfösöknél törölték a rossz időjárási körülmények miatt.

A magyarok eredményei:

Vitorlázás Byte CII hajóosztály- fiúk (4.futam alapján): 22. BATHÓ Péter 77 (30-OCS, 18,26,3)

Szörf – Techno 293 – fiúk (4. futam alapján): 8. NIKL András 38 (12,9,12,5)

Forrás: http://www.mob.hu

Ifjúsági Olimpia- 4. nap” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Ifjúsági Olimpia- 4. nap | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s