Kajak-Kenu: Kovács világcsúcstartó, Janics 18-szoros világbajnok, Storcz elégedett

Hat arany-, öt ezüst- és egy bronzéremmel zárta a poznani világbajnokságot a magyar válogatott. Ez jobb eredmény, mint amit tavaly Kanadában elért a magyar csapat – írja a szövetség honlapja.

Storcz Botond felnőtt kapitány kiváló jósnak bizonyult. A világbajnokság előtt 10 érmet, ebből 5 aranyat várt a magyar csapattól, ezt némileg még túl is teljesítették Janics Natasáék.

Vasárnap délután a 200 méteres váltókkal befejeződött a poznani világbajnokság. Még az utolsó versenyszámokban is jutott érem Magyarországnak, a Janics Natasa, Hegyi Zomilla, Vad Ninetta, Paksy Tímea összeállítású magyar váltó ugyanis a második helyen ért célba.

Janics Natasa három arany- és két ezüstérmet nyert Poznanban. Olyan zsúfolt volt a vasárnapja, hogy a csapat gyúrója az eredményhirdetések előtti percekben próbálta ellazítani az izmait.

Janics Natasa:

„Nagyon örülök, fantasztikus nap volt, de elfáradtam a végére. Érdekes, hogy az NK-1 500-ra készültem elsősorban, de mégis nagyon izgultam a rajt előtt, mert egyéniben soha nem nyertem még vb-t ezen a távon. Ehhez képest ott kikaptam, a 200-at meg egy hajóhossz előnnyel nyertem. A négyes nagyon jól ment, tolták alám a hajót a lányok, nagy élmény volt elöl ülni. Zsúfolt napon vagyok túl, 5 döntő és egy előfutam. A gyúró jött velem az eredményhirdetésekhez, és próbált lazítani, abban a néhány percben, amíg ott várakoztunk.”

A magyar férfi kajakváltó (Molnár Péter, Boros Gergely, Dudás Miklós, Gyertyános Gergely) és a kenuváltó (Kovács Gergely, Horváth Gábor, Nagy Péter, Bozsik Attila) is a negyedik helyen végzett.

A magyar válogatott így hat arany-, öt ezüst- és egy bronzéremmel zárta a poznani világbajnokságot, ez hajszállal jobb, mint a tavalyi 6, 4, 2-es mérleg.

Storcz Botond értékelése:

„Összességében elégedett vagyok. 10 érmet vártam, azon belül 5 aranyat, ehhez képest nyertünk 12 érmet és 6 aranyat. Az olimpiai számokban szereztünk összesen 7 érmet, 3 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzot, szerintem egy ilyen eredménnyel 2 év múlva elégedett lenne az ország. Ha a férfi kajak szakág hozta volna magát, úgy, mint a női kajak és a kenu, akkor hátra is dőlhetnénk. Nekik azonban ezen a versenyen minden kifelé pattant a kapufáról, vagyis minden rossz megtörtént velük, ami megtörténhetett. Egyedül a Kammerer-Vereckei páros ezüstjének örülök, a többek egyértelműen alulteljesítettek. A női kajak szakágat egyértelműen dicséret illeti, náluk továbbra is minden rendben van. Janics Natasa lett a világbajnokság legeredményesebb versenyzője, róla ez mindent elmond, de a többiekre sem lehet egyetlen rossz szavam sem. Vajda Attila nagyon nagyot küzdött ebben a szezonban, majdnem aranyérmes lett C-1 1000 méteren és a Tóth-Mike páros bronzérme is több mint bíztató. Nagyon tetszett Kovács Gergely teljesítménye is C-1 200 méteren, vagyis az új olimpiai távon, neki tovább kell járnia ezt az utat Londonig, komoly lehetőséget látok benne.”

A csapat legeredményesebb versenyzője Janics Natasa volt, Kovács Katalin pedig örökre beírta magát a történelemkönyvekbe azzal, hogy megszerezte pályafutása 28. és 29. világbajnoki címét, ilyen még soha egyetlen kajakosnak sem sikerült a világon.

A magyar csapat éremszerzői:

Janics Natasa 3 arany 2 ezüst
Kovács Katalin 2 arany 1 ezüst
Csipes Tamara 2 arany
Szabó Gabriella 2 arany
Kozák Danuta 1 arany
Benedek Dalma 1 arany
Folláth Vivien 1 arany
Vajda Attila 1 ezüst
Kammarer Zoltán 1 ezüst
Vereckei Ákos 1 ezüst
Hegyi Zomilla 1 ezüst
Paksy Tímea 1 ezüst
Vad Ninetta 1 ezüst
Mike Róbert 1 bronz
Tóth Márton 1 bronz

Kajak-Kenu: Kovács világcsúcstartó, Janics 18-szoros világbajnok, Storcz elégedett” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Kajak-Kenu: Kovács világcsúcstartó, Janics 18-szoros világbajnok, Storcz elégedett | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s