Havasi Joci: “Ez a gokart teljesen más”

Havasi Joci új kategóriában debütált a hét végén, a megszokott 60 köbcentis gépe helyett egy 125 köbcentis Rotax Minimax-szal száguldott a Kálmán Motorsport színeiben, ami gyorsabb, erősebb gép és fárasztóbb kategória, de a magyar tehetség sikerrel megbirkózott vele. Annak ellenére, hogy a körülmények is újak voltak, hiszen korábban nem versenyzett még utcai versenypályán, Győrben pedig éppen azt jelöltek ki – számolt be felixpromotion.hu.

De ne szaladjunk ennyire előre!

A tervek szerint két futamot tartottak volna a kategóriában, az elsőt azonban törölni kellett, mert a mezőny nagy részének versenygépe technikailag nem felelt meg az előírásoknak – így a másodikat az időmérő edzés alapján tartották meg, amelyen Havasi másodikként végzett, nem is akármilyen körülmények között.

Jocinak két motorja volt, de az edzések során mindkettő megállt, így az időmérő előtt úgy kellett kölcsönkérni egy használaton kívülit, valahonnan, valakinek a „sufnijából”. Havasi azonban bátorsággal és technikás vezetési stílussal ellensúlyozta a hátrányt (amit persze edzője és szerelője, Tóth Krisztián próbált a minimálisra csökkenteni), s meg is lett az eredménye: másodikként végzett az időmérésen.

Joci az első törölt futam után a másodikon parádésan kapta el a rajtot, és a 14 kör során végig az első helyen autózva megnyerte a versenyt, amelynek a végén a közönség vastapsa közepetette tette meg tiszteletkörét a győri utcákon, arany babérkoszorúval a nyakában.

Havasi Joci a felixpromotion.hu-nak nyilatkozott:

„Nagyon élveztem a versenyt, még akkor is, ha rettenetesen elfáradtam a végére. Ez a gokart teljesen más, minden fordulatszám-tartományban erős és míg a normál gokartom kilenc lóerős, ez tizennégy volt. Nem volt könnyű megzabolázni a csúszós, hepehupás úton, a lassítókat kerülgetve -ezért is örülök nagyon, hogy sikerült megnyerni a versenyt”

Havasi Joci: “Ez a gokart teljesen más”” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Havasi Joci: “Ez a gokart teljesen más” | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s