Paks-Debrecen rangadó szeptember első hetében

Indul a sportágválasztás!

2010. szeptember 3-4-én Paks és Debrecen városa most nem egymással csap össze, hanem mindkét szereplő hazai pályán igyekszik megnyerni a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt a sportnak, a rendszeres testmozgásnak.  A Nagy Sportágválasztó első két állomása indítja el a 13 városban megjelenő rendezvénysorozatot, így szeptember minden péntek-szombatján a sportágválasztás kerül a fókuszba.

A Budapestről elinduló kezdeményezés célja, hogy kedvet csináljon a sporthoz, lehetőséget adjon a sportágak megismerésére, kipróbálására és a kiválasztásra. A gyakorlatban – edzők, élsportolók, olimpikonok instruálása mellett – kipróbálható sportágak, aktív tapasztalást, igazi sportélményt adnak, s ezáltal pozitív irányba tudják befolyásolni a sporthoz való hozzáállást, viszonyulást. Külön ereje a rendezvénynek, hogy felvonultatja szinte a teljes sportági palettát, felkínálva a megismerés és a választás lehetőségét…, hiszen mindenki tehetséges valamiben, csak a megfelelő mozgásformát kell megtalálni. Nem feltétlenül azért, hogy élsportoló, olimpikon legyen belőlük, hanem azért, hogy sikerélménnyel, örömmel gyakorolják a kiválasztott sportágat.

Pakson már másodízben kerül megrendezésre az esemény a Kovács Antal és Bedecs Ferenc nevével fémjelzett Paksi Atomerőmű SE szervezésében, Debrecenben pedig a Nagy Sportágválasztó mozgalmat létrehozó és a Budapesti Nagy Sportágválasztó rendezvényt is szervező Merkapt Maraton Team SE bonyolítja le az eseményt.

Pakson a városi strand ad fantasztikus helyszínt a sportágválasztásnak, több medencéjével kivételes lehetőséget adva a vizes sportok bemutatkozásának. Több mint 20 sportág (búvárkodás, férfi és női kosárlabda, floorball, íjászat, judo, kajak, kenu, kyokushin karate, labdarúgás, néptánc, ökölvívás, ritmikus gimnasztika, röplabda, sakk, sí, shotokan karate, show tánc, tájfutás, teke, tenisz, twirling, úszás, vitorlázás) jelenik meg újra, újdonság lesz a taiji quan és a show tánc. Neves élsportolókból most sem lesz hiány: Kovács Antal, Bor Barna, Gulyás Róbert, Braun Ákos, Éger László, Szabó János, Ács Péter és Boros Gergely is várja a sport iránt érdeklődőket.

Debrecenben az Oláh Gábor utcai Sportcentrumban több mint 40 sportág várja a sport iránt ácsingózókat és persze azokat is, akinek még kedvet kell csinálni a sporthoz.

Ízelítőnek néhány sportág:  aerobic, amerikai football, asztalitenisz, babaúszás, barlangászat, baseball/softball, birkózás, búvárúszás, chi kung, eskrima, gyorstollaslabda, íjászat, jégkorong, jóga, judo, kajak, kenu, kick-box/thai-box, kosárlabda, ugrókötél, kyokushin karate, mediball, nordic walking, országúti kerékpározás, ökölvívás, sportlövészet/tereplövészet, teakwondo, tájékozódási futás, teke, úszás, uszonyos úszás, vívás.

Az élsportolók itt sem hiányozhatnak, a rendezvényen találkozhatnak, sőt sok esetben együtt is sportolhatnak a látogatók a neves sportszemélyiségekkel, például Erdei Zsolttal, Sebestyén Júliával,  Csabai Edvinnel, valamint debreceni élsportolókkal, többek között Szabó Valériával, Bernáth Csabával  Koroknai Tiborral, Szabó Zitával, Risztov Évával.

Mindkét rendezvényen a pénteki nap elsősorban az oktatási intézményekből, pedagógus kísérettel  érkező gyerekcsoportoknak van fenntartva, de 14 órától és szombaton egész nap a családoké, nagyközönségé a terep! Pakson reggel 8 órától, Debrecenben 9 órától 17 óráig várják a látogatókat.

A BELÉPÉS INGYENES!

További információ: www.sportagvalaszto.hu; www.sportagvalaszto.hu/paks; www.sportagvalaszto.hu/debrecen

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s