Igazi éjszakai driftparádéra számít Máriapócson a HELL Racing Team versenyzője – Taktikus versenyzést ígér Varga Tamás

Ha lehet úgy fogalmazni, akkor az idei szezon talán legnagyobb driftversenyére lehet számítani a hétvégén a máriapócsi éjszakában. A majd két hónapos szünet után újra aszfaltra guruló versenyzők már nagyon várják, hogy összemérhessék tudásukat a RabócsiRingen. Varga Puci Tamás, a HELL Racing Team pilótája maximálisan felkészülve várja a megmérettetést, és bízik abban, hogy taktikus versenyzéssel sikerül minimum döntőbe jutnia.

A sportág szerelmesei már alig várják, hogy majd két hónap után újra láthassák a legjobb magyar driftesek bajnoki csatáját. Ezúttal ismét éjszaka, a RabócsiRingen csapnak össze a versenyzők. Sok csatát látott már a máriapócsi katlan aszfaltcsíkja, és joggal bízhat mindenki abban, hogy szombat éjjel a pilóták mindegyike megmutatja, milyen a drifter virtus. Most a bajnokság negyedik – utolsó előtti – fordulójára kerül sor, és Varga Puci Tamás bízik abban, hogy a HELL energiaital pokoli sebességet biztosít a számára létfontosságú futamon. Egy dologban biztosak lehetünk, Puci – aki ugyan taktikus versenyzést ígér rajongóinak – az utolsó leheletéig fog harcolni a dobogó tetejére jutásért.

A hosszú szünet alatt bőven volt idő pihenni és az autó esetleges hibáit kijavítani. Akadt munka bőven a kocsival?

Varga Puci Tamás: – Abszolút semmi, így a majd két hónapos szünetben maximálisan ki tudtam pihenni magam. Az autóval éppen annyit mentem, hogy lássam, van-e valami gond vele, de szerencsére semmi rendellenességet sem találtunk.

Ezek szerint már csak a legoptimálisabb beállítások megtalálása van hátra, és jöhet a nagy éjszakai kaland?

Varga Puci Tamás: – Miután leszervízeltük az autót, úgy döntöttünk, hogy a legutóbb bevált beállításokkal vágunk neki ennek a hétvégének. Most éppen azon vagyok, hogy az utolsó pillanatban még pár szett gumit beszerezzek, mert abroncsból sosem elég.

Varga Puci Tamás

Legutóbb nem ment annyira éjszaka, most mit vár ettől – a bajnokság tekintetében – kulcsfontosságú futamtól?

Varga Puci Tamás: – Nem lesz semmi gond, ugyanis Máriapócson nagyon jó éjszaka menni, a világítás tökéletes. Nem véletlenül választották már az Év versenyének is az itteni futamot. Éppen ezért különösen nagy siker lenne az első két hely valamelyikén végeznem.

Talán a RabócsiRinget éppen önnek tervezték?

Varga Puci Tamás: – Hát ezt azért nem mondhatnám, ugyanis az autómnak a hosszú, gyors kanyaros ringek fekszenek a legjobban, ez pedig nem az. De ettől függetlenül bizakodó, és száz százalékosan felkészült vagyok, így reménykedem benne, hogy a szintén hibátlan technika segítségével valóra válthatom az álmaim.

Ezek szerint még nem tett le a bajnoki cím megszerzéséről?

Varga Puci Tamás: – Mindent megteszek azért, hogy 2006 után ismét magyar bajnok legyek. Éppen ezért a hétvégén taktikus versenyzést láthatnak majd a szurkolók, és remélem, beválik az eltervezett taktikám.

A bajnokság állása

1. Szerencsés István 67 pont,
2. Varga Tamás 58,
3. Szöllősi Tibor 55,
4. Grózinger Zsolt 30,
5. Holtság Gergő 23.

Forrás: Anderson Communications

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s