Kajak-kenu: Holnaptól világbajnokság Szegeden

Már csak 1 nap és megkezdődik Szegeden az MKB sárkányhajó világbajnokság. A Maty-ér épül-szépül, a csapatok sorban érkeznek a nagy eseményre, amelynek csütörtök esti megnyitóján László Boldizsár is fellép – írja a szövetség honlapja.

A szervezők a finishez közelednek, pénteken az 500 méteres előfutamokkal megkezdődik a Maty-éren az MKB sárkányhajó világbajnokság, amelyen közel háromezer versenyző teszi majd próbára magát. Az eseményt hatalmas kampány előzte meg: a májustól-júliusig tartó sárkányhajó Road Shownak, no és a nagy nyári melegben az óriásplakátokról szinte ránk fröccsenő „vízisárkánynak” köszönhetően Magyarországon szinte már mindenki értesült az augusztus egyik legnagyobb hazai sporteseményéről, az MKB sárkányhajó világbajnokságról.

A közel ötvenfős szervezői stáb jelenleg az utolsó simításokat végzi a Maty-éren, miközben a versenyzők már birtokba vették a pályát, a magyar válogatott mellett az olasz, a svájci, a francia, az orosz, a német és az iráni csapat is megkezdte a tréningeket.

„Látványos díszletek között zajlik majd a megnyitó, a parton tízes és huszas sárkányhajókat is berendeztünk a nagy eseményre, amelyen sztárvendégként László Boldizsár is fellép majd – mondta Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára. – A magyar válogatotthoz kedden csatlakoztak a poznani világbajnokságon szereplő versenyzők, így már teljes létszámban tudnak készülni hajóink a pénteken kezdődő versenyekre. A Maty-éren jól megférnek egymás mellett a különböző csapatok, érdekes színfolt az iráni női válogatott, amely minden nap más színű csadorba bújva teszi vízre a sárkányhajót.”

Az MKB sárkányhajó világbajnoksággal kapcsolatban megnyitóünnepség ma 19.30-kor kezdődik a Maty-éren.

A futamok holnap reggel 8-kor kezdődnek, a világbajnokság helyszínéről a TV2 Mokka című műsora Liptai Claudiával és Kárász Róberttel 7-től 9-ig élőben jelentkezik.

„Sárkányhajó csapatunk is részt vesz a világbajnokság médiafutamában, ezért egyértelmű volt, hogy a péntek reggeli adást a sportágnak szenteljük” – nyilatkozta a helyszínről a vezető reggeli műsor felelős szerkesztője és egyben a Mokka sárkányhajó csapatának oszlopos tagja, Paládi Krisztina, a kajakkenusport.hu-nak.

Az MKB Sárkányhajó Világbajnokság hivatalos hajószállítója a Swift International Limited 19 darab 20 személyes és 13 darab 10 személyes prémium minőségű Swift típusú sárkányhajót biztosít a világbajnokságon résztvevő sportolók számára, a VB-n ezek felhasználásával kerül sor a futamok lebonyolítására. A hajók a verseny után kedvezményes áron megvásárolhatóak a Swift hivatalos magyarországi forgalmazójánál, a Kajak.hu Kft.-nél. (www.kajak.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s