Zágrábi vízilabda Eb a Magyar Televízióban

Élőben közvetíti a vasárnap induló zágrábi vízilabda Európa-bajnokság magyar mérkőzéseinek többségét a Magyar Televízió. Kemény Dénes csapata hétfőn 16.30-tól a szerbekkel játszik, a kommentátor Mezei Dániel.

Ma, augusztus 27-én indul válogatottunk a vízilabda Európa-bajnokságra, és holnap követik a csapatot az Eb-ről közvetítő magyar televíziósok is. Bár a címvédő Montenegróval nem kerültek egy csoportba férfi pólósaink, figyelemre méltó ellenfelekre és izgalmas meccsekre számíthatunk már a körmérkőzéseken is. A Kemény-fiúk a többi közt a szerb, a német és a görög válogatottal versenyeznek egy csoportban az augusztus 29-én, vasárnap induló zágrábi Európa-bajnokságon. A nyár harmadik legfontosabb sporteseményéről a magyar férfi és női válogatottak csoportmérkőzéseinek többségét – amelyekről a horvát köztévé közvetítést ad − élőben sugározza az m1. A kommentátor Mezei Dániel lesz.

A csoportmérkőzések hetében a kora délutáni, 13 és 15 órakor induló összecsapásokat nem közvetíti a horvát fél, ezért a Magyar Televízió műsora is csak az augusztus 30-ai, hétfői szerb-magyar meccs (16.30) sugárzásával indul. A három kimaradó magyar mérkőzésről az MTV helyszínre érkező stábja készít összefoglalót. A rájátszásban a legjobb 4, illetve 10 közé jutás – és így a televíziós közvetítés folytatása is – már a Kemény Dénes és Petrovics Mátyás vezette férfi és női válogatotton múlik. A kontinensbajnokság második szakaszában, szeptember 6−11. között a Magyar Televízió minden magyar mérkőzést élőben közvetít majd.

„Minden magyar mérkőzésről beszámolunk az Európa-bajnokságon. Amelyikekről a horvát köztévé felvételt is készít, azokat élőben adjuk az m1-en, remélem sok ilyenre számíthatunk. Nem szabad viszont elfelejteni, hogy férfi válogatottunk az építkezés fázisában van, sok fiatal sportolóval. A 2011-es vb-kvalifikációhoz a hatodik − esetleg a nyolcadik − hely is elég, de nagy sikernek tartanám, ha a legjobb négy közé jutnának” – mondja Schulek Csaba, az MTV sportfőszerkesztője.

Mezei Dániel kommentátor szerint az elmúlt évek legérdekesebb Európa-bajnoksága lehet a zágrábi, ahol – a magyar vízilabda elmúlt 10-12 éve után – minden meccset a legkomolyabban kell vennie a csapatnak ahhoz, hogy a négy közé kerülhessen. Ráadásul olyan fiatal játékosokat ismerhetünk meg, akik a következő évek meghatározó pólósai lehetnek. „Nem számíthatunk sima összecsapásokra, azt is mondhatnám: minden meccs rangadó! Azonban a lebonyolítást és Kemény Dénest ismerve szerintem minden esély megvan arra, hogy elődöntőt játsszon az új magyar válogatott” – mondja a riporter.

Ahogy az idei sport-világeseményeknél már megszokhatták a köztévé nézői, a mérkőzések kommentátora ezúttal is videonaplóban számol be élményeiről, amely az MTV Youtube és Facebook felületein elérhető el. A Telesport.hu oldalon pedig a vízilabda Eb összecsapásait élőben is követhetik, illetve visszanézhetik az érdeklődők.

A kontinensbajnokság második hetében még egy különlegességgel szolgál nézőinek az MTV: Erdős László A vízilabda Puskásaavagy legendás „háromnegyed” és más bohémságok című, Dr. Kárpáti György 75. születésnapjára készült 50 perces szórakoztató dokumentumfilmjét szeptember 9-én, csütörtökön 15.30-tól vetíti az m1.

Csoportmérkőzések és közvetítési rend

LEN Vízilabda Európa-bajnokság

2010. augusztus 29. – szeptember 11., Zágráb

Dátum Mérkőzés Közvetítés (m1)
2010. augusztus 29.

(13.00)

Magyarország  –  Németország

Ffi

Hírösszefoglaló
2010. augusztus 30.

16.30

Szerbia  –  Magyarország

Ffi

ÉLŐ
2010. augusztus 31.

16.30

Hollandia  –  Magyarország

Női

ÉLŐ
2010. szeptember 1.

16.30

Magyarország  –  Görögország

Ffi

ÉLŐ
2010. szeptember 2.

(19.30) 20.00

Spanyolország  –  Magyarország

Női

Csúsztatott ÉLŐ:

A közvetítés a Híradó után, 20.00-tól indul

2010. szeptember 3.

(13.00)

Magyarország  –  Oroszország

Ffi

Hírösszefoglaló
2010. szeptember 4.

(15.00)

Németország  –  Magyarország

Női

Hírösszefoglaló
2010. szeptember 5.

16.30

Magyarország  –  Macedónia

Ffi

ÉLŐ

Szeptember 6-a és 11-e között – a továbbjutás függvényében – a Magyar Televízió minden magyar vonatkozású mérkőzést élőben közvetít majd. A rájátszás, az elődöntők és a döntők mérkőzéseit műsorváltozással illeszti műsorrendjébe az MTV, amelyről időben értesítjük sajtó képviselőit is.


Forrás: MTVZrt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s