Nyolc arany- és négy ezüstéremmel zárta Magyarország az MKB Sárkányhajó-Világbajnokságot

Hat aranyérmet szerzett felnőtt válogatottunk az MKB Sárkányhajó Világbajnokság harmadik napján, így összességében nyolc arany- és négy ezüstéremmel zárt Reményi Péter és Kozmann György válogatottja a Maty-éren. A médiabajnokságot a Kisalföld csapata, a települések versenyét Pesterzsébet nyerte – írja a szövetség honlapja.

Hatalmas volt a nyüzsgés az MKB Sárkányhajó Világbajnokság harmadik napján, hiszen a világbajnoki versenyszámok mellett ezen a napon rendezték meg az 1 millió forintos fődíjért zajló települések közötti versenyt, valamint a média futamot is, amelyen számos híresség tiszteletét tette.

A délelőtti program során szinte nem is akadt lélegzetvételnyi szünet: a hajódepóban egymást váltották profi és amatőr csapatok, a parton látványos színkavalkád, valódi dzsembori alakult ki, ám a futamokra, a nagy csatákra mindenki a profik komolyságával, alaposságával készült fel.

Volt mit tanulni a legjobbaktól, a délelőtti 200 méteres futamok során ugyanis ismét nagyot alkottak a mieink: a felnőtt kategóriában a húszüléses hajók küzdelmében két arany- és egy ezüstérem, a tízülésesek között egy győzelem és két második hely lett a mieink mérlege. A húszülésesek között Kozmann Györgyék visszavágtak az oroszoknak az 500 méteren elszenvedett vereségért és vegyes csapatunk is ismét óriási csatában diadalmaskodott, az 500 méteren győztes hölgyeknek azonban ezúttal ezüstérem jutott a rövidebbik távon.

A délutáni folytatásban a 2000 méteres számokat rendezték meg, amelynek érdekességét a hendikepes indítások és a látványos fordulók adták. A férfi és női verseny részvevői együtt szerepeltek a két körös pályán, így igazi vízifelvonulást láthatott az a több ezer néző, aki kilátogatott a Maty-érre. A mieink ismét tökéletes produkciókat nyújtottak, Vaskuti Máté a hölgyek, míg Krausz Mihály a férfiak kormányosa pedig a legélesebb szituációkból is kiválóan vezette ki a magyar hajókat. Ünneplésre alig jutott idő, hiszen a csapatból többen már ültek is át egy másik hajóba, hogy megmérkőzzenek a világbajnokság utolsó számában, a királykategóriának számító 2000 méteres vegyes versenyben. A magyarok elképesztő iramot mentek, Krausz Mihály még egy látványos fordulót is beiktatott féltávnál, amelyet vastapssal jutalmazott a közönség. Felnőtt versenyzőink tehát hat aranyéremmel zárták a mai napot, míg összességében nyolc arany- és négy ezüstérem lett a mieink mérlege.

Hihetetlen, hogy milyen hangulatot élhettünk át az elmúlt három nap során – mondta Reményi Péter, a magyar csapat vezetője.Nagyon elégedett vagyok csapataink teljesítményével, és büszke vagyok a nyolc aranyéremre, hiszen legalább olyan felkészült orosz válogatottal kellett megküzdenünk, mint amilyen a mienk volt. Versenyzőimnek és úgy érzem, a magyar sárkánysportnak is rengeteget adott ez a világbajnokság. A versenyek körítése pedig egyedülálló volt, a nyári sárkányhajó Roadshow-val és az itt rendezett amatőr döntőkkel fontos folyamatot indított el a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. Jövőre Kanadában rendezik meg a világbajnokságot, amelyen jó lenne teljes csapattal szerepelni. Természetesen ehhez szükségünk van a Nemzeti Sportszövetség és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség további támogatására. Úgy gondolom, versenyzőink Szegeden megmutatták, hogy mitől is olyan szép és egyedülálló ez a sportág, bízom benne, hogy ez a világbajnokság hosszú távra középpontba helyezte a sárkányhajózást Magyarországon.”

A masters versenyzőink ismét száz százalékosak voltak, hiszen 200 és 2000 méteren sem engedtek ki egyetlen győzelmet sem a kezükből, míg a juniorjaink vasárnap csak a 200 vegyes versenyszámban maradtak alul a németekkel szemben.

A települések közötti versenyt Pesterzsébet csapata nyerte a bajai Diamant Célvadász-Jégmadár, valamint a Győri EXEK előtt. A médiaversenyben fölényes győzelmet aratott a nagy rutinnal rendelkező Kisalföld csapata, a Sport Klub és a TV2 előtt. Az MTV válogatottja mindössze 36 századmásodperccel maradt le a dobogóról.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint új dimenzió nyílt a kajak-kenu sportág éltében.

hirdetés

//

„Három fontos célunk volt ezzel a világbajnoksággal kapcsolatban, és mind a három tökéletesen teljesült. Mivel a nemzetközi szövetség hivatalos világversenyéről van szó, így természetes, hogy szerettünk volna minél jobb eredményeket elérni. Hatalmas csatákat vívtunk például az oroszokkal és a németekkel, de minden számban érmet nyertünk, ami fantasztikus teljesítmény. A nyári Roadshow az egész országot behálózta, és a cégek, a települések illetve a médiumok versenyének méltó befejezése volt ez a hétvége. Találkozott az élsport és a szabadidősport, hiszen profik és amatőrök több ezren szálltak vízre. Szerencsére sok ezren szurkoltak nekik a partról, így fergeteges hangulatban teltek az elmúlt napok. Ismét kiderült, hogy a sárkányhajó kiválóan alkalmas a kajak-kenu tömegbázisának növelésére. Eddig sem lehetett panaszunk az utánpótlásra, de ezzel a szakággal rengeteg olyan embert is elérünk, akiket korábban nem sikerült. Úgy érzem, új dimenzió nyílt a kajak-kenu életében. Egy igazi csapatsportról van szó, amire a következő években is komoly hangsúlyt kell majd fektetnünk.” – értékelte a világbajnokságot Baráth Etele.

Nyolc arany- és négy ezüstéremmel zárta Magyarország az MKB Sárkányhajó-Világbajnokságot” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Nyolc arany- és négy ezüstéremmel zárta Magyarország az MKB Sárkányhajó-Világbajnokságot | Sportmagazin – Sportmag.hu – Minden ami sport – Sportmagazin – Foci – Kézilabda – Kosárlabda

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s