Az államfő az ifjúsági olimpia magyar érmeseit fogadta

Schmitt Pál köztársasági elnök pénteken az ifjúsági olimpián érmet szerzett magyar versenyzőket és edzőiket fogadta a Sándor-palotában.

Schmitt Pál az olimpikonok, az edzőik, a családtagjaik, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége előtt úgy fogalmazott: a versenyzők úgy jöttek haza Szingapúrból, hogy boldoggá tettek tizenötmillió magyart. Hozzátette: a fiatalok példát mutattak, megtartották esküjüket, tiszta eszközökkel versenyeztek, tiszta eszközökkel készültek, és legjobb tudásuk szerint szerepeltek. A Szingapúrban lezajlott I. ifjúsági olimpián hat arany- (plusz a vegyescsapatban szereplő triatlonos Dudás Eszter), négy ezüst- és hat bronzérmet szerzett a magyar küldöttség, és ezzel a hetedik helyen zárt az éremtáblázaton.

“Mostantól olimpiai érmesek vagytok, az ország példaképei, akikre fel fognak tekinteni. Ez egy olyan helyzet, amivel élni kell, hirdetni, hogy a sport fontos, és hirdetni, hogy igenis lehet több helyen is helytállni” – mondta Schmitt Pál kiemelve: a fiatalok hozzájárultak Magyarország nemzetközi megbecsüléséhez.

Az államfő az ünnepségen átnyújtotta az általa alapított Köztársaság elnökének díszoklevelét a versenyzőknek. A Szingapúrban lezajlott I. ifjúsági olimpián hat arany- (plusz a vegyescsapatban szereplő triatlonos Dudás Eszter), négy ezüst- és hat bronzérmet szerzett a magyar küldöttség, és ezzel a hetedik helyen zárt az éremtáblázaton.

A fiatalok seregszemléjén a legeredményesebb magyar versenyző az úszó Kapás Boglárka volt, aki két arany- és egy ezüstéremmel zárt, mellette a szintén úszó Bernek Péter és Biczó Bence, a kajakos Farkasdi Ramóna és Tótka Sándor, valamint Dudás Eszter állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A pénteki eseményen jelen volt többek között Egerszegi Krisztina ötszörös olimpiai bajnok egykori úszó, aki a csapat védnökségét vállalta, Gyulai Zsolt MOB-alelnök, Molnár Zoltán MOB-főtitkár, csapatvezető, Czene Attila sportért felelős államtitkár, valamint Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

Az ifjúsági játékokat idén első alkalommal rendezték meg, a seregszemlén közel négyezer, 14-18 éves sportoló vett részt, s a versenyzők 26 sportágban mérték össze tudásukat.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s