Foci, U19-es válogatott: Vereség a Vilotic-torna első napján

U19-es válogatottunk ma délután megkezdte szereplését a szabadkai Vilotic-emléktornán. Az Európa-bajnoki selejtezőre készülő csapatunk első ellenfele a házigazda szerb válogatott volt, a találkozót a hazaiak nyerték 4-1-re – számolt be az mlsz.hu.

Az október végi, hazai rendezésű Eb-selejtező tornára készülő válogatottunk a Jova Levente – Szvoboda Szabolcs (Farkas Márk a 48. percben), Baráth Botond, Jagodics Márt, Tóbiás Zsolt – Windecker József, Ugrai Roland (Szolnoki Roland a 62. percben), Czár Richárd – Skriba Máté, Volent Roland, Ponczók Csaba összeállításban játszott, és már az első tíz perc végére kétgólos hátrányba került. Alakulófélben lévő együttesünk nem játszott alárendelt szerepben, több tiszta ziccert is kialakított a találkozón, ám az akciók végén a helyzetek kimaradtak, a kapu előtt pontatlanok voltak futballistáink.

A hazaiak a félidő végén megszerezték harmadik góljukat, majd a hajrához közeledve negyedszer is bevették a mieink hálóját. A 76. percben szépítettünk, Ponczók Csaba szabadrúgásból volt eredményes. A találkozó 4-1-es hazai sikerrel ért véget, ám ezúttal az eredménynek még nem volt jelentősége, Szepessy László szövetségi edző nem titkoltan a kísérletezésre szánja a Vilotic-torna mérkőzéseit, illetve arra, hogy felmérje a keret futballistáinak aktuális tudásszintjét.

Szepessy László, szövetségi edző nyilatkozott a mérkőzés után az mlsz.hu-nak:

“Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, s bár az eredmény alapján látszólag nagyobb vereséget szenvedtünk, a látottak alapján a döntetlen is benne volt a mérkőzésben. Több százszázalékos helyzetet is kihagytunk, és figyelmesebb védekezéssel néhány kapott gólt is elkerülhettünk volna. Végig nyílt, támadó taktikában játszottunk, mert véleményem szerint csak ez vezethet eredményre a későbbiekben. Jó mérkőzésen vagyunk túl, amelyet egy fizikálisan és technikailag is fölöttünk álló ellenféllel vívtunk meg. Jelenleg a kerettel való ismerkedés időszakát éljük, új taktikai rendszert kezdtünk begyakorolni, és törvényszerű volt, hogy kijöttek ennek a gyermekbetegségei. Láttam biztató jeleket, meggyőződésem, hogy a későbbiekben jobb százalékkal használjuk ki a helyzeteket, feljavul a védelmünk is, és az Eb-selejtezőt már egy kiforrottabb csapattal kezdjük meg. Ezt a tornát a kísérletezésre szánjuk, egyelőre nem az eredmény a fontos, hanem az, hogy minél több tapasztalatra, tanulságra tegyünk szert, amelyekre építkezhetünk a jövőben.”Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s