Kazár Miklós: „Bajnokként szeretném elhagyni a keceli ringet!”

Igazán nem panaszkodhat idei szezonjára Kazár Miklós, a HELL Racing Team versenyzője. Míg két hete a gyorsasági SEAT Leon Kupában bizonyult legjobbnak, addig ezen a hétvégén jó eséllyel indul a Short Track Quad bajnoki címéért. Kazár Miklós nem alaptalanul bizakodó, hiszen végre elkészült a második motorja is, így két KTM-mel várhatja a Kecelringen rendezendő futamokat.

Már az idény kezdetén, amikor Kazár Miklós sorozatban nyerte a futamokat a Short Track Quad bajnoki szezonjában, sokan fogadtak volna arra, hogy csak ő szerezheti meg a bajnoki címet. Nos, a HELL Racing Team versenyzőjének sikerült megőriznie kiemelkedő formáját az egész idény alatt, így már csak karnyújtásnyira van a végső győzelemtől.  Miklós ráadásul remek hangulatban várja a szezonzáró keceli versenyt, ugyanis nem egészen két hete már szerzett egy bajnoki címet a gyorsasági SEAT Leon Kupában. Most ismétlésre készül, és azt ígéri, taktikus versenyzéssel kétszeres bajnokként zárja a hétvégét.

– Az egyik bajnoki címe már a zsákban, míg a másodikat a hétvégén szerezheti meg. Mielőtt áttérnénk a quadra, elmondaná, miként sikerült a gyorsasági SEAT Leon Kupát megnyernie?

Kazár Miklós: – Megfelelő előnnyel érkeztem a Pannóniaringre, és utólag azt mondom, bizony szükségem is volt erre. Ugyanis az első futam előtt guminyomás gondokkal küzdöttem, éppen ezért megcseréltem az első és hátsó kerekeket, bízva abban, hogy így gond nélkül teljesíthetem a futamot. Nos, a legnagyobb vetélytársam, Vizin Tamás vezetett, le is maradtam mögötte.  Ez a későbbiekben nagyon szerencsés húzásnak bizonyult, mert Tomi a 9. körben megpördült, és kiesett, ráadásul annyira összetörte a kocsiját, hogy a második versenyen már nem is tudott elindulni. Így megnyertem a szombati, illetve a levezetőnek szánt vasárnapi futamot is a kategóriámban, és magyar bajnokként zárhattam a hétvégét.

– Gondolom, hasonlóra készül a Kecelringen, csak most éppen egy quad nyergében…

Kazár Miklós: – Így van, ráadásul külön öröm számomra, hogy ezúttal már nem egy, hanem két motorral nevezhettem, mert elkészült a második KTM is, és mindkét gépen lesznek újítások is. Gumiból is van elég, bármilyen lesz az időjárás, mindenre fel vagyunk készülve. 11 pont az előnyöm, így nagyon bízom abban, hogy győzedelmeskedhetek a bajnokságban.

– Ez az utolsó futam, és a győzelemért 25 pont jár versenyenként. Mennyire akar számolgatni, taktikázni? Vagy inkább nem foglalkozik ezzel, és kockáztat?

Kazár Miklós: – Eszem ágában sincs kockáztatni, még a verseny közben is számolgatni fogok. Taktikázni fogok a bajnoki cím megszerzése érdekében, semmilyen balesetbe nem szeretnék belekerülni. Mivel én nyertem a legtöbb futamot, még egy esetleges holtverseny esetén is én nyerném meg a bajnokságot.

– Gondolom nagy segítséget jelentett a felkészülésben, hogy ismeri a pályát…

Kazár Miklós: – A korábbi két futamot egyaránt megnyertem itt, úgyhogy tényleg ismerem a pályát. Meglepően gyors, ami nagyon tetszik nekem. Biztos vagyok abban, hogy a nézők, akik kijönnek a versenyre, látványos futamokat és kiélezett küzdelmet láthatnak majd. Húsz éve ugyanaz az ember, Kelemen József készíti fel a pályát, akinek példamutató az eltökéltsége. Sajnos egy baleset őt is tolószékbe kényszerítette, akár a Forma 1-es legendát, épp ezért magunk között a „magyar Frank Williams-nek” is szoktuk hívni.

Felújított pálya vár mindenkit Kecelen

A múlt szezont követően az idei évre a pálya tulajdonosa kiszélesítette a roncsderbi és a short quad versenypálya szakaszát. Jlenleg a hétvégi futamnak helyszínt biztosító pálya a legfontosabb szakaszokon: rajt – 25m,  első kanyar – 18m,  második – 18m széles, a következő egyenes szélessége végig – 18m, a visszafordulós mandiner – 15m, az egyenes – 12m,  kanyar – 13m, az új jobbos kanyar – 18m.

A  pálya hossza 850m,  talaja vegyes agyagos föld, amelyet szintén az idei szezon előtt töltöttek fel.

Magyar Köztársaság Short Track Quad Nemzetközi Bajnoksága

A pontverseny állása: 1. Kazár Miklós 141 pont, 2. Benes László 130 pont, 3. Gyurján István 105 pont, 4. Régi István 98 pont, 5. Kunkli Tivadar 96 pont.

SEAT Leon Kupa 2010. évi állása

1. Kazár Miklós 79 pont – már bajnok,
2. Vizin Tamás 39 pont,
3. Solti Attila 26 pont,
4. Birizdó Imre 15 pont,
5. Gál Szabolcs 8 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s