2012-ben már új stadionban ünnepelhet a DVSC

Ha minden a terveink szerint alakul, akkor 2012-ben már a felújított Nagyerdei Stadionban ünnepelheti alapításának 110. évfordulóját a DVSC labdarúgócsapata – jelentette be Kósa Lajos, Debrecen polgármestere csütörtökön a felújítandó létesítmény kapujánál tartott sajtótájékoztatóján.

A politikus leszögezte: szerdán a Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely zöld utat adott a Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának. Kósa Lajos az MTI érdeklődésére elmondta: mintegy 10 milliárd forintból “durván húszezres” stadion épülhet fel, amely mindenben illeszkedni fog a nagyerdei pihenőövezetbe. Az építkezés 2011 tavaszán-nyarán kezdődhet.

A városvezetésnek október 15-ig kell elkészíteni egy előterjesztést a projekt részleteiről, kitérve a költségvetési garanciákra és egyéb feltételekre. Az MLSZ-szel együttműködve és OLLÉ-programba illeszkedve képzelik el az UEFA és a FIFA szabályainak mindenben megfelelő létesítmény felépítését és a hozzá kapcsolódó területek rehabilitációját. A polgármester kijelentette: az új stadionnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy a BL-döntő kivételével bármilyen nemzetközi mérkőzésnek helyszíne lehessen.

A stadion méreteire kitérve megjegyezte, hogy a DVSC-TEVA vezetőségével egyeztetve jobbnak látják, ha nem építenek túl nagy arénát, csak akkorát, amekkora legalább 80 százalékos telítettséggel tud üzemelni hosszabb távon is. Emellett a stadionnak illeszkednie kell a Nagyerdő NATURA 2000-es természetvédelmi területébe és helyszíne kell, hogy legyen a város nagyrendezvényeinek is.

Kósa Lajos leszögezte: az új stadion a jelenlegi telek határain belül épül fel, összességében kisebb területen, mint a mostani létesítmény. A városi közgyűlés ellenzékétől visszatérő kritika, hogy a városvezetés a gyógyfürdő és a stadion rekonstrukciójával “megcsonkítja a Nagyerdőt”.

Kováts Ákos, a város főépítésze a sajtótájékoztatón ismertette: “érzelmi és műszaki okok miatt döntöttek végül a nagyerdei helyszín mellett”. Szavai szerint a talajvíz-viszonyok itt előnyösebbek, mint a város déli részén. A vendégszurkolók az M35-ös autópálya felől a város érintése nélkül juthatnak be a stadionba, kiválóak a tömegközlekedési adottságok, valamint a Loki igazi otthona mindig is a Nagyerdő volt.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s