Jeges sportcentrumnak és vízilabda Eb-nek adna otthont Debrecen

Debrecen lehet a jeges sportok egyik nagy vidéki centruma, Nagyváraddal pedig közös vízilabda Európa-bajnokságot kíván rendezni a város – jelentette be Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Debreceni Sportcentrum (DSC) alapításának 10. évfordulója alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Mint mondta, a kormány tervei között szerepel két vidéki jeges sportcentrum létrehozása, Székesfehérváron és Debrecenben. A hajdúsági városban a Főnix Csarnok és a Debrecen Jégcsarnok mellett felújítás után a Nagyerdei Műjégpálya lehet a harmadik csarnok, amely otthont adhat a jeges sportoknak. A város nem tett le arról a tervéről sem, hogy Nagyváraddal közösen vízilabda Eb-nek adjon otthont.

A következő pályázatukig ezért a Debreceni Sportuszodát egy 50 méteres szabadtéri medencével fogják bővíteni – mondta a polgármester. Az évfordulóra a DSC egy színes kiadvánnyal készült, amelyben helyi újságírók segítségével 140 oldalon idézik fel Debrecen elmúlt 10 éves sportéletét.

Kósa Lajos az évforduló kapcsán megjegyezte: könyv nélkül fel sem tudná sorolni az összes létesítményt, amely a városban felépült és az összes világversenyt, amelynek ebben az időszakban Debrecen otthont adott. Az elmúlt 10 évben a DSC-t többek közt a sportesemények szervezése és sportmenedzselés terén elért eredmények az ország vezető szervezetévé tették – fogalmazott a politikus.

A jövőről szólva hozzátette: hasonló folytatásban gondolkodik a városvezetés, a követező nagy beruházás a DVSC labdarúgócsapatának új otthona, a Nagyerdei Stadion újjáépítése lesz. Emellett szólt a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőcentrumának építéséről, továbbá a Nagyerdőn egy erdei futópálya létrehozásáról az atléták számára.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s