EL, csoportkör, 2. mérkőzés: UC Sampdoria – DVSC-TEVA 1-0 – a kibeszélő-show

Csütörtökön este 19:00-kor kezdődik Genovában a Sampdoria – DVSC-TEVA Európa-Liga csoportkörének második összecsapása. Szurkoljunk közösen a Lokinak. Tartsatok velünk!

Két héttel ezelőtt elkezdődött a 2010/211-es Európa Liga szezonja, ahol idén a DVSC-TEVA együttesének szurkolhatunk. A Nyonban tartott sorsoláson kiderült a Loki egy csoportba került a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató holland PSV Eindhovennel, Koman Vladimirt is a soraiban tudó olasz Sampdoriával, és az ukrán Metaliszt Harkivval.

Az első fordulóban Loki hazai pályán a Puskás Ferenc Stadionban fogadta az ukrán Metaliszt Harkivot, és súlyos vereségbe szaladt bele a magyar csapat, hiszen 5-0-ra kikaptak. Bővebben a mérkőzésről itt elolvashatod. A Samp nem bírt a PSV-el, hiszen hiába szerezték meg a vezetést a 26. percben Koman passzából, a 90. percben Dzsudzsák Balázs gólt szerzett, és végül 1-1 lett a végeredmény.

Ilyen előzmények után ismerkedjünk meg közelebbről is a Sampdoriával.

2010. Szeptember 27. Hétfő

– Mindkét csapatnak nem sikerólt jól a főpróba. A Debrecen a magyar bajnokságban a Siófok otthonában óriási meglepetésre 4-1-es vereséget szenvedtek, míg a Samp a gyengén szereplő Udinese ellen gól nélküli döntetlent játszottak.

Szerdán Genovába utazik a Loki

A dvsc.hu tájékoztatása szerint a csapat gépe szerdán 9.30-kor száll fel Debrecenből, és bő két és félórás út után landol az olasz városban. Aznap délután, 18 órakor edzenek a hajdúságiak a mérkőzés helyszínén, előtte szokás szerint Herczeg András és egy játékos sajtótájékoztatón válaszol az újságírók kérdéseire. Csütörtökön 19 órakor rendezik az EL-mérkőzést, amely után nem indul rögtön vissza a társaság, hanem még egy éjszakát Genovában tölt, és csak pénteken tér haza.

Jegyek: csak Debrecenben kapható

A csütörtöki összecsapásra a vendégszektorba szóló jegyeket kizárólag Debrecenben lehet megvenni 20 euróért – írja a dvsc.hu. A belépők hétfőn és kedden 9-től 17 óráig a DVSC VIP helyiségében vásárolhatók meg, és csak euróban lehet fizetni. A meccsre utazó Loki-szurkolóknak – a tavalyi, firenzei meccshez hasonlóan –, a jegyek vásárlásakor a nevüket és születési dátumukat leadva regisztrálniuk kell magukat. A tikettek nem ruházhatók át, csakis a tulajdonosa mehet be vele a stadionba.

2010. Szeptember 28. Kedd

Bernáth nélkül utazik a Loki

Bernáth Csaba, a DVSC-TEVA csapatkapitánya az Európa Liga csoportkörének első fordulóját kihagyta sérülés miatt, és nem tud elutazni holnap a Lokival Genovába sem. A klub honlapján elmondta, hogy a lábában érzett fájdalom gerinc eredetű, de már járt szakembernél, aki rendbe tette. A játékos hétfőtől könnyített feladatokat végez, és várhatóan csütörtökről már teljes értékű munkával folytathatja a felkészülést. Ha minden jól alakul, akkor vasárnap a Vasas ellen talán már játszhat.

Varga József szerint jókor jött a pofon

A fiatal középpályás a klub honlapján nyilatkozott a mérkőzés előtt.

“Minden csapat rosszul éli meg, ha nem jönnek a sikerek. Az NB I-ben különösen fájó vereségeket szenvedtünk, olyan meccseket is elveszítettünk, amelyeket meg kellett volna nyerni. Sose jön jókor egy hullámvölgy, de még a bajnokság elején vagyunk, nem vagyunk nagy hátrányban, vagyis jókor jött a pofon. Remélem, összeszedjük magunkat, mindenki lerendezi a fejében a történteket. Ez a csapat, amelyik most a rosszabbik arcát mutatta, képes arra, hogy visszanyerje a formáját, és újra azt játssza, amit megszokhattak tőle. A Sampdoria otthonában nem mi leszünk az esélyesek, ám úgy utazunk el, hogy mindenképpen szeretnénk jól teljesíteni. Mindenki elégedett lenne, ha helyt állna a csapat, bízom abban, hogy sikerül. Nehéz lesz, de remélem, ez lesz az a meccs, amikor a csapat kijön a gödörből, és elindul felfelé.”

– Fontos információk a Genovába utazóknak. Katt ide!

– Turisztikai látnivaló, Genovában: Katt ide!

2010. Szeptember 29. Szerda

Kabát, Máté, Farkas és Komlósi nélkül utazott el a Loki Genovába

A csapat gépe ma délelőtt 9.30-kor száll fel Debrecenből, és bő két és félórás út után landol az olasz városban – írja a dvsc.hu. A megérkezést követően a csapat elfoglalja szálláshelyét, amely az ötcsillagos Bentley Hotel lesz. Az ebéd elfogyasztása után a játékosok pihenőre vonulnak. Ma délután, 18 órakor edzenek a hajdúságiak a mérkőzés helyszínén, előtte szokás szerint Herczeg András és egy játékos sajtótájékoztatón válaszol az újságírók kérdéseire. Csütörtökön 19 órakor rendezik az EL-mérkőzést, amely után nem indul rögtön vissza a társaság, hanem még egy éjszakát Genovában tölt, és csak pénteken tér haza.

Kabát Péter eltiltás miatt nem játszhat a Sampdoria otthonában, Komlósi Ádám és Farkas Balázs sérüléssel bajlódik, míg Máté Péter megbetegedett.

Az utazó keret:

Mindaugas Malinauskas, Djordje Pantics – kapusok;

Nagy Zoltán, Dajan Simac, Mirszad Mijadinoszki, Laczkó Zsolt, Fodor Marcell, Bódi Ádám, Kulcsár Tamás, Dombi Tibor, Kiss Zoltán, Varga József, Luis Ramos, Czvitkovics Péter, Szakály Péter, Yannick Mbengono, Adamo Coulibaly, Szilágyi Péter – mezőnyjátékosok.

Cseh bíró vezeti a mérkőzést

Az UEFA játékvezető bizottsága nyilvánosságra hozta az EL-csoportkör 2. fordulójának küldését. A Sampdoria – DVSC-TEVA találkozón cseh játékvezetői hármas dirigál majd. A vezetőbíró a 34 éves Libor Kovarik lesz, akit hazája szövetsége 2006-ban terjesztett fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe – írja a dvsc.hu. Több nemezetek közötti válogatott- és klubmérkőzést vezetett. 2008-ban Törökországban rendezték az U17-es labdarúgó Európa-bajnokságot, ahol a házigazda Hollandia elleni és az Írország-Svájc csoporttalálkozókon dirigált, illetve szakmai tevékenységének elismeréseként megbízták a Franciaország–Spanyolország (0-4) döntő levezetésére.

Idén szeptemberben a Magyarország–Moldávia (2-1) EB-selejtezőn tevékenykedett, illetve egy BL- és két EL-selejtezőt vezetett.

– Rendben megérkezett a Loki Genovába: Katt ide!

Herczeg András: Tisztelet és Cassano

A szerda esti sajtótájékoztatón a DVSC-TEVA klubmenedzsere és Varga József nyilatkozott a mérkőzés előtt. Az olasz újságírókat az érdekelte jobban, hogy a Loki készül-e külön Cassanóra, nos Herczeg András, mint elmondta a csapat nem készül külön a taljánok világsztár játékosára.

Herczeg András, a DVSC-TEVA klubmenedzserének nyilatkozata a dvsc.hu-n:

“Olyan ellenféllel találkozunk holnap, amelyre nagy tisztelettel tekintünk. Egy olasz élcsapatról van szó, és mi nagyon örülünk, hogy ilyen együttesekkel mérkőzhetünk meg az Európa Liga-sorozatban. Remélem, hogy a mérkőzés után is örülhetünk majd. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, tudjuk, hogy kiváló játékosai vannak a Sampdoriának. A mi rosszabb eredményeink némelyike – például a Siófok elleni meccs – megmagyarázhatatlan még számunkra is, de most nem is ezzel foglalkozunk, hanem azzal, hogy miképpen lehetnénk méltó ellenfelei a jóval nagyobb erőkből álló Sampdoriának. Ami Cassanót illeti, tisztában vagyunk vele, hogy kivételes képességű játékosról van szó, de ez nem azt jelenti, hogy ő köti le minden gondolatunkat.”

Varga József bízik a csapata feltámadásában

“A csapatot természetesen elkedvetlenítette a siófoki eredmény – vette át a szót Varga József -, de mint azt a mester is elmondta, már nem azzal foglalkozunk, hogy mi volt, hanem azzal, mi lesz. Mindannyian bízunk benne, hogy a csapat éppen most kezdi meg a kilábalást a hullámvölgyből, azt hiszem, ez egy ilyen nagymúltú csapat ellen kellő önbizalmat adhat a folytatásra. Rudolf Gergővel még nem beszéltünk a Sampdoriáról, de ma este jön a szállodába, és akkor vélhetően mindent elmond majd, amit tud róluk.”

2010. Szeptember 30. Csütörtök

– Rudolf Gergely meglátogatta a Lokit: Katt ide!

Koman is játszani fog a Loki ellen

Szerda este megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját a Sampdoria is. A genovai mester Di Carlo elmondta A szakember elmondta, két helyen változtat csapatán a magyar bajnok ellen, így bekerül például a kezdőbe Koman Vladimir is. A Samp egyébként taktikát is vált a Loki ellen, és a Di Carlo a magyar kontrákra is felhívta a figyelmet – írja a pepsifoci.hu.

Di Carlo nyilatkozata a pepsifoci.hu-n.

“Ezen a meccsen visszaállunk a 4-4-2-es formációra, és lesz változás a védelemben és a középpályán is. Accardi kerül a hátsó alakzatba, és Koman is lehetőséget kap honfitársai ellen. Ami a csapat többi részét illeti, azt mondhatnám, ez magától értetődik. Mi játszunk hazai pályán, a csodálatos szurkolóink előtt, így mindent meg kell tennünk a sikerért. Meggyőző játékkal kell előrukkolnunk, állandó nyomás alatt tartva az ellenfelet. Nyernünk kell, ha tovább akarunk jutni. Ez egy remek lehetőség számunkra, de nem becsüljük le a Debrecent. Ellenfelünk remekül kontrázik gyors támadóival, és remek fizikai állapotban vannak játékosai, ezért óvatosnak kell lennünk. Ahhoz, hogy elérjük a célunkat, gyorsan, agresszívan, erőteljesen kell futballoznunk. Ha ez sikerül, nem csak Pazzini előtt adódnak majd gólszerzési lehetőségeink. Akárcsak Cassano, Pozzi és Marilungo, ég a vágytól, hogy gólokat szerezzen.”

Nem lesz telt ház Genovában

A Sampdoria vezetőitől kapott tájékoztatás szerint biztosan nem lesz telt ház a ma esti Európa Liga-mérkőzésen – írja a dvsc.hu. Elővételben 10 ezer belépő fogyott el, és az olasz klub elöljárói úgy gondolják, maximum 20 ezren tekintik meg a helyszínen a Loki elleni összecsapást. Mivel a Luigi Ferraris Stadion 40 ezer férőhelyes, így jó a félház lesz a találkozón.

Debrecenből három kisebb busz és több autó indult el. Körülbelül 50 hajdúsági drukker buzdítja majd Varga Józsiékat a vendégszektorból.

Retro

Micsoda nevek játszottak a ’90-es évek elején a Sampdoriánál. Íme a nevek: Gianluca Pagliuca, Pietro Vierchowod, Gianluca Vialli, Roberto Mancini, Victor Muñoz, Trevor Francis, Attilio Lombardo, Jugovic, Katanec

Egy támadóval kezd a Loki

A DVSC-TEVA 4-2-3-1-es felállásban játszik majd az olasz gárda ellen ma este – adta hírül a dvsc.hu. Véget ért a taktikai értekezlet, amelyen Herczeg András klubmenedzser kijelölte a ma 19 órakor kezdődő Sampdoria elleni EL-mérkőzés kezdőcsapatát.

A találkozón 4-2-3-1-es felállásban kezd a Loki, íme a kezdőcsapat:

Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss Z., Varga J. – Szakály, Czvitkovics, Yannick – Coulibaly

A találkozót 18:45-től élőben közvetíti a story4tv. Akinek nem jönne be a csatorna, akkor annak itt segítünk:

– UC Sampdoria – DVSC-TEVA: Katt ide!

– Story4TV: Katt ide!

—————————————————————————————————————————————————-

18:00: Sok szeretettel köszöntjük a kedves szurkolókat. Bő egy óra és kezdődik a Sampdoria – DVSC-tEVA EL-mérkőzés.

18:05: Hamarosan közöljük veletek a kezdőket!

18:10: Íme a kezdők!

Sampdoria: Curci – Cacciatore, Accardi, Volta, Lucchini – Dessena, Mannini, Palombo, Koman – Cassano, Pazzini

csere: Da Costa (k), Guberti, Pozzi, Tissone, Rossini, Zauri, Marilungo

Vezetőedző: Domenico Di Carlo

Debrecen: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinovszki, Laczkó – Kiss Z., Varga J ., – Szakály P., Czvitkovics, Yannick – Coulibaly

csere: Pantics (k), Ramos, Dombi, Fodor, Szilágyi, Bódi, Kulcsár

Vezetőedző: Herczeg András

18:50: Bő tíz perc és kezdődik a mérkőzés!

18:57: A csapatok már a pályán vannak. A hazaiak a megszokott kék felső. fehér nadrágban, míg a Loki tiszta pirosban fog kezdeni.

19:00: A mérkőzést a hazaiak kezdik. Hajrá, Loki!

19:03: Az első percekben a hazaiak birtokolják többet a labdát.

19:04: A 4. perc elején egy magyar akció volt. Biztatónak tűnt.

19:09: A 9. percben történt a mérkőzés első helyzete: Cassano kapott remek labdát a bal oldalon, begurítása azonban pontatlan lett, így Malinauskas kivetődve megszerezte a labdát.

19:11: A 11. percben Szakály 25 méterről próbálkozott lövéssel, a Samp kapusa Curci kivédte.

19:16: Túl vagyunk az első negyedórán, nincs nagy iram, a hazai közönség nem elégedett eddig a csapat játékával.

19:17: Az első szöglet a mérkőzésen, a Samp végézi el. Tizenegyes! Laczkó szabálytalankodott Pazzinivel.

19:18: A sértett Pazzini magabiztosan belőtte a kapu jobboldalára. 1-0-ra vezet a Sampdoria.

19:24: Az első debreceni sarokrúgás a mérkőzésen. El is vezettük a labdát. Samp akció zajlik.

19:30: Túl az első félórán, a genovai együttes Pazzini büntetőjéből 1-0-ra vezet. Küzdelmes a találkozó.

19:37: Friss hír! Metaliszt Harkiv – PSV 0-2. Duzsudzsák Balázs a 27. percben büntetőből megszerezte a vezetést, majd három perccel később Berg növelte az előnyt. Az ukránok emberhátrányban játszanak.

19:40: Elkezdődött az első félidő hajrája, már csak 5 perc van hátra a mérkőzésből.

19:42: A 42. percben egy debreceni szabadrúgás történt. A 35 méterről Czvitkovics lőtt, de a sorfalról kipattant.

19:44: Elkezdődött az első félidő utolsó perce.

19:44: Húúú, Czvitkovics lövése éppen hogy elkerülte a kaput!

19:45: Két perc a ráadás.

19:47: Vége az első félidőnek.

Összefoglaló: Küzdelmes, de nem nagy iramú a találkozó. A hazaiak a 18. percben Pazzini büntetőjével megszerezték a vezetést. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de nem változott a mérkőzés állása.

20:00: Lassan kezdődik a második félidő.

20:03: Elkezdődött a második félidő, a Loki kezdte a játékot.

20:04: A szünetben cseréltünk: Szakály helyett Kulcsár állt be.

20:05: A 47. percben Yannick akadt egy lehetősége, de kimaradt.

20:10: Az 52. percben Pazzini 4 méterről a kapu fölé fejelt. Marad az 1-0.

20:15: Az 57. percben Luccini kapott sárgát.

20:16: Az első csere a mérkőzésen. Mannini helyett Guberti érkezett a pályára.

20:19: A 61. percben Kiss Zoltán szabálytalankodott, a játékvezető sárgát adott neki.

20:23: Óriási Malinaukas-védés! Egy jobb oldali szögletet lőtt kapásból kapura a rövidnél álló Cassano, Malinauskas nagy bravúrral tudott csak védeni.

20:25: A 67. percben egy nagy debreceni lehetőség maradt ki, miután Kiss Zoltán lövése éppen hogy mellé ment.

20:28: Húúú, de nagy helyzet maradt ki! A 70. percben Yannick és Czvitkovics összejátszott egymással a tizenhatos előterében, majd végül Cicó lőhetett 7 méterről, rövid felsőre leadott erőteljes lövését Curci bravúrral védeni tudta.

20:33: Elkezdődött az utolsó negyedóra.

20:38: A 81. percben ismét cserélt a Samp: Koman helyett Marilungo érkezett a pályára.

20:46: A 87. percben cserélt a Loki is, Yannick helyett Bódi érkezett a pályára.

20:47: Elkezdődött az utolsó perc a mérkőzésen.

20:48: Három perc a ráadás.

20:51: Vége a mérkőzésnek! A Samp Pazzini góljával 1-0-ra legyőzte a Lokit.

A csoport másik végeredménye

Metaliszt Harkiv (ukrán)-PSV Eindhoven (holland/Dzsudzsák Balázs) 0-2

G.: Dzsudzsák (27. – büntetőből), M. Berg (30.)

A hivatalos jegyzőkönyv:

I CSOPORT, 2. FORDULÓ:
SAMPDORIA – DEBRECENI VSC 1-0 (1-0)
Genova, Luigi Ferraris Stadion, 19 ezer néző, V.: Libor Kovarík (cseh)
SAMPDORIA: Curci – Cacciatore (Zauri, 73.), Accardi, Volta, Lucchini – Dessena, Mannini (Guberti, 58.), Palombo, Koman (Marilungo, 80.) – Cassano, Pazzini Vezetőedző:
DEBRECENI VSC: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoski, Laczkó – Kiss Z., Varga J. – Szakály P. (Kulcsár, a szünetben), Czvitkovics, Yannick (Bódi, 87.) – Coulibaly Klubmenedzser: Herczeg András

Gólszerző: Pazzini (18.-11-esből)

EL, csoportkör, 2. mérkőzés: UC Sampdoria – DVSC-TEVA 1-0 – a kibeszélő-show” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Visszajelzés: Foci, EL, csoportkör, 4. mérkőzés: PSV Eindhoven – DVSC-TEVA – a kibeszélő-show « SportMenü – a Te választásod!

 2. Kedves Sportmenü!
  Gondolom Te is éhen halnál, ha szépen, azonban eredménytelenül dolgoznál.
  Én ezt láttam ezen a meccsen. Nem több ez, mint egy látványos halál.

  Kedvelés

  • Tudom. A tény, attól tény marad nemzetközi szinten kevés a Debrecen játéka. Ebben meg is egyezhetünk. Talán, ha a Fradi erős lesz, akkor lesz vmilyen eredmény, de ez se biztos.

   Kedvelés

  • Most legalább bátran és küzd a Loki, nem úgy mint a Harkiv ellen. Az is igaz, a Samp visszafogottan játszik.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s